Størst på omsetning – til topps på Byråprofil

VG Partnerstudio er lynraskt blitt markedsleder innen innholdsmarkedsføring.

Publisert / Oppdater

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken

I kategorien «Content-byråer» inntar VG Partnerstudio førsteplassen på bekostning av Aller Media-eide Redink – som var fjorårets vinner. Partnerstudio klatrer fra tredjeplass til førsteplass. Det er bare tre år siden VG gikk tungt inn i markedet for innholdsmarkedsføring med aksjeselskapet VG Partnerstudio, som i fjor omsatte for 73 millioner kroner og som fikk et overskudd før skatt på 18,2 millioner kroner. I år ventes omsetningen å passere 100 millioner kroner.

Administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud i VG Partnerstudio er svært glad for prisen.

- Jeg ble faktisk overrasket. Vi har følt oss som «underdog», så dette var utrolig kult.

Han spanderte noen rause ord til fjorårets vinner, Aller Media-eide Redink.

- De er vanvittig sterke konkurrenter. Konkurranse pusher oss, sier Partnerstudio-sjefen.

I høst skrev Kampanje at VG har planer om å etablere ytterligere et byrå - Manus.

- Vi oppretter et nytt innholdsbyrå for å møte den store etterspørselen i markedet og behovet fra kundene, uttalte Brynildsrud til Kampanje.

Byråprofil 2018Årets Contentbyrå

Plass Byrå Plass 2017
1. VG Partnerstudio (3)
2. RedInk (1)
3. Metro Branding (-)
4. Iprospect (-)

(-) betyr nykommer på topplisten.

Bransje i vekst

Det går svært godt i den norske innholdsbyråbransjen. Til sammen omsatte de seks største aktørene for 368,7 millioner kroner. Det er 93,3 millioner kroner mer enn i 2016, og opp 33,9 prosent. Og pilene fortsetter å peke oppover. Med to byråer akter VG å ta et enda større jafs av kaka.

Etter det Kampanje forstår blir Manus et byrå som utfordrer selskaper som Aller Media-eide Redink, Bonnier-eide Spoon, Egmont-eide Sempro, Amedia-kontrollerte Spray (ikke eget selskap), Schibsted Norge-kontrollerte Brand Studio (ikke eget selskap), Dagens Næringslivs-eide DNX, Fete Typer, Cloud Media, Newslab og andre innholdsbyråer. På toppen er altså VG Partnerstudio, størst i omsetning og nå best av content-byråene i Byråprofil.

Størst på omsetning – til topps på Byråprofil