Telenor flyr høyt i Reklamebørsen - men Widerøes 90-åringer er best likt

- Etter åtte år er det svært gledelig å se at konseptet fremdeles har kreativt slagkraft, sier markedssjef.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Det er skikkelig stas og helt fantastisk, sier markedssjef i Telenor, Thomas Barre til Kampanje.

Teleselskapet gjør det best på tre av fire parametere i Reklamebørsen for februar og har i tillegg rundens nest mest likte reklamefilm, kun slått av et knippe 90-åringer vi kommer tilbake til senere i saken.

Telenor-filmen «Digital innbrudd, bilder» har flere likheter med en reklamefilm fra 2023, ettersom begge spiller videre på et veletablert kommunikasjonskonsept som tele-giganten må sies å ha lykkes godt med.

- Etter åtte år i samme kommunikasjonskonsept er det svært gledelig å se at konseptet fremdeles har kreativ slagkraft, og vi er veldig positivt overrasket over at vi topper Reklamebørsen. Det er ikke bare veldig gøy, men også veldig inspirerende at vi treffer så godt, sier Barre.

Reklamefilmen er laget av Pol.

Se vinnerfilmen her. Saken fortsetter.

- Blir bare mer og mer relevant

Telenor har i denne runden vært under lupen sammen med Farmasiet, Gilde, GSK, Möllers Pharma, Re:member, Samsung Galaxy, Svanemerket, Tripletex og Widerøe.

Telenor er soleklart best i klassen når det gjelder oppmerksomhet, effektivitet og branding. Filmen deres skiller seg også ut med desidert høyest medietrykk, og har en oppmerksomhetsscore ingen andre er i nærheten av.

- Tross høyest trykk og dermed klart høyest frekvens var det Telenor som også leverte klart mest effektiv oppmerksomhet i forhold til trykket i februar. Filmen er også den flest husker å ha sett på hver enkelt plattform, sier innsiktsjef i EssenceMediacom, Håvard Ose, som står bak Reklamebørsen.

Reklamebørsen viser også at vinneren treffer nesten like godt blant de yngste som de eldste. Barre i Telenor tror budskapet har mye av æren for at reklamefilmen treffer så godt.

- Ut ifra våre egne undersøkelser vet vi at sikkerhet og digital sikkerhet bare blir mer og mer relevant og noe stadig flere blir utsatt for. Bare i siste kvartal i fjor stanset vi 300 millioner forsøk på digitale innbrudd og vi ser at omfanget stadig øker. Jeg tror dette er en tematikk som folk ønsker mer kunnskap om og at det derfor ikke utelukkende bare er det kreative som treffer, men at filmen også dekker et kunnskapsfelt som er relevant for mange.

- En betydelig anerkjennelse

Kommunikasjonskonseptet vurderes fortløpende, og det er foreløpig ikke noen planer om å bytte ut suksessoppskriften med Telenor-familien.

I løpet av de siste åtte årene har Arnfinn og Arnhild – sammen med et knippe andre familiemedlemmer – tatt oss med på bryllup, ferie, motorstopp og nå også cyberkriminalitet, for å nevne noe.

- Vi gjøre løpende vurderinger hele tiden, men enn så lenge fungerer dette godt for oss og viser oss konsistens over tid fungerer, sier Barre.

Seier i Reklamebørsen er også noe som henger høyt, forteller markedssjefen.

- Å vinne Reklamebørsen er en betydelig anerkjennelse og bekreftelse om at vi har de rette budskapene i de rette kanalene. Det er viktig for oss at det kreative uttaket skaper oppmerksomhet om et problem som øker i omfang, og at vi har sikkerhetsløsninger som gjør kunden tryggere i deres digitale hverdag. Det syntes vi denne filmen gjør på en veldig god måte, og Reklamebørsen er en gledelig bekreftelse på det.

Huskes og likes:

Telenor-filmen huskes av flest og likes av mange. Det sikrer en topplassering i Reklamebørsen i februar. Foto: EssenceMediacom

Ville feire bursdagen på en morsom måte

Widerøe feirer 90 år som selskap med å invitere landets 90-åringer på tur. Reklamefilmen som er produsert for anledningen flyr rett hjem hos folk og er den best likte reklamefilmen i februar.

- Det handler alltid om å lage kommunikasjon som virker og som folk liker, og det har vi åpenbart fått til denne gangen her, sier en fornøyd markedsdirektør Mette Øyen i Widerøe.

Hun forteller at flyselskapet først og fremst ønsket seg en jubileumsfilm som skulle skape glede. 

- Da vi briefet Morgenstern til denne filmen, sa vi at vi ønsket å feire bursdagen på en morsom mote. Widerøe er et folkelig flyselskap. Vi ønsket ikke «hjertesmerte-nostalgi» eller tåre i øyekroken, sier hun.

Les mer: Widerøe gir bort gratis flybilletter til 90-åringer: - Tenkte likeså godt å invitere hele gjengen

Se filmen her. Saken fortsetter.

- Noe av det morsomste vi har spilt inn

I reklamefilmen, som hadde premiere i slutten av januar, ser vi flere 90-åringer forlate hjem og sykehjem for å gjøre seg klare for nye eventyr. Den eldste skuespilleren er 96 år gammel.

- Vi fikk presentert flere forslag, men vi falt for denne løsningen med én gang. Det er noe av det morsomste vi har spilt inn, sier Øyen.

Rundt 10.000 nordmenn er kvalifisert til Widerøes jubileumstilbud. Markedsdirektørens mål er en brøkdel av det.

- Vi har i overkant 30 90-åringer som er booket inn så langt og vi håper vi får rundt 100 totalt. Det ser ut som det fungerer når vi ser responsen så langt.

Widerøes reklamefilm er best likt i alle alderssegmenter, bare med unntak av den eldste målgruppen (50+), ironisk nok. Men også her gjør filmen det sterkt og det er bare ett prosentpoeng som skiller Widerøe og Telenor.

- Vi utvikler konsepter som skal treffe i vår primære målgruppe, som er 30 til 60+, men vi ser gode resultater i merkevaretrackeren også i den yngste målgruppen som er 18 til 30. Vi har truffet en nerve, sier Øyen.

Forklaringen er relativt enkel, tror hun:

- Gamle folk er sjarmerende. De appellerer i større grad enn vi hadde trodd til unge.

Kredittkort-reklame provoserer

I tillegg til Widerøe og Telenor, likes også Gildes reklamefilm for «Slakterens beste kjøttboller» bedre enn snittet for reklamefilm de siste årene. 

Nedover listen finner vi imidlertid flere filmer som provoserer uvanlig mye.

- Aller mest negativitet er det kredittkortet re:member som mottar for sin 
film med det enkle budskapet «re:member, it’s a credit card», men også GSKs forsøk på  å skremme folk til å besøke legen med problemer man ikke visste man hadde og Tripletex’ forsøk på å gjøre regnskapsprogram kult engasjerer langt mer negativt enn positivt, sier Håvard Ose i EssenceMediacom.

Hele 40 prosent oppgir at de liker reklamefilmen til re:member dårligere enn andre reklamefilmer. Det gir en suveren bunnplassering på månedens måling når det kommer til liking.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra re:member. Se filmen her.

Stort spenn:

Bare tre av månedens målte reklamefilmer scorer bedre på liking enn snittet i Reklamebørsen de siste årene. Nederst på listen finner vi flere annonsører som provoserer uvanlig mye. Foto: EssenceMediacom

Telenor flyr høyt i Reklamebørsen - men Widerøes 90-åringer er best likt