I januar lyste Munch ut en rammeavtale og begynte sonderingen etter sitt aller første kommunikasjonsbyrå. Avtalen har et pristak på to millioner kroner og har en varighet på maksimalt fire år. Anbudet bunner i et behov for medie- og formidlingstrening med Munchs formål om å styrke interesse og kunnskap om Edvard Munch i Norge og internasjonalt. Etter en helhetsvurdering falt valget til slutt på Try Råd rett før vinterferien.
- Det var fire gode og solide tilbydere, og etter en grundig helhetsvurdering kom vi frem til at Try Råd var det beste valget for oss basert på kriteriene i anbudet, forteller direktør for kommunikasjon og marked på Munch, Harald Nygaard Kvam til Kampanje.
Kvam har tidligere uttalt at kommunikasjon og markedsføring er sentralt i museets samfunnsoppdrag og at oppdraget handler om å nå nye publikumsgrupper.
Byråene ble vurdert etter pris (30 prosent) og kvalitet (70 prosent), og ifølge Kvam scoret Try Råd best totalt og sikret Try-huset Munch på kundelisten.
- Alle tilbyderne leverte godt i en solid konkurranse. Det var ingen utklassing, men helheten gjorde at Try Råd kom best ut, og vi er sikre på at vi har gjort et godt valg, sier Kvam.
Da det ble kjent at Munch skulle gå til innkjøp av kommunikasjonstjenester var det også enkelte kritiske røster til pengebruken. En av dem var lokalpolitiker i Oslo Sunniva Holmås Eidsvoll (SV). Eidsvoll mente Munch heller burde bruke pengene til kunstformidling og kunstinnkjøp, fremfor kommunikasjonstjenester.
- Munch har egen kommunikasjonsavdeling og egen formidlingsavdeling, så den nødvendige kommunikasjonskompetansen de trenger, enten det er internt eller eksternt, burde være på huset, sier hun. Alt annet burde brukes til kunst, sa hun til Kampanje.
Les mer: Munch museets PR-kjøp vekker oppsikt: - Noe som skurrer