I januar kunne Kampanje fortelle at det ble levert oppsiktsvekkende lave snittpriser i Forsvarets mediebyråanbud der Carat måtte overrekke stafettpinnen videre til Essence Mediacom. Det ble i anbudet levert snittpriser nede på 500-tallet, og konkurransen tegnet et bilde av at prisene har reversert seg i den hardt pressede tiden kommunikasjonsbransjen står i.
- Vi er en ansvarlig arbeidsgiver som skal skape og utvikle trygge arbeidsplasser for alle våre ansatte. Da kan vi ikke kaste oss med på en priskarusell, som fører til negative marginer, tordnet Carat-sjef Stian Jansen i Kampanje i kjølvannet av konkurransen.
Les også: Senker timepriser til nytt lavmål i kampen om Forsvaret: - Gir negative marginer
Press på timepriser har blitt omtalt i en årrekke og er noe som opptar bransjen, slik anbudskonkurransen til Forsvaret viste. Men et mindre omtalt tema er hva byråene som vinner avtalen får igjen for alt arbeidet de legger ned hos offentlige kunder.
For Carat som nylig avsluttet sitt arbeidsforhold med Forsvaret, ble ikke avtaleperioden på fire år av den mest lønnsomme sorten, viser en oppstlling Kampanje har gjort. Ifølge tall fra Forsvaret og Carat, har mediebyrået fakturert for 2.184 timer av totalt 3.274 timer.
Det vil si at Carat har brukt langt flere timer enn det de har fått betalt for, og at så mye som en tredjedel av timene aldri ble fakturert for.
- Forsvaret har ikke vært en veldig lønnsom kunde for oss i denne avtaleperioden, men vi har levert en positiv margin, sier Carat-sjef, Stian Jansen, til Kampanje.