Slutter i Teft etter syv år: - Alltid hatt en gründerånd i kroppen

Etter syv år som rådgiver i rekrutteringsselskapet, går Anna Blom Rian solo.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Dette er noe jeg har tenkt på en god stund, så det føles deilig å endelig kunne dele nyheten om at jeg har begynt for meg selv, sier Anna Blom Rian til Kampanje.

Selskapet som er oppkalt etter Rian selv, tilbyr teamutvikling, foredrag, kurs, coaching, testing, rekruttering og karriereveiledning. Mange av de samme tjenestene som hun har hatt ansvar for i Teft de siste syv årene.

- I tillegg til flere av de samme fagområdene, kommer jeg også til å tilby muligheten for å leie meg inn fast som en HusCoach, til selskaper som trenger bistand innen utvikling av de ansatte. Rett og slett en ganske unik ansattgode!

- Jeg brenner for å jobbe med mennesker, og det får jeg i enda større grad som konsulent og selvstendig næringsdrivende, forteller hun.

Les mer: Tidligere TV 2-sjef slutter i Teft – men fortsetter som hodejeger

- Føles tryggere å eie alt selv og ha full oversikt

Rian har jobbet med markedsføring og mennesker store deler av sin karriere og var Employer Branding Manager i Orkla, før hun begynte som teamutvikler og rådgiver i Teft i 2017. Fra høsten 2022 har hun vært både rådgiver og leder for utvikling i rekrutteringsselskapet.

- Jeg har hatt syv veldig fine år i Teft som har vært både lærerike og utviklende, men nå kjente jeg på et ønske om å rendyrke lidenskapen med å utvikle mennesker og rekruttere mennesker basert på potensial for videreutvikling i, og sammen med bedriften, forklarer hun.

Dette er andre gang Rian starter opp for seg selv. Det gjorde hun også da hun var 21 år gammel og studerte på Copenhagen Business School.

- Jeg valgte å bruke kreativiteten min i stedet for å ta en «vanlig» studiejobb, og i fire år produserte jeg luksus trykksaker til brylluper og eventer. Jeg tror jeg alltid har hatt en gründerånd i kroppen og ser veldig frem til å starte et nytt kapittel nå.

- Er det ikke skummelt å begynne for seg selv, i disse tider?

- Jeg synes faktisk ikke det føles så utrygt å starte for meg selv. På en måte føles det tryggere å eie alt selv og ha full oversikt. Men mest av alt handler det om at jeg har utviklet meg de siste årene og stadig har beveget meg i en egen retning litt på siden av hva andre jobber med.

Rian tar sikte på å jobbe med både store kunder og inn mot byråsiden   som hun kjenner godt og har et veletablert nettverk i.

- På byråsiden jobber de alle fleste kunderettet og det finnes få interne ressurser som jobber med å ta vare på mennesker- Svært få byråer har en egen HR-avdeling, og gjennom mange år i rekrutteringsbransjen har jeg sett at det er et stort behov for ekstern bistand innen utvikling. Jeg har luftet ideen om å starte noe eget innenfor dette og har fått mange gode tilbakemeldinger, så jeg har virkelig troen på dette.

 

- Jeg tror det blir mer vanlig å jobbe selvstendig eller som frilanser

Rian lanserte sitt nye selskap offisielt mandag denne uken, men hun er allerede godt i gang. Den siste tiden har hun jobbet med NoA-byrået Unfold, noe hun skal fortsette med. I tillegg kan det være muligheter for et samarbeid med den tidligere arbeidsgiveren gjennom syv år.

- I prosjekter der Teft har behov for testing og utvikling kan det tenkes at jeg kommer til å fungere som en underleverandør. Vi har et godt forhold og jeg ser på det som en fin mulighet til å bistå Teft med kompetanse ved behov.

Rian har klokketro på selskapet sitt og gleder seg til å være selvstendig næringsdrivende.

- Jeg har gitt meg selv en prøveperiode for å teste ut om dette er noe for meg. Men prøveperioden handler mer om jeg trives med å jobbe alene, og ikke at jeg er redd for å ikke lykkes. Hverdagen i Teft har bestått av mange kundemøter, og det vil det for så vidt fortsette med, så foreløpig er det kun fravær av Slack-meldinger som er den største forskjellen.

- Det var vemodig å slutte i Teft og det er mange fine kolleger som jeg kommer til å savne. Men jeg er også en selvstendig type med et stort nettverk så jeg ser frem til mange spennende lunsjer, kaffeprater og muligheten til å hente inspirasjon fra andre i samme situasjon, legger hun til.

Rian tror utviklingen i arbeidsmarkedet gjør at vi kommer til å se flere som starter opp for seg selv i løpet av året.

- Jeg tror det blir mer og mer vanlig å jobbe selvstendig eller som frilanser. Mange svarer at de ser etter trygghet i et selskap når de ser seg etter ny jobb, men vi vet at trygghet kan være mye. Ser vi på reklamebransjen i fjor så tror jeg ikke trygghet var synonymt med å jobbe i et selskap. Jeg tror at for noen kan det føle tryggere å jobbe for seg selv med færre kostnader knyttet til drift, og at man har bedre oversikt i dårlige tider.

- Nå ser jeg skikkelig frem til å bruke enda flere sider av meg selv og kaste meg ut i et nytt eventyr.

Slutter i Teft etter syv år: - Alltid hatt en gründerånd i kroppen