Bergen Kommune ved Bymiljøetaten (BME) har i disse dager ute et anbud som skal løfte merkevaren og omdømmet til Fisketorget i Bergen. Kommunen ønsker å bruke 800.000 kroner på et ni måneder langt oppdrag som «skal hjelpe til med å videreutvikle og definere merkevaren Fisketorget» i tillegg til «å skape et positivt omdømme.»
- Bevisst merkevarebygging og økt synlighet i media skal bidra til å skape interesse og positiv omtale blant byens innbyggere, skriver Bymiljøetaten i anbudsutlysningen.
Der heter det også at etaten «ønsker å ha fokus på omdømmebygging for Fisketorget og jobber med planer for videre utvikling».
- Vi ønsker å vise bergenserne alt som rører seg på torget og fremme det som en naturlig destinasjon for befolkningen. I tillegg ønsker vi å gjøre Mathallen bedre kjent som en del av Fisketorgets innendørs marked med blant annet et utvalg av 30 forskjellige fiskearter, skriver etaten i utlysningen.
Det får kulturredaktør i Bergens Tidende, Jens Kihl, til å reagere. Avisen har fulgt problematikken knyttet til det til tider sterkt kritiserte Fisketorget, og i fjor var torget tema i en av avisens nyhetspodkaster under tittelen «Årevis med krangling: Hva er det som foregår på Fisketorget?».
Torget med den tilhørende mathallen har tidligere blant annet fått medieoppmerksomhet for «stive priser, vond lukt og ulovlige påbygg.»
- Det er såpass stygt på Fisketorget i dag at de kanskje heller skulle brukt én million kroner på å gjøre det fint, i stedet for å få noen til å innbille oss at det er fint der. Slik det er i dag så er det lite fisk og mye donuts fra forskjellige campingvogner, og de får ikke til det de ønsker seg gjennom PR-kampanjer så lenge produktet de skal selge ikke er særlig godt, er Kihls kontante dom.
Kulturredaktøren undrer seg over hvorfor kommunen velger å bruke nesten en million kroner på et PR-byrå.
- Er det den viktigste oppgaven når man står med et forfallent og stygt torg, eller kunne man prioritert og gjort noe annet for å få det litt finere, spør Kihl i samtale med Kampanje.
Bergen Kommune opplyser for øvrig at beløpet på 800.000 kroner, som er satt av til kommunikasjonshjelp, er det maksimale beløpet de vil bruke, og at pris vil bli avgjørende for hvem som vinner anbudet. Så langt er det fire byråer som skal ha meldt sin interesse.