Rud Pedersen nærmer seg 50 millioner og feirer med PR-gull: - Et morsomt og krevende år

PR-byrået Rud Pedersen kan toppe et økonomisk godt fjorår med gull i internasjonal PR-konkurranse.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- 2022 var er fantastisk morsomt og krevende år. Behovet for god rådgivning og bistand innen områdene politikk, samfunnskontakt, strategisk kommunikasjon og krise er stort og vi har et team og en måte og jobbe på som matcher det norske og internasjonale selskaper trenger, sier daglig leder og partner i Rud Pedersen, Kristian Hvilen, til Kampanje.

Han er i London der han har vært med på kåringen av de beste PR-byråene i Europa og Hvilen kunne der glede seg over gullet i kategorien «Public Affairs Consultancies of the Year». Totalt 200 PR-byråer er vurdert i konkurransen.

 - Jeg er veldig stolt over at vi offisielt er kåret til det beste Public Affairs-byrået i Europa. Dette er en gruppeseier, og resultatet av jobben våre nærmere 500 konsulenter i 14 land, legger ned hver eneste dag, sier han.

Hvilen sier byrået, som ble grunnlagt av tidligere statsråd Anne-Grete Strøm Erichsen, har gått fra å være «et nordisk byrå til å bli et europeisk byrå» pluss gruppens «årlige vekst på 30 prosent de siste fem årene». Omsetningen til Rud Pedersen økte fra drøye 40 millioner kroner til nærmere 50 millioner kroner i 2022, en vekst på 22 prosent bare det siste året. I Rud Pedersen er det lite varekjøp, så omsetning ligger tett på byråinntekt. Byrået har vokst år for år siden starten i 2013.

Til topps:

PR-byrået Rud Pedersen stakk denne uken av med ett av gullene på den internasjonel PR-kåringen, Sabre Awards. Foto. Ruud Pedersen.

- Vi investerer i flinke folk

Videre i begrunnelsen til Sabre pekes det på en «nordisk lederstil» og at halvparten av partnerne i byrået som i sin tid ble opprettet i Norge med tidligere forsvars- og helseminister ed Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) som sjef er kvinner.

 - I løpet av 2022 har vi etablert oss i Storbritannia, Frankrike, Polen og Bulgaria. Målet vårt er å bli det største PA-byrået i Europa. Nå står Italia og Spania for tur, sier Hvilen til Kampanje. 

Lønnsomheten henger imidlertid ikke helt med for driftsoverskuddet endte på tilnærmet samme resultat som i 2021. Hvilen er ikke bekymret.

- Vi investerer i flinke folk og har sunn vekst som hovedregel, og i lys av dette er marginene i 2022 akkurat slik det skal være, sier han.

Som en del av ekspansjonen, utvider også Rud Pedersen tjenestespekteret.

- Vi har vår hovedtyngde innen Public Affairs, men vi opplever økende etterspørsel etter våre tjenester innenfor PR, strategisk kommunikasjon og finansiell rådgivning, sier Kristian Hvilen.

På Sabre Awards ble det delt ut en rekke priser og både nettverk som Hill + Knowlton og Trigger fikk gull under PR-kåringen i London.

Her kan du se tallene til Rud Pedersen for regnskapsåret 2022. Alle MNOK. Sterk vekst i Rud Pedersen

Rud Pedersen 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 49,9 40,1 + 22
Driftsresultat 6,3 6,3
Resultat før skatt 6,4 6,2 + 3

Rud Pedersen nærmer seg 50 millioner og feirer med PR-gull: - Et morsomt og krevende år