Telias TV-sjef klar med ny Netflix-avtale: - Vi ligger foran konkurrentene

Innholdet fra verdens største strømmetjeneste blir nå en del av det valgfrie tilbudet til Telia.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

TV-distributøren Telia har landet en ny og forbedret avtale med strømmegiganten Netflix, og selskapets kunder kan nå velge inn strømmetjenesten Netflix i den poengbaserte valgmenyen uten ekstra kostnad.

- Endelig har vi fått dette plass. Dette blir veldig bra for kundene, sier TV-sjefen i Telia, Daniel Sørheim, til Kampanje.

Han sier Telia har hatt et samarbeid med Netflix som strekker seg tilbake til 2019.

- Vi var først ut med å integrere Netflix i vår Telia-boks og med Netflix-knapp på fjernkontrollen. Vi har derfor hatt et godt samarbeid med Netflix lenge og har siden starten videreutviklet dette. Fra og med mandag denne uken kan vi tilby Netflix i valgmenyen og dermed tilby kunden mest mulig innhold på vår plattform og økt valgfrihet, sier Sørheim.

- Men Altibox har dette allerede?

- Forskjellen her er at vi ikke har noen bindingstid. Hos Altibox så binder du deg som kunde opp i 30 dager når du velger Netflix, men hos oss kan du velge tilbudet inn og ut når det måtte passe, så her ligger vi foran konkurrentene, sier Sørheim.

Les også: Telia øker tilbudet med Netflix og TV 2 Play på menyen – men TV-sjef liker ikke ny strømmetrend

Vi er svært fornøyde med å gjøre Netflix sine dokumentarer, filmer og serier enda mer tilgjengelig for Telia sine mange TV-kunder. Patrick Danckwardt, Netflix

Spiser opp hele poengpotten

Men som hos Altibox vil Netflix også hos Telia forsyne seg grovt av de 50 poengene kundene får tildelt som grunnutrustning.

- For 50 TV-poeng får du nå tilgang alt av filmer og serier i det spennende Netflix-universet, så det er bare å se frem til en enda bedre og mer innholdsrik TV-hverdag fremover, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

I valgmenyen til Telia finner en i dag et stort utvalg av innhold å velge mellom, med mer enn 100 ulike TV-kanaler og strømmetjenester. Blant de mange strømmetjenestene Telias rundt 450.000 TV-kunder kan velge i finner en også HBO Max, Viaplay og Paramount+. Men strømmetjenestene sluker raskt poengene. HBO Max «koster» 40 poeng og Netflix alene spiser opp hele poengpotten med mindre det går som Telia-toppene håper og tror.

- Netflix er en populær tjeneste i Norge, men det er det jo også andre strømmetjenester som er. Kundene kan også abonnere på flere tjenester samtidig enten ved å kjøpe seg opp på poeng eller bytte frem og tilbake. Jeg tenker det er positivt for forbrukerne og at det skjerper konkurransen ytterligere med tanke på å investere i godt innhold, sier Sørheim.

Telia ønsker ikke å si noe om selve avtalen knyttet til betingelser og inntektsplitt.

- Det vil alltid ligge en finansieringsmodell til grunn, men det ønsker vi ikke å gi noen detaljer rundt, sier han.

Les også: Så mye vil Netflix «koste» hos Altibox – først ut av alle TV-distributører i Norge

Telia-kundene må fortsatt vente på TV 2

Patrick Danckwardt, sjef for forretningsutvikling i Netflix i Norden, sier selskapet «har et veldig godt samarbeid med Telia i både Norge og resten av Norden.»

- Vi er svært fornøyde med å gjøre Netflix sine dokumentarer, filmer og serier enda mer tilgjengelig for Telia sine mange TV-kunder, sier Danckwardt.

Telia sier videre at de ikke frykter noen negative reaksjoner fra sine norske samarbeidspartnere som nå også må bryne seg på Netflix inne i den valgfrie delen av Telias TV-tilbud.

- Vi ønsker å fremme fleksibilitet og valgfrihet til kunden. Det er et konsept som er kjent for de aller fleste mediehusene og som alle de store nå snart er en del av, sier han.

- Ja, men fortsatt mangler TV 2?

- Det stemmer, og den kommer i løpet av våren. Avtalen er på plass så nå handler det mer om et integrasjonsarbeid.

- Hvor mange av Telias kunder kommer til å velge Netflix i dag tror du?

- Det blir spennende å se hvor mange som vil ta det i bruk, sier han.

Telias TV-sjef klar med ny Netflix-avtale: - Vi ligger foran konkurrentene