Mistet Tine som sponsor – nå er det game over for Norges første e-sporthus

Ett år etter at statsminister Erna Solberg åpnet N47 er selskapet nå konkurs og skylder over en halv million kroner.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

N47, e-sportklubben etablert av Joachim «Noobwork» Haraldsen (27) og Petter Trobe (28), er konkurs. Det skjer ett år etter at N47 gikk ut med en melding om at de var klare med eget proff-lag i e-sport.

- Vi ønsker å hevde oss helt i toppen internasjonalt. Med oss på den veien skal vi også løfte Norge som e-sport-nasjon, sa Joachim Haraldsen i fjor.

Haraldsen er for mange unge mest kjent som youtuberen «Noobwork». Youtube-kanalen hans har nærmere 200.000 følgere og videoene hans har over 140 millioner avspillinger.

Det var i mars 2019 at N47 på sin egen Facebook-side fortalte at selskapet, den gang eid 50/50 av Haraldsen og Trobe, skulle drives som et profesjonelt lag innen e-sport med base på Grefsen i Oslo. Selv statsminister Erna Solberg var til stede under åpningen.

Før N47 hadde Haraladsen og Trobe drevet laget Octagon, med førstnevnte som trener og Trobe som fungerende daglig leder. Med på den nye storsatsingen N47 var medie- og teknologiselskapet Zedge inne som sponsor. Også Tine kom raskt på banen og treningsdrikken YT ble presentert som sponsor da A-magasintet intervjuet Haraldsen i fjor sommer. 

Ved lanseringen av N47 var Trobe styreleder og kommersielt ansvarlig for satsingen, mens Haraldsen var sportslig ansvarlig. Da Kampanje tar kontakt med Trobe forteller han at han solgte seg ut av N47 i fjor.

- Jeg solgte meg ut i august som partner og er ikke rette person å snakke med, sier Trobe til Kampanje.

- Alt blir tatt godt vare på

Heller ikke Tronn Åskar Skjærstad, som står oppført som styrelder i N47 Adventures AS i Brønnøysundregisteret, ønsker å uttale seg i saken. Han henviser til Joachim Haraldsen som i dag står oppført som fratrådt daglig leder.

- Avviklingen til N47 var en nødvendighet i forbindelse med oppstarten av Omaken Sports og alt blir tatt godt vare på, både spillerne og samarbeidspartnere, tidligere sponsorer også videre er med videre i Omaken Sports, skriver Haraldsen til Kampanje.

Kampanje har spurt Haraldsen om bakgrunnen for at selskapet nå er slått konkurs og hvorfor ikke driften er blitt videreført til det nye selskapet Omaken Sports. Haraldsen skriver i en epost til Kampanje at han sitter i korona-karantene, etter ferie i Østerrike, og at han derfor ikke får svart grundigere på spørsmålene.

Laget Haraldsen og Trobe presenterte i mars i fjor besto blant annet av flere danske spillere som hadde flyttet til Oslo for å bo under samme tak i det ferske e-sporthuset. Klubben presenterte et eget Fortnite-lag med spillerne Jacob «Sieba» Butler, Fredrik «Socka» Pjengaard, Sebastian «Jordberry» Poulsen, Jonas «Klusia» Thomsen. Med seg hadde de også Diakou «Diakou» Staee, en norsk verdensmester i spillet Brawhalla.

Haraldsen går ikke nærmere inn på hvilke konsekvenser konkursen får for N47-utøverne og hvem av dem som eventuelt er med videre i Omaken Sports, sistnevnte selskap ble registert i Proff.no i desember 2019. 

- E-sport er jo noe som vokser utrolig raskt og er et veldig populært sponsorobjekt og det er utrolig gøy å kunne være med på denne reisen, skriver Haraldsen.

Han tenker å fortsette å jobbe med e-sport i mange år fremover. 

- Jeg har jo jobbet med dette i mange år og skal gjøre det i mange år fremover da e-sport og gaming virkelig er det jeg brenner for, og ønsker å fremme de gode verdiene forbundet til dette, skriver Haraldsen. 

Gir ikke opp e-sport:

Joachim Haraldsen, N47-initiativtager og nå daglig leder i Omaken Sports AS. Foto: Anti.

Skylder over en halv million

Frank Charles Aase, daglig leder og partner i advokatfirmaet Brækhus, er oppnevnt som bobestyrer for konkursboet N47 Adventures.

- Det er noen fordringer som ligger i boet, hvilke verdier de har er det boet jobber med å avklare og se om det er mulig å få inn noe så vi kan fordele det til kreditorene, sier Aase til Kampanje.

Aase forteller at det onsdag denne uken var klart for en skiftesamling og et rettsmøte slik at et kreditorutvalg kunne bli oppnevnt.

- Den eneste formelle beslutningen som tas der er at det oppnevnes et kreditorutvalg, sier Aase.

Når det gjelder gjelden til N47 så har de ikke full oversikt enda, forteller bostyreren.

- Det tar litt tid før kreditorene melder sine krav. Men det vi har er i dag er på rundt 641.000 kroner, men erfaringsmessig tar det litt tid før kreditorer melder sine krav, sier Aase.

Tine brøt samarbeidet

Ingrid Wilberg Arnesen, kommunikasjonsrådgiver og innholdsprodusent i Tine, forteller at samarbeidet med N47 tok slutt i fjor høst. Tine var inne og sponset satsingen med treningsdrikken Yt. 

- Sponsoratet varte fra februar til september 2019, sier Arnesen til Kampanje. 

Tine ønsker ikke å si hvilken sum de sponset e-sporthuset med.

- Vi kommenterer ikke på beløpet vi bidro med, sier Arnesen.

- Gitt konkursen nå, har N47 klart å levere som lovet med tanke på de avtalene som ble tegnet?

- Yt brøt samarbeidet med N47 i oktober 2019 da de opprinnelige deltakerne trakk seg ut av huset. N47 kunne derfor ikke levere i forhold til avtalen, sier Arnesen.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Zedge.  

Mistet Tine som sponsor – nå er det game over for Norges første e-sporthus