Mediepris gjør Se og Hør-sjefen nervøs: - Liker å være outsidere

(BERGEN) Sjefredaktør Ulf André Andersen er ikke bortskjemt med priser, men nå befinner han seg plutselig i det gode selskap.

Publisert / Oppdater

Anne Marte Bang Fossberg
Anne Marte Bang Fossberg Journalist

Se og Hør ble en av årets store vinnere på Medieprisene i Bergen. Deres dekning av Marius Borg Høiby-saken ble belønnet med prisen for Årets nasjonale nyhets- og sportsdekning.

- Det var mange sterke kandidater. Men det er stas å vinne og å føle at man blir satt pris på, sier Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen til Kampanje.

For etter det ble kjent at kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, i august i fjor ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse mot en ekskjæreste har Se og Hør fulgt saken tett og kommet med en rekke avsløringer om kongefamilien.

Se og Hør var også det første mediet som omtalte den alvorlige saken.

- Et utrettelig og systematisk arbeid med både saksfelt og kilder gjennom mange år, gjør at redaksjonen er nyhetsledende på årets største nyhetssak. Saken er rett i kjernen av samfunnsoppdraget, og viser en kunnskap og nærhet til en del av den norske offentligheten få andre dekker grundigere, står det i juryens begrunnelse.

Flere priser ble delt ut, blant dem prisen for Årets Mediehus, som gikk til Stavanger Aftenblad.

- Ikke bortskjemte med priser

Siden august har Andersen forsvart Se og Hørs massive dekning av saken flere ganger – blant annet i Debatten.

- Etter å ha forsvart denne journalistikken, hvordan er det å bli hedret for den?

- Det er merkelig. Priser betyr egentlig ikke så mye for meg i utgangspunktet, men jeg ser at det betyr mye for redaksjonen – da betyr det mye for meg også. Man føler at man får anerkjennelse for jobben man gjør. Se og Hør er ikke bortskjemte med priser så da er det jo ekstra gledelig.

Les også: Forsvarer partiets Facebook-investeringer: - Når ikke førstegangsvelgere i avisene 

- Hvordan reagerte redaksjonen på seieren?

- De var kjempefornøyde. Bare det å være nominert var en seier i seg selv. Så da vi vant var det ekstra stas.

Redaktøren har tidligere erkjent at han har følt på dårlig samvittighet rundt dekningen av Høiby.

- Har vært litt uglesett

- Hvorfor har Høiby-saken vært viktig for Se og Hør?

- Fordi det ikke er noen andre medier i landet som følger kongefamilien så tett som Se og Hør gjør. Så det har vært viktig for oss å være best på denne saken. Samtidig er våre lesere veldig lojale mot kongehuset og har ikke ønsket at vi skal skrive noe negativt om kongehuset. Så det har vært viktig for oss å forklare for våre lesere hvorfor vi har gjort som vi har gjort i denne saken.

Les også: Slik forberedte hun seg på å møte Trump: - Du må bare skrike 

- Og dere har tatt veldig eierskap til saken?

- Ja. Vi bestemte oss tidlig for at denne saken skal vi være best på. Og i slike saker er kildegrunnlag viktig. Jeg tror ikke noen andre norske medier har så gode kilder tett på kongehuset som det vi har.

- Se og Hør har jo vært litt uglesett i bransjen. Nå er vi litt mer inne i det gode selskap – og det gjør oss litt nervøse, for vi liker å se på oss selv som outsidere, avslutter Andersen.

Mediepris gjør Se og Hør-sjefen nervøs: - Liker å være outsidere