Hun er «Årets B2B-markedssjef»: - Har laget gull av gråstein

Ida Håvik markedsfører et produkt «alle» bruker, men få tenker over.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Ida Håvik i BankID BankAxept er kåret til «Årets B2B-markedssjef». Prisen ble delt ut på et arrangement i regi av Kampanje på Grand Hotel i Oslo onsdag kveld.

Ifølge juryen har Håvik klart mesterstykket «å lage gull av gråstein».

- Denne markedssjefen har tatt noe tungt og traust og gjort det viktig, morsomt og menneskelig. Markedsarbeidet er av beste klasse og strategien er sterk. Men kanskje viktigst, den kloke bruken av kreativitet, og en inngående forståelse i forholdet mellom følelser og mentale markedsandeler, gjør denne B2B-markedssjefen til årets beste, sier juryen.

Den har bestått av juryleder Lise Tangen Hansen i Papirfly, partner og kreativ leder i Morgenstern, Anders Muurman Holm, tidligere byråleder i mediebyrået PHD og i dag kommersiell leder i DayTwo, Marie Louise AlværEspen Haugen i fra Los & Co, Alf Bendixen fra Big Blue, Trond Bentestuen fra Løvenskiold Handel og Nina Gade Tenvik fra Kampanje.

Les også: Kiwi-topp er «Årets markedssjef»: - Du må stole på magefølelsen din

- Helt spinnvilt

Vinneren var nesten målløs da hun tok imot prisen.

- Det er helt spinnvilt. Dette er skikkelig, skikkelig stas, rett og slett, sier Håvik.

- Inntil veldig nylig har jeg ikke tenkt på meg selv som B2B-markedssjef. Vi henvender oss både til B2B og B2C, og det er viktig for oss å få de to tingene til å spille sammen, sier hun.

Ida Håvik mener tillit og trygghet er viktig for å fungere godt som markedssjef.

- Det å tørre å utfordre hverandre på tvers av kunde og byrå er noe av det vi har lykkes godt med. Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Publicis Starcom, Anti og Anorak.
- Det skjulte nasjonale gullet

BankID BankAxept står - som navnet tilsier - bak BankID, som markedsføres ut mot forbrukere (B2C), og BankAxept, det norske betalingsselskapet som står bak åtte av ti transaksjoner i fysiske butikker i landet. Det er spesielt markedsføringen av BankAxept ut mot forretningssegmentet (B2B) som juryen har latt seg imponere av.

- At juryen velger å trekke frem BankAxept, som er det litt skjulte nasjonale gullet, synes jeg er ekstra stas, sier Håvik.

- Er det en fordel å jobbe med markedsføring av et produkt som så mange bruker?

- Det er en fordel og en ulempe. BankAxept er noe som bare er der og som virker, det er ikke noe du trenger å ha et bevisst forhold til. Men vi tror det er viktig å få opp denne bevisstheten, for vi skal ikke ta disse tjenestene for gitt. Det å jobbe for å få folk til å skjønne at dette betyr noe for oss, er veldig utfordrende, men det er også spennende og meningsfylt.

B2C- og B2B-markedsføring trenger heller ikke være to helt adskilte øvelser, påpeker hun.

- Vi har jobbet med renspikket med B2B-kommunikasjonen for BankAxept i halvannet år og for første gang på fem år så har vi en signifikant økning i uhjulpen kjennskap i befolkningen generelt. Så det vi gjør i det ene sporet, bidrar positivt i det andre, og omvendt.

Hun er «Årets B2B-markedssjef»: - Har laget gull av gråstein