Eventselskap kjøper konkursboet til Trippel-M: - Vi har jobbet hardt

Trippel-M har fått ny eier. Flere ansatte får tilbud om å bli med videre.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter 21 år måtte gründer og eier av Trippel-M, Ole-Andreas Løvland, forrige uke ta den tunge veien til tingretten for å melde oppbud. Produksjonsselskapet han startet i foreldrenes garasje tilbake i 2003 har levert bildetjenester for en rekke store aktører, men de siste årene har lønnsomheten uteblitt.

- Vi klarte ikke å omstille oss etter pandemien med et sviktende marked og høyere kostnader, sa Løvland til Kampanje tirsdag denne uken.

Les mer: Produksjonsselskap konkurs etter 21 år - rammer 27 ansatte

Advokat og bostyrer Klemet Ingvar Gaski, i Bull & Co Advokatfirma, har jobbet iherdig med å selge unna konkursboet, og torsdag bekrefter han at de er i mål.

- Vi har jobbet hardt og vi har nå kommet i havn med Holi Norge AS, som kjøper virksomheten, sier Gaski til Kampanje.

Holi Norge AS eies av Magnus Brandsæter og driver med eventproduksjon. Selskapet har blant annet jobbet med Arendalsuka, Offshore Strategikonferansen og Salesforce World Tour.

Selskapet hadde en omsetning på 46,4 millioner kroner i 2023 og et resultat før skatt på 9,6 millioner kroner.

Bostyrer Gaski har ikke fullstendig oversikt over Trippel-M sin fulle gjeld, men anslår at den ligger et sted mellom 17 til 20 millioner kroner.

- Har et ønske om å vokse

Daglig leder Bernt Roger Eliassen i Holi Norge forteller at det er flere grunner til at de kjøper boet.

- Vi går inn for å skape et enda bedre miljø, teknisk og kompetansemessig for Holi Norge. Vi har et ønske om å vokse og kjøpte Conventor (arrangør av Social Media Days, red. anm.) for to år siden, og vi har brukt tid på å sørge for at alt fungerer perfekt før vi nå gjør et nytt kjøp som er adskillig større enn Conventor, sier han.

- Hvordan skal dette styrke Holi?

- Vi får inn dyktige produsenter, produksjonsledere og teknikere. Deretter styrker det oss at vi får en større kundemasse.

Holi Norge går ut med 9,6 millioner kroner for konkursboet. Det er menneskene de er interessert i og ikke det bildetekniske utstyret, som Holi Norge vil selge.

- Holis måte å jobbe på er at vi ikke vil ha mye utstyr. For en kunde betyr ikke den ene eller andre boksen noe. Det som betyr noe er at vi vil oppnå ambisjonen som kunden har. 

Avtalen innebærer at Holi Norge vil tilby jobb til 12-14 av Trippel-Ms ansatte. Det utgjør rundt halvparten av alle ansatte i Trippel-M.

- Vi kan naturligvis ikke ansette alle. Det er en grunn til at Trippel-M ikke har gått bra og vi kan ikke havne i samme situasjon.

- Hvem kan nå vente seg et tilbud?

- Vi vil se gjennom kompetansen til de ansatte og velge ut hvem som passer oss best.

- Håper virkelig de får det til

Gründer og tidligere styreleder Ole Andreas Løvland er glad for at det er kommet på plass en avtale.

- Det er fantastisk. De har forpliktet seg til å overta 12 ansatte, så det er veldig bra. Jeg håper også de tar ansvaret sitt og tar vare på bransjehuset på Løren, og sørge for at utleier kommer godt ut av dette. Det har vært viktig for meg, sier han.

Løvland ønsker de nye eierne lykke til med satsingen.

- For min del håper jeg virkelig de får det til og at de klarer å lage god butikk av dette og at de fører min arv videre.

- Blir du med videre?

- Jeg har ikke fått tilbud om det.

- Er det trist?

- Det er nitrist. Jeg har brukt 20 år på å bygge opp dette selskapet.

- Taper du personlig mye penger på dette?

- Jeg taper all verdien jeg har brukt 20 år på å bygge opp.

Eventselskap kjøper konkursboet til Trippel-M: - Vi har jobbet hardt