Drygolin roper seg til topps i Reklamebørsen: - Slår knockout på konkurrentene

Humor og roping sørger for overlegen seier til Drygolin i Reklamebørsen for april.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Med seiere både på oppmerksomhet, branding og liking slår Drygolin knockout på konkurrentene i Reklamebørsen for april.

Det sier innsiktssjef i EssenceMediacom, Håvard Ose, som står bak målingen av de mest viste reklamefilmene på TV og digitale medier siste måned. Børsen er en undersøkelse Essence Mediacom gjør i samarbeid med Kampanje hvor et utvalgt reklamefilmer måles. Undersøkelsen består av forskjellige reklamefilmer fra forskjellige merkevarer fra gang til gang.

Og for april i år er det som nevnt Drygolin som tar innersvingen på ni andre reklamefilmer.

- Det er selvfølgelig veldig hyggelig, sier Barbro Thormodsrud Volleng, merkevaresjef for eksteriørprodukter i Jotun Norge.

- Dere scorer veldig høyt på «branding og merkevareoppmerksomhet», men det er kanskje ikke så rart i denne reklamen?

- Nei, Drygolin blir gjentatt en del ganger, og det er veldig bevisst. Den sesongen vi jobber med utendørsmaling er veldig kort. Da må man også bruke den perioden vi har til å få banket gjennom produktnavnet flest mulig ganger, sier Volleng.

Her kan du se reklamefilmen som klatret til topps på Reklamebørsen for april i år. Målingen gjennomføres av Essence Mediacom i samarbeid med Reklamebørsen. 

Suverene:

Drygolin er suverene på branding i april. Kanskje ikke så rart når merkevaren ropes ut opptil flere ganger.

- Det er humor og man må flire litt

Det er nettopp den korte malesesongen som gjør at merekvaren blir en viktig faktor for Drygolin-reklamene, forklarer Volleng.

- Sommeren i Norge er kort, og det er først og fremst i denne perioden at Drygolin er aktuelt. De færreste tenker på utendørsmaling utover sesongen, sier hun.

I tillegg til årlig kort sesong, understreker Volleng at det også er sjelden enkeltpersoner maler huset utendørs.

- Det kan kanskje gå ti år mellom hver gang man maler huset, derfor er det viktig å ha et produkt som kundene stoler på. Når man først står i butikken og skal ta produktvalget, så vil vi at det er Drygolin man tenker på.

Hun forteller at reklamen går på gjennom hele sesongen, men at det er ekstra hardt trykk fra påske og ut mai.

- Folk liker dere godt også. Og misliker dere veldig lite. Ha er grunnen til det?

- Jeg tror kanskje det kommer av at man skjønner at det er en karikert situasjon. Det er humor og man må flire litt. Vi klarer på en humoristisk måte å vise at det viktig å beskytte huset sitt i all slags vær, sier Volleng og fortsetter:

- I tillegg er lynet blitt viktig i våre reklame. Vi har fått knyttet dette godt opp til Drygolin.

Det er for øvrig Try som er reklamebyrået til Drygolin.

Liking:

Slik ble resultatene for liking i april. Drygolin troner øverst sammen med Finn Reise, mens OneCall og Sparebank 1 er i bunn.

OneCall: - Kjedelig, men kanskje ikke overraskende

Selv om mobiloperatøren OneCall kommer på tredjeplass på branding i april, faller de helt gjennom på liking. Over dobbelt så mange har oppgitt negativ liking til reklamen, enn dem som oppgir positiv. 27 mot 13 prosent.

- Når det gjelder målingene i Reklamebørsen er vi selvsagt fornøyde med at vi oppnår høy branding-score som alltid er viktig, sier Pål Almark, markedssjef i OneCall.

Han fortsetter:

- Videre er liking definitivt også viktig og noe vi alltid streber etter å oppnå bra nivåer på. I dette tilfellet er det én film i en større kampanje som er plukket ut, og at denne ikke oppnår høyere liking-score er selvsagt kjedelig, men kanskje ikke så overraskende. Filmen var først ut av en rekke filmer og hovedmålsetning for filmen var å etablere universet, være tydelig på budskap og selvsagt oppnå høy avsender-identitet.

Almark forteller at FamiliePakka-kampanjen er en videreføring av et konsept de lanserte ved nyttår, og som fortsatt er «work in progress».

- Mottakelsen blant eksisterende kunder og også potensielle nye kunder har vært meget god, og uten å avsløre for mye, kan vi si at vi er fornøyde med resultatene kampanjen har skapt for oss så langt.

- Vi har flere filmer i konseptet og serien som vi har tro på at oppnår høyere tall på liking slik at vi for kampanjens helhet vil stå igjen med solide resultater totalt sett, legger Almark til.

Det er for øvrig Los & Co som er reklamebyrået til OneCall.

Se reklamefilmen her:

Drygolin roper seg til topps i Reklamebørsen: - Slår knockout på konkurrentene