Var førstevalget til ny lederjobb: - Har veldig lyst til å teste byråbransjen

Etter et langt liv på kundesiden, har Camilla Forberg bestemt seg for å utfordre Byrå-Norge.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter seks år i den norske delen av telekjempen Telia, hadde Camilla Forberg sin siste dag som markedsdirektør i begynnelsen av mars. Da satte hun også punktum for en lang karriere som markedsdirektør for noen av landets mest kjente merkevarer, inkludert SAS, Tine og DNB.

Det var ikke opplagt at turen skulle gå videre til byråbransjen, men fredag presenteres hun som byråleder for Bloom, det nye «superbyrået» i Ahead-gruppen.

- Da jeg sluttet i Telia, var jeg gjennom en god runde med meg selv om hva jeg skal bruke de neste ti årene på, sier Forberg.

Hun vurderte flere alternativer, inkludert et liv som selvstendig rådgiver, men en ny stilling som markedsdirektør for et stort selskap, var aldri aktuelt.

- Jeg har veldig lyst til å teste byråbransjen og alt det innebærer, i tillegg er det en spennende lederutfordring, sier Forberg.

- Har du vært i dialog med flere?

- Jeg har hatt en del kaffeprater og møter med folk, og Kjetil (Botten Skogly, Ahead-sjef, red. anm.) har jeg snakket med siden januar. 

Les mer om satsingen her: Ahead-gruppen slår sammen seks selskaper – Camilla Forberg skal lede nytt «superbyrå»

- Vi er en skikkelig «underdog»

Som markedsdirektør i noen av Norges største annonsører, har Forberg jobbet med så å si alle store byrånettverk, men aldri med Ahead Group.

- Det er et av de få byråene jeg aldri har jobbet med.

- Hva er det Bloom tilbyr som du hadde trengt som markedsdirektør?

- Merkevarestrategi, kreativt utarbeidelse av konkurransekraft og en helhetlig tilnærming og plan på hvordan merkevaren skal utvikle seg over tid. Å styrke en merkevare over tid krever langsiktighet og kloke planer for å etterleve både internt hos kunden og ikke minst eksternt, sier Forberg.

Forberg har brukt seks år på å posisjonere Telia som Norges største utfordrer. Her har budskapene gått i å «gønne på» og «bygge Norge». Nå tar hun på seg en tilsvarende jobb i Byrå-Norge.

- Jeg elsker utfordringen og oppdraget vi har fått. Vi skal bygge sten for sten og tilby kundene våre et mer helhetlig produkt for øke lønnsomheten for våre kunder.

- Hvordan blir det å konkurrere med miljøene du tidligere har samarbeidet med?

- Det blir kjempegøy. Vi er en skikkelig «underdog». Vi har ingen kjent merkevare enda og det kommer til å ta tid. Det kommer til å kreve mye av oss, og ikke minst skal vi overbevise kunder om at vi klarer å levere lønnsomhet over tid.

Les mer: Camilla Forberg slutter i Telia: - Forlater en dønn solid merkevare

- Camilla var vår fremste kandidat

Ahead-sjef Kjetil Botten Skogly er godt fornøyd med å ha landet en av Norges mest erfarne og profilerte markedsdirektører til å lede Bloom.

- Hvordan har du gått frem for å finne byråleder?

- Dette begynte med samtaler med blant andre Camilla tidlig i år, hvor vi hadde noen hypoteser hvor hun var én vi testet dette på. Dette var sammenfallende med hva hun alltid har ønsket seg fra sine byråpartnere i store organisasjoner som Telia. Summen av det gjorde at hun raskt ble en klar kandidat, sier han.

Ahead-gruppens mål er å definere fremtidens merkevarebygging og markedsføring, og for å klare det har det vært et poeng å finne en byråleder med erfaring fra kundesiden.

- For å levere på de ambisjonene vi har, var det riktig å lete på i dette landskapet med folk som har erfaring fra denne typen roller. Camilla var vår fremste kandidat og jeg er glad for at hun takket ja til oss og takket nei til andre byråer.

Dette blir ikke første gang Forberg og Botten Skogly jobber sammen.

- Da var jeg kreativ leder i DNB og Camilla kom inn som merkevaredirektør. Vi satt i ledergruppen til Rune Garborg sammen i noen måneder før jeg gikk videre til NSB.

- Hvordan blir det å jobbe sammen igjen?

- Det blir veldig hyggelig. Jeg har fulgt Camilla fra sidelinjen og vet hvor flink hun er og hva hun får til.

Var førstevalget til ny lederjobb: - Har veldig lyst til å teste byråbransjen