Trigger-sjefen gir ansatte Pride-fri: - Betyr mye

Bente Kvam Kristoffersen gir sine ansatte muligheten til å jobbe frivillig på Oslo Pride i arbeidstiden. - Skal ikke gå utover kunder, sier hun.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Pride er rett rundt hjørnet, og om bare en ukes tid vil byen vår igjen bli fylt med stolte regnbuer.

Slik åpner Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen sitt ferskeste LinkedIn-innlegg.

- Men etter det ufattelige angrepet i fjor, har mange av oss kjent på frykt, hjelpeløshet og fortvilelse. Hvordan kan vi gjøre byen vår til et trygt sted igjen? Hvordan kan vi sammen bidra til å ta byen vår tilbake? Oslo Pride er en uvurderlig markering av mangfold og kjærlighet i Norge, og mye av suksessen hviler på skuldrene til de frivillige hjelperne, skriver hun.

Hun forteller videre at alle ansatte i Trigger i år får muligheten til å jobbe som frivillig på Oslo Pride i arbeidstiden – i vår helt egen Pride-dugnad, skriver hun videre.

Til Kampanje forteller Kvam Kristoffersen at det var mangfoldsgruppa i Trigger som kom opp med idéen.

- I år så var jeg litt tidligere ute enn vanlig for å spørre mangfoldsgruppa hva vi kan gjøre i år som faktisk er av betydning, sier Kvam Kristoffersen.

- De sa at det som faktisk er problemet, er at det trengs masse folk. Da tenkte jeg at «da må vi på dugnad». Men det skal ikke være tvang. Dette er for dem som har lyst. Så kan Trigger by på den tiden, også får de ansatte tiden tilbake gjennom avspasering, legger hun til.

Skal ikke gå utover kundeforholdene

Kvam Kristoffersen forteller at de nå har laget et system for dem som ønsker å bidra med dugnadstimer til Pride Oslo.

- Vi tok kontakt med Pride, som ba oss om å sette opp tidspunkter som passet for oss. Enten det er kveldsøkter eller dagsøkter. En forutsetning er uansett at det ikke skal gå utover kunder eller kundearbeid, sier Trigger-sjefen.

Hun forteller videre at vaktene på Pride varierer mellom fire og seks timer, og at én ansatt dekker én vakt hver.

- Har mange ansatte vist interesse?

- Ja, det er veldig mange. Foreløpig er det omtrent halve Trigger. Vi jobber med å trafikkere dette, samtidig som det fortsatt er mange som ser om de har muligheten. Men det har vært en fin respons internt og det er godt å se at folk på ekte vil stille opp, sier Kvam Kristoffersen.

Arbeidsoppgavene kan variere fra rigging til vakthold, forteller Kvam Kristoffersen.

Ikke på kundelisten

Kvam Kristoffersen forteller at fjorårets terrorangrep satte sitt preg på byrået, og at tiltak som dette derfor blir ekstra viktig.

- Da denne hendelsen var i fjor, var det ekkelt fordi mange hadde opplevd trusler og hets. Flere følte seg truet og var borte fra jobben. Derfor er det viktig å ta dette på alvor og vise solidaritet, sier hun.

- Hva betyr Pride for Trigger?

- Det betyr mye, og det har det alltid gjort. Vi er opptatt av mangfold. Det kan godt hende dette tiltaket blir en tradisjon. Det er veldig fint å kunne gjøre noe konkret. Jeg er sikker på at vi vil lære mye av det, sier Kvam Kristoffersen.

- Har dere Pride på kundelisten deres?

- Nei, det har vi ikke, men vi kan vel si at de er en venn av huset.

- Og til slutt; Virker som du kommer med en oppfordring til andre byråer. Tror du de vil henge seg på?

- Jeg håper det. Det er lavterskel å være med på. Det er mange byråer som er flinke til å bidra med dugnadsarbeid, og det er lett å melde seg på. Vi løser det med avspasering, men det finnes sikkert andre muligheter å gjøre det på.  

Trigger-sjefen gir ansatte Pride-fri: - Betyr mye