Jakter nye Snap-talenter i Norge: - Målet er å få Snap Star-programmet til å vokse

Emily McDonnell har ansvaret med å finne nye Snap-talenter i Norden og Storbritannia. Nå er hun i Norge for å jakte nye sosiale medier-stjerner.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Bildedelingstjenesten Snapchat hadde nylig sitt første fashion-, beauty- og AR-event (augmented reality er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, red. anm.) i Norge. Her ble flere av kadets aller største profiler presentert for mulighetene som ligger i Snapchat både nye «plattformer» inne i Snap-appen og mulighetene i de velkjente linsene. En av profilene som hatt tatt turen var influenser Monica Nyhus. Nyhus er kjent for å dele fra sitt private liv på tjenesten og har en følgerskare på 143.000 følgere på Instagram og om lag 100.000 følgere på Snap.

- Har du lært noe i dag?

- Jeg har absolutt lært noe i dag. Man blir bevisst på oppskrifter på hvordan man kan gjøre det best mulig på sosiale medier gjennom seminarer som dette, sier Nyhus til Kampanje.

Hun er en del av Snapchats Snap Star-program. Snap Stars er offentlige personer og kreatører som lager innhold og publiserer det på Snapchat, enten på «Story» eller via «Spotlight»-funksjonen.

- Er Snap et medium du bruker mye?

- Det er et medium jeg bruker hver eneste dag. Og det er kanskje den plassen som man kan være mest seg selv, og være 100 prosent autentisk.

- Er det noe effekt i Snapchat?

- Ja, det er det. Folk jeg møter eksempelvis ute på byen forteller ofte at de følger meg på Snap, og da føler man at man er mer venner, og ikke bare influenceren eller kjendisen, sier Nyhus.

Man er mer seg selv og man viser det ikke-perfekte på Snapchat. Emily McDonnell, Snap UK

Skal få folk ombord

Emily McDonnell er sjef for talenter og partnerskap i Storbritannia og Norden i Snapchat og en av hennes hovedoppgaver er å få flere inn i Snap Star-programmet er hennes hovedoppgave.

- Målet for Norge er at vi skal få Snap Star-programmet til å vokse, altså få flere kreatører på plattformen. Det er en spennende tid vi er inne i nå, sier McDonnel til Kampanje. 

- Det er kanskje et tall på det - vet du hvor mange dere samarbeider med?

- Samarbeid....?

- Finnes det samarbeid og har dere kontrakter med profiler?

- Nei, vi har ikke kontrakter. 

- Hvordan samarbeider dere med dem?

- Min rolle er å få folk om bord til å være Snap Stars. Jeg holder i relasjonene med de fleste og hjelper dem med å bli suksessfulle på appen. Bygd opp profilene og best practices. Sånn som jeg hadde i dag, om hva som passer til «Spotlight», hvordan fylle ut profilene dine, hva slags innhold som gjør det bra og litt tips. Det er sånn jeg jobber med profilene i dag, forklarer McDonnell.

- En utrolig spennende periode

McDonnell startet i stillingen i Snapchat tilbake i september 2021. Tidligere har hun jobbet hos blant annet datingplattformen Bumble og teknologigiganten Google. Også på disse arbeidsplassene har arbeidsoppgavene kranset rundt influencere og influencermarkedet.

Hun forteller at hun bidrar med alt fra å bygge opp influencernes Snap-profil til å gi vurderinger på innhold og generelle tips og publisering.

- Du skal få flere på plattformen. Er det du som tar kontakt med dem?

- Enten det, eller så tar folk kontakt med meg, sier hun.

- Og hvordan er «stallen» til Snapchat når det kommer til profiler i Norge?

- Det er en utrolig spennende periode vi er inne i nå. Nå har jeg jobbet i Snap i halvannet år, og jeg er den første i min rolle. Vi har vokst en del, men ser samtidig at det blir mer interesse for dette, sier McDonnell.

Snapchat er landets største sosiale medier-plattform blant de yngste hva gjelder daglig bruk og gikk forbi Facebook i 2019. Snapchat har i målgruppen 18-29 år en dekning på hele 81 prosent. 

Talentspeider:

Emily McDonnell vil få flere influensere til å bruke Snapchat.- Nå har jeg jobbet i Snap i halvannet år, og jeg er den første i min rolle, sier McDonnell. Her sammen med Line Smedstad i Snap Norge. Foto: Øyvind Hofsrud

Annerledes fra TikTok

I løpet av eventet kunne McDonnell fortelle om de forskjellige funksjonene på Snapchat. Nå håper hun influenserne vil ta i bruk en funksjon som heter Spotlight, en videofeed med innhold lignende TikTok og Reels på Instagram.

- Man er mer seg selv og man viser det ikke-perfekte på Snapchat. Innholdet som postes er annerledes. Man er mer seg selv og viser frem de daglige tingene, sier McDonnell.

- Er ikke det litt paradoksalt med tanke på filtrene og linsene på Snap?

- Nei, for det er mer til underholdning. Man bruker dem fordi det er morsomt. Det er ikke der for at ting skal bli mer perfekt, sier hun videre.

- Det er mer «low key»?

- Det er mer low key, men samtidig kreativt og underholdene.

Jakter nye Snap-talenter i Norge: - Målet er å få Snap Star-programmet til å vokse