Her er Stordalens nye byrå-partnere: - La hele sjela i opptakene

I forbindelse med den store navneendringen har hotellkongen Petter Stordalen også satt sammen et helt nytt byrålag.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det har vært en travel uke for hotellkongen Petter Stordalen som denne uken vraket selskapsnavnet Nordic Choice Hotels til fordel for Strawberry. Hotellkjedene skal bestå som merkevarer, men som destinasjonsside er det nå Strawberry som gjelder. Det betyr at også Strawberry-navnet nå skal markedsføres i større grad.

Navneendringen fant sted på Jernbanetoget og for Stordalen som «elsker mandager» var det naturligvis mandag Strawberry lanserte sin nye merkevare med brask og bram.

- Vi er i dag blitt så mye mer enn et hotellkonsern. Vi har 120 restauranter, spa, gym, eventarenaer, konferansefasiliteter og eksterne partnere, og da gir det mening å gå videre med en merkevare som representerer hele porteføljen av opplevelser, ikke bare hotelldriften, sier Bettina Flatland, kommunikasjonsdirektør i Strawberry til Kampanje.

Parallelt med denne merkevareomleggingen har Strawberry også skaffet seg flere nye byråpartnere. Dette kommer på toppen av de byråene Petter Stordalen og Strawberry selv har investert i og bygger opp.

Les også: Stordalen kvitter seg med Choice-navnet – her er hotellkongens nye reklamegrep

Maverix får content-oppdrag

En av de nye byråpartnerne er contentbyrået Maverix. Maverix har jobbet tett sammen med Strawberry siden i vinter med både research, intervjuer og opptak til lanseringen av den nye merkevaren.

-  I Strawberry er vi opptatt av totalopplevelsen. Derfor har vi løftet blikket utover bare oss selv og formidler mer enn gjerne historien Jimmy Øien, som har skapt en bærekraftig suksess i restauranten Rest. Eller livshistorien til Bergens siste cowboy, Alf Roald Sætre, på sjømatstedet Cornelius. Alt dette på fem ulike språk, tilrettelagt for alle kanaler og formidlet på mest moderne digitale vis, forteller Kristin Berg, som til daglig er sjef for innholdsmarkedsføring i Strawberry.

Byråleder i Maverix, Linda Nordheim, sier hun har hatt et titalls utviklere, journalister, fotografer, klippere, SEO-eksperter og språkredaktører i sving, eller sightrunning-tips som Stordalen kaller det i og med at han alltid starter dagen med en løpetur.

- Hvordan er det å ha Stordalen som oppdragsgiver?

- Petter la hele sin sjel i opptakene i Stockholm, der han tok oss med på sightrunning i sin favorittløype. Våre team hang på som best de kunne og Petter ordnet tillatelser bokstavelig talt on the run. Vi fikk kjøre rundt i slottsparken med fotografene i bagasjerommet og det står flere sightrunnings for tur i andre byer, sier Nordheim.

Morgenjogg:

Petter Stordalen starter visstnok alltid dagen med en joggetur. Da måtte også contentbyrået Maverix henge seg på.

- Et ikonisk selskap

Også på mediebyråsiden har Strawberry plukket ut en partner og den som har fått jobben er mediebyrået Initiative.

- Nordic Choice Hotels er et ikonisk selskap i Norden og et selskap som deler vår progressive tilnærming og våre verdier. Vi er glade og ikke så rent lite stolte for at de, etter en omfattende pitsjprosess, valgte oss som deres byråpartner også er jeg spent på og gleder meg til hva vi skal oppnå sammen, sier Cato Heiskel Drægebø, administrerende direktør i Initiative Nordics.

Frippe Stenberg, markeds- og digital salgsdirektør i Strawberry-hotellene, sier Initiativ «imponerte gjennom pitsjprosessen».

- De hadde en klar forståelse for virksomheten vår og overbeviste oss at de vil hjelpe oss med å vokse og transformere oss som selskap. Vi har en perfekt match i bedriftskultur og synet på hvordan vi skal tilnærme oss de kommunikasjons- og merkevarebyggingsoppgaven som ligger foran oss, sier hun.

Eier PR- og reklamebyrå

I forbindelse med den store lanseringskampanjen som i disse dager spiller seg ut har Strawberry jobbet med det svenske reklamebyrået Åkestam Holst, som er en del av North Alliance-nettverket.

Stordalen har også engasjert seg på eiersiden i flere byråer den siste tiden, først og fremst gjennom PR-byrået Storm Communications og det nye reklamebyrået Smeh som er under oppstart.

- Storm Communication er jo en kontinuerlig sparringspartner for oss og Strawberry, sier Bettina Flatland.

- Kan det bli aktuelt å samarbeide også med Smeh på reklame?

- Nå som Storm utvider familien med Smeh, er det absolutt naturlig for oss å utforske fremtidige samarbeid, sier Flatland.

Les også: Skal lede nytt byråeventyr for Petter Stordalen: - Jeg tror veldig på det kreative

Her er Stordalens nye byrå-partnere: - La hele sjela i opptakene