Bureau-gründere med millionoverskudd: - Du vil nok ikke se oss bruke ordet «bærekraft» i en annonse

- Det er kjempegøy at vi ser at dette er levedyktig, sier partner Maja Folgerø.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Bureau ble startet av det tidligere Pol-teamet Snorre Martinsen og Maja Folgerø i 2020. Senere har de fått følge av Lise Schelvan som daglig leder, også hun med Pol-bakgrunn, og Ola Nielsen, som de fant hos WAL. Når Kampanje snakker med Folgerø er de i gang med å finne ansatt nummer fem.

- Vi ser at det er lurt, både fordi vi er så heldige at kunder ringer og fordi vi har råd til å investere i selskapet. I vårt aller første driftsår har vi jobbet på, og fått testet ut mange av hypotesene våre. Nå har vi et supert utgangspunkt for å satse på flere dyktige mennesker og etterlengtede, egne lokaler, sier hun.

Les mer: Pol-utbrytere starter for seg selv: - Vi forlater ikke bransjen, vi zoomer ut

Vi startet aldri Bureau med ambisjoner om å bli rike, men med et mål om å bygge den arbeidsplassen vi selv har lett etter og drømt om. Maja Folgerø, Bureau

- Kjempenyttig å være små

De ferske resultatene til byrået viser at de hadde en byråinntekt på 5,1 millioner kroner av en omsetning på 8,1 millioner kroner i sitt første hele driftsår. Overskuddet før skatt var på 2,3 millioner.

- Er det på linje med hva dere hadde budsjettert for?

- Vi startet aldri Bureau med ambisjoner om å bli rike, men med et mål om å bygge den arbeidsplassen vi selv har lett etter og drømt om. Det er kjempegøy at vi også ser at det er levedyktig, rent økonomisk, sier Folgerø. 

Dermed kan reklamegründerne skilte med overskudd allerede i sitt første driftsår og det uten å ha all verdens erfaring med budsjettering. 

- Budsjettering på egne vegne kan vi ikke skryte av å ha drevet med før Lise var på plass i august. Og så har vi hatt lyst til å vokse veldig forsiktig. Jeg leste at Sindre Beyer ville raskt ut av skoeskefasen i Try Råd, men for oss har det vært kjempenyttig å være små og finne nye måter å jobbe og vokse på, sier Folgerø. 

Les også: Kraftig vekst i PR-byrået til Try-konsernet – stormer mot 100 millioner i byråinntekt

Har justert målsetning

Bureau-gründerne ville ikke kalle seg et reklamebyrå da de startet opp i 2020. De vil heller være «et kreativt konsulentselskap som lager bærekraftige konsepter.»

 - Vi prøver å leve opp til de ordene vi sa da vi startet, men setningen vår om bærekraftige konsepter har vi justert. Vi kan ikke lage konsepter på noe som ikke finnes i forretningen til et selskap. Før vi går inn i pitcher spør vi oss heller «hva skjer hvis dette selskapet lykkes?» Hvilken påvirkning på samfunnet får det?

Bureau har også selv investert i et av selskapene de jobber med, Climate Point.

- Lykkes Climate Point, vil det investeres milliarder i de selskapene som faktisk kan løse utslippsutfordringene våre. Nå starter vi jobben med å kommunisere dette ut til flere, sier Folgerø.

Jobber med utfordrere

Byrågründeren mener fremtidens merkevarer må ha en bærekraftig forretningsmodell for å overleve.

- Vi er så heldige å jobbe med flere norske merkevarer som utfordrer kategorien sin, for eksempel investeringsappen Kron. Felles for dem alle, er at de vil skape noe som er bedre enn det som eksisterer i dag. Da jobber vi tett med stakeholders, og er sikre på at det finnes en posisjonerende merkevareplattform i bunnen, før vi lager kommunikasjonen.

- Hva bistår dere med først og fremst?

- Vi har hjulpet noen kunder å endre navn, bygget merkevareplattformer, utviklet ny identitet med designbyråer - også lager vi selvfølgelig kreative uttak og konsepter. Spesielt for Tekna, som var den første store kunden vi vant på egen hånd.

- Lager dere kommunikasjon som handler om bærekraft?- Du vil nok ikke se oss bruke ordet «bærekraft» i en annonse, men vi jobber med kunder der nettopp deres fokus på bærekraft er et konkurransefortrinn. Hvordan vi skal få folk engasjert i det, det jobber vi mye med! 

Utvider kontorlokalene

Bureau holder i dag til på Alexander Kiellands plass i Oslo. Der blir de værende, men de bytter ut et 25 kvadratmeter stort lokale med 200 kvadratmeter én etasje under. Ambisjonen er å vokse, både i omsetning og antall hoder.

- Hvor mange sitteplasser holder dere av der?

- Vi har bord til åtte i første omgang, og så leier vi ut til et lite designbyrå som skal sitte inne hos oss.

Bureau styrer mot en omsetning på ti millioner kroner i 2022.

 - Blir det en gjenforening med tidligere kollegaer i Pol i Cannes neste måned?

- Vi må nok heie på avstand, for her skal en bli pappa – og resten jobbe klart før vi tar en fortjent sommerferie.

Bureau-gründere med millionoverskudd: - Du vil nok ikke se oss bruke ordet «bærekraft» i en annonse