NRK kåret til beste arbeidsplass - gruser flere tech-selskaper i ny måling

- Skårer spesielt godt på lønn, karrieremuligheter og omdømme, men også god ledelse, sier HR-selskapet som står bak undersøkelsen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Verdens største uavhengige HR-undersøkelse, «Randstad Employer Brand Research 2021», kårer NRK til den mest attraktive arbeidsgiveren i Norge. Det er ikke første gang i år at NRK gjør et bra på en slik måling. Også på tidligere undersøkelser har NRK skåret bra, noe som kom frem både i rekrutteringsselskapet Tefts undersøkelse, Universums arbeidslivundersøkelse og de generelle merkevaremålingene til blant annet Kantar. NRK er alltid å finn på topp og Brandstads undersøkelse dermed intet unntak.

For også her topper statskanalen lista og denne gangen foran store aktører som Aker BP og Sopra Steria.

- NRK har gjort det godt over mange år, og har en helt unik posisjon i norsk arbeidsliv. De har tidligere vært på pallen på kåringen vår, så det var ingen overraskelse at de nå tar siste steget og vinner. NRK rangeres som attraktiv på en rekke punkter, og scorer spesielt godt på lønn, karrieremuligheter og omdømme, men også god ledelse, markedssjef Christian Børresen i Randstad Norway til Kampanje.

«Randstad Employer Brand Research» er verdens største uavhengige HR-undersøkelse, og dette er tredje gang den gjennomføres i Norge. Totalt er det 4.000 mennesker som har svart på undersøkelsen. 

Møttes i retten:

Den kjente programlederen Line Andersen saksøkte NRK for det hun mente var en ugyldig endringsoppsigelse etter at hun ble tatt av skjermen som programleder for sjakksendingene i 2019. Partene er nå forlikt etter en opprivende rettsak. Foto: NTB.

Tror Andersen-konflikten vil få mindre betydning

Resultatene fra undersøkelsen kommer bare dager etter at NRK har stått i en opprivende arbeidskonflikt med programleder Line Andersen. Sist uke ble arbeidsmiljøet i NRKs sportsredaksjon brettet ut i all offentlighet under en rettssak der Andersen krevde erstatning fra NRK for endring i arbeidsoppgaver etter at hun ble fjernet fra skjermen mot slutten av 2019.

Fredag for en uke siden ble partene enige om et forlik som innebar at Andersen ble til gode sett med 1.9 millioner kroner i en sluttpakke.

- Når det gjelder Line Andersen saken, så har er det en enkeltsak som ikke er heldig for noen av partene. Hvorvidt den vil påvirke NRK sin posisjon som Norges mest attraktive arbeidsgiver vil vi først få svaret på til neste år, men slik jeg ser det tror jeg ikke at det vil ha noen innvirkning på helheten. I synet på hva som er en attraktiv arbeidsgiver skal du score høyt på svært mange kriterier for å vinne, og da vil nok dette ha mindre betydning, sier han.

NRK: - Enkeltsaker har mindre å si

Olav Hypher, organisasjonsdirektør i NRK, sier allmennkringkasteren naturlig nok er glade for å komme så godt ut på målingen.

- For å lykkes med NRKs oppdrag er vi helt avhengige av å tiltrekke oss flinke folk med ulike bakgrunner. Dette gjelder selvsagt de med kompetanse fra de tradisjonelle mediefagene som journalistikk og produksjon, men NRK har også svært mange spennende jobber innenfor andre fagbakgrunner som for eksempel teknologiområdet. Derfor er det veldig hyggelig og en stor oppmuntring for oss å bli kåret til mest attraktive arbeidsgiver, og vi håper det bidrar til enda flere får øynene opp for oss -  enten det er studenter eller mer erfarne jobbsøkere, fra mange ulike miljøer, sier han. 

- Tror du det blir vanskelig å forsvare disse gode plasseringene neste år med tanke på rettssaken rundt Line Andersen?

- NRK er en mangfoldig organisasjon med massevis av dyktige medarbeidere, og NRKs brede tilbud er en del av folks hverdag. Vi tror folks inntrykk av oss formes av alt det vi publiserer av innhold og opplevelser gjennom året, og at enkeltsaker har mindre å si.

- Hvor skadelig tror dere denne saken har vært for NRKs attraktivitet i jobbmarkedet?

- Vi har ingen holdepunkter for å si at denne enkeltsaken har hatt noen påvirkning på NRKs attraktivitet i jobbmarkedet, sier Hypher. 

- Imponert over Aker og Sopra Steria

Rapporten Randstad Employer Brand Research 2021 ble lagt fram under et digitalt arrangement torsdag 27. mai. Undersøkelsen gjøres for 21. gang globalt og for tredje gang i Norge og det er Kantar som gjennomfører intervjuene der folk svarer på hva de synes om de 75 største private bedriftene i landet.

- Ser vi på pallen for øvrig så er det imponerende å se at et så ungt selskap som Aker BP klarer å etablere seg som en så attraktiv arbeidsgiver i løpet av den korte tiden de har eksistert og i likhet med Sopra Steria, så jobber Aker BP innenfor et segment og en bransje der det er svært stor konkurranse om de ansatte. Skal du stå fram som en vinner i disse bransjene er det avgjørende at du har de beste folkene. De er det underskudd på, så om du ikke klarer å bygge et sterkt employer brand, så vil du slite i motbakke, sier markedssjefen i Randstad Norway, Christian Børresen.

Han sier han også er imponert over Sopra Steria som er med i undersøkelsen for første gang.

- At de kommer helt opp på tredjeplass er imponerende. I tillegg er de klart best i sin bransje og er landets beste arbeidsplass for teknologer, sier Børresen  

Solfrid Skilbrigt, som er HR- og strategidirektør i Sopra Steria, er både stolt og ydmyk over resultatet av kåringen.

- Dette er en veldig hyggelig og motiverende anerkjennelse, og vi er takknemlige for den. Jeg ser på prisen som en bekreftelse på at vi gjør mye riktig med å kontinuerlig forbedre oss på å være den beste arbeidsplassen for de flinkeste konsulentene, sier hun.

Her ser du Topp 10-lista i undersøkelsen «Randstad Employer Brand Research 2021». NRK gruser tech-selskaper som arbeidsgiver

Plassering Selskap
1.  NRK
2.  Aker BP
3.  Sopra Steria
4.  DNV
5.  Conocophillips
6.  Technip FMC
7. Norsk Hydro
8. Equinor
9. Aker Solutions
10.  Schlumberger

 

NRK kåret til beste arbeidsplass - gruser flere tech-selskaper i ny måling