Fretex trosser krevende butikktider: - Har ikke følt at det har vært riktig med en ny kampanje før nå

Har også valgt seg ut nytt reklamebyrå.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Med den nye kampanjen fra Fretex gis alle muligheten til å slippe sine kolleksjoner og få sine egne slipp-filmer.

- I kampanjen «Deg x Fretex» vil Fretex vise fram alle de flotte slippene som hver dag kommer til Fretex, sier Kristin Hareide som er kjedeleder i Fretex.

Hun har også valgt seg ut et nytt reklamebyrå for anledningen, og denne gangen er det Anorak som får lov å prøve seg etter at butikkjeden nylig gjennomførte en liten byråkonkurranse med «noen av landets mer kjente byråer».

- Har dere valgt nytt reklamebyrå?

- Nei, vi har ikke noen faste byråer vi jobber med. Det har vært en krevende økonomisk situasjon de siste årene og vi har valgt å ikke binde oss til noen faste byråer. Vi har heller ikke følt at det har vært riktig med en ny kampanje før nå, sier hun. 

- Er ikke reklame så viktig for Fretex?

- Vi har behov for å bli sett vi også, men når økonomien er som den er så er det ikke topp prioritet å bruke penger på reklame. Det er vurderinger vi gjør når vi ser det er nødvendig ut fra de behovene vi ser er ute i markedet. Mange har slitt både før og igjennom pandemien, sier hun.

Vi har behov for å bli sett vi også, men når økonomien er som den er så er det ikke topp prioritet å bruke penger på reklame. Kristin Hareide, Fretex

Krevende butikktide

De siste årene har flere mennesker oppsøkt Fretex-eieren Frelsesarmeen for å få hjelp. Gavene som gis til Fretex deles ut til de som trenger det og bruktinntektene fra Fretex er med på å finansiere Frelsesarmeens sosiale arbeid. De siste årene har 30 millioner kroner fra bruktsalget gått til sosiale formål, men i koronaåret var summen 21 millioner. Nedgangen på ni millioner har kommet samtidig som behovet for hjelp har økt. Nå vil Fretex gjennom en sin nye kampanje få flere til å gi fine gaver og flere til å handle i Fretexbutikkene.

- Budskapet om hvorfor man skal gi klær til Fretex eller handle hos oss har vært spesielt viktig å få frem denne gangen og hvordan man på den måten kan være med å bidra til det sosiale arbeidet Frelsesarmeen gjør, sier hun.

Krevende er det også for butikkeieren Fretex som har stengt ned ni butikker de siste to årene.

- Det er ikke fare på ferde for driften, men vi møter de samme utfordringene som alle andre som driver med butikkdrift i dag og nå fikk vi i tillegg korona. Selv om vi er en ideell organisasjon, har vi lønnede ansatte gjennom hele verdikjeden og alle pengene vi tjener går til drift eller Frelsesarmeens sosiale arbeid. Det koster å drive butikk, sier hun.

Ny kampanje:

I Fretex' nye reklamekampanje kan brukerne selv lage sin egen slippfilm med sin egen kleskolleksjon og få delt denne på butikkjedens Instagram-side. Her et bilde fra den nye kampanjen.

Motefilm på Instagram

Det er det kreative teamet på Anorak, Pål Høyer Andreassen og Magnus Høgberg Hansen, som står bak den nye kampanjen.

- Helt siden Westerdals har Fretex vært en av de merkevarene vi har drømte om å få jobbe med. Og etter å ha fulgt deres reklame-historie av fantastiske kampanjer, var det med ærefrykt at vi begynte på denne oppgaven, sier Andreassen.

- Deg X Fretex handler om å sette kjernen av hva Fretex driver med i et litt nytt lys. Slipp-kultur eller såkalte «Drops» er stort i mote-verden, og det er på mange måter det man gjør når man gir klær til Fretex. Man slipper en kolleksjon. Et begrenset, kuratert utvalg av klær fra deg, som blir tilgjengelig hos Fretex, skyter Hansen inn.

I kampanjen kan brukerne lage sin egen slipp-film og alt man trenger å gjøre er å laste opp ett eller flere bilder og skrive navnet sitt, så genereres det en 15-sekundersfilm.

- Filmen publiseres på Fretex sin Instagram-kanal hvor man tagges og enkelt kan dele den posten videre, sier Hansen.

Står bak kampanjen:

Det er det kreative teamet på Anorak, Pål Høyer Andreassen og Magnus Høgberg Hansen, som står bak den nye kampanjen.

Mer Fretex på Roalsvig

I Anorak møter Fretex’ butikksjef Kristin Hareide en gammel kjenning i rådgiver Rune Roalsvig. Frelsesarmeen jobbet tidligere med Kitchen også da Roalsvig var en av partnerne der.

- Vi har hatt samarbeid med Rune fra hans tid i Kitchen og nå skal vi prøve ut den kreative gjengen som er i Anorak. I forhold til denne kampanjen så traff de spikeren på hodet både med slippfilmen som vi kaller aktiviseringskampanjen, og filmene som vises på Instagram. Det var utenom det vanlige, sier hun.

Roalsvig sier «bakgrunnen er at Fretex hadde behov for å få flere til å handle klær hos dem.»

- For å få til det, var Fretex avhengig av å øke bevisstheten om hvilken skattekiste av klær en Fretex-butikk faktisk er. For i motsetning til hva mange kanskje tror, så finner man masse fine plagg av høy kvalitet på Fretex. Klærne kommer bare fra noen som ikke har bruk for dem lenger. For vi har alle klær som vi sjelden bruker, som ikke passer eller som rett og slett ikke kler oss lenger, sier Roalsvig.

Flere ambassadører

I tillegg til kampanjen har Fretex med seg flere støttespillere og ambassadører. Maria Mena, Tone Damli, Julie Varner og Martin Danielle aka CLMD, er noen av profilene som utover våren og sommeren vil slippe sine «kolleksjoner» hos Fretex. Det de gir vil legges ut for salg i nettbutikken til Fretex.

- Det er gavene folk gir og kundene i Fretexbutikkene som gjør at Fretex kan være med å finansiere Frelsesarmeen sosiale arbeid. Med pandemien møter vi en enda større etterspørsel og pågang fra mennesker som trenger vår hjelp. Vi håper og tror at denne spennende kampanjen fører til at mange blir bevisst hva gode donasjoner betyr for vårt arbeid, sier Hareide.

 

Fretex trosser krevende butikktider: - Har ikke følt at det har vært riktig med en ny kampanje før nå