Playroom slår tilbake og firedobler omsetningen – men eventsjefen tror 2020 blir «et drittår»

Etter millionsmellen i 2018, har Playroom gjort det meste riktig. Nå venter Helge Wold bare på hvem han får som ny eier.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Jeg synes strategien til Anders Jensen (konsernsjef i Nent Group, red. anm.) er helt riktig også tenker jeg at det er trygt å være en liten brikke i et så stort konsern som Nent når du trenger hjelp. Men samtidig drukner vi litt i store TV-produksjoner, dyre fotballrettigheter og sport, sier Playroom-sjefen Helge Wold til Kampanje.

Det skjer mye rundt Playroom og daglig leder Helge Wold for tiden. Rundt ham har konkursene i eventmarkedet begynt å inntreffe, sist sett med konsertarrangøren Bary, regjeringens tiltak for å bekjempe koronakrisen ga ham yrkesforbud og om ikke det var nok så har eieren Nent-gruppen satt opp igjen «Til salgs»-skiltet foran kontorene i Mølleparken.

Som en del av restruktureringen av TV- og strømmeselskapet, har Nent-sjefen besluttet å selge det meste han har av TV-produksjonselskaper og eventbyrået Playroom.

- Planen er fortsatt å legge alle selskapene i et salg så får tiden vise hva som skjer. Men vi jobber tett med TV-produksjonselskapene våre og for meg blir et selskap som Monster innholdsavdelingen vi ikke har. Klarer vi å bli en del av et stort produksjonsmiljø også i fremtiden så tror jeg det blir en vinn-vinn, sier Wold.

Les også: Nent Group selger unna selskaper som Monster Entertainment, Strix og Playroom

Vi kom hjem fra Trondheim den 12 mars og hadde kjørt en stor konferanse for KLP og samme dag ble det brått slutt. Helge Wold, daglig leder i Playroom

Tok over to ansatte og null kunder

Det var helt på starten av det nye året at Viaplay-eieren bestemte seg for å sette en hel bukett med selskaper i spill og rundt 300 ansatte på flyttefot. Virusutbruddet satte imidlertid planene på hold, men nå skal det være fart i prosessen igjen.

Og til glede for både Wold og Nent, så er tallene til eventbyrået som tapte ti millioner kroner i 2018, langt hyggeligere å gå ut i markedet med i år. Helge Wold tok over et selskap med to ansatte og så godt som ingen kunder da han startet i startet i Playroom første januar 2018.

- Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd med det vi har klart å få til med «nye» Playroom, sier Helge Wold.

Omsetningen ble nesten firedoblet og endte på solide 80 millioner kroner i 2019, som er opp fra 22 millioner i 2018.  Driftsresultatet endte på 3.1 millioner kroner i pluss som er en formidabel forbedring på nesten 14 millioner kroner fra 2018 noe eierne i Nent bør være godt fornøyd med.

- Resultatene beviser at vi er i stand til å tjene penger i et normalt marked og det er nok hyggeligere å vise frem disse tallene enn resultatene fra 2018. Men vi satt oss et mål om å gjenoppbygge Playroom og håpet på å nå et plussresultat etter tre år, sier han.

Les også: Ny smell for Playroom - femdoblet underskuddet i 2018

I 2019 har Playroom gjennomført mange ulike små og store prosjekter for kunder som Harald A. Møller, Jernia, Fargerike, Virke, Finans Norge, Sporveien, Jotun, Lederne, Tieto EVRY, KLP, NVE og DLF.

- At 2019 ble så bra skyldes først og fremst en solid innsats av hele teamet i Playroom, stor tillit fra mange spennende kunder og et fokus på å levere «litt bedre» hver eneste gang vi får muligheten, sier Wold.

- Men en firedobling av omsetningen, hvordan er det mulig?

- Vi er veldig stolte over det vi har fått til og omsetningen er langt høyere enn forventet. Vi hadde budsjetter som ville gi oss et lite minus i 2019, men gikk i pluss tidligere enn planlagt. Det er en kombinasjon av litt flaks og dyktighet, sier han.

- Halve budsjettet forsvant i et dragsug

Starten på 2020 så også lys ut og var enda bedre enn 2019. Men så ble hele eventbransjen satt på vent den 12. mars da statsminister Erna Solberg forbød å samle mer enn 50 mennesker på ett og samme sted.

- Vi kom hjem fra Trondheim den 12 mars og hadde kjørt en stor konferanse for KLP og samme dag ble det brått slutt, sier han.

Som alle andre eventbyråer ble alle planlagte arrangementer avlyst frem til sommeren og det er først 15. juni det skal åpnes for arrangementer opp til 200 mennesker.  Wold anslår at selskapet har «mistet business for mange titalls millioner».

- Halve budsjettet fra i fjor forvant i et dragsug. Det er dramatisk, sier han.

I samråd med eieren Nent, valgte Playroom å la alle faste ansatte stå i 50 prosent stilling under hele korona-perioden. Ingen ble 100 prosent permittert.

- Vi har en veldig solid eier i NENT, god økonomi, evner å tenke langsiktig og bestemte oss raskt for at dette ikke skulle få ødelegge den positive utviklingen vi var inne i, sier Helge Wold.

Playroom-sjefen tror imidlertid det vil gå lang tid før man er tilbake til slik det var før 12. mars i år.

- Vi tror næringslivet og folk flest har forandret seg, og vil forandre seg enda mer i tiden som kommer. Færre møter, færre store samling av mennesker, færre jobbrelaterte flyreiser og mere bruk av digitale kommunikasjonskanaler er bare noen av de endringene som vi tror blir permanente. Det gir oss som bransje en stor utfordring og et behov for raskt å måtte tilpasse oss en ny hverdag. Det er noe vi har brukt de siste ukene til å jobbe mye med, og vi kommer til å bruke mye tid i ukene og månedene som kommer også, sier han.

Her ser du tallene til Playroom for 2019. Alle tall i MNOK. Omsetningen til værs i Playroom

Playroom 2019 2018 Endring i %
Omsetning 80,0 21,9 + 265
Driftsresultat 3,1 - 10,7
Resultat før skatt 3,2 - 10,7

 

Bygger TV-studio

Som ett tiltak for å møte morgensdagens mer digitaliserte hverdag har Playroom, i tett samarbeid med sin storesøster i Monster, bygget et TV-studio i Mølleparken der kundene kan få produsert opp sitt eget innhold.

- Det jobber mange utrolig flinke folk i Monster, One Big Happy Family og i Playroom. Sammen har vi utrolig mye erfaring og kompetanse fra å lage små og store digitale opplevelser. Dette setter vi nå enda mer i system også rettet mot mer tradisjonelle eventkunder, sier Wold.

Men oppmykningene av koronatiltakene, nytt TV-studio og nye måter å jobbe på til tross, 2020 blir «to skritt tilbake» for Playroom-sjefen.

- Vi kommer selvsagt ikke til å nå de mål vi har satt for 2020, og vi kommer igjen til å trenge økonomisk hjelp fra gode eiere i Nent. Alle skjønner at 2020 blir et drittår, sier han.

-  Så dere kommer ikke til å tjene penger i 2020?

- Ikke på bunnlinjen i 2020, men vi jobber steinhardt hvefr dag og skal ikke nærmes oss 2018-tallene selv om det blir et betydelig tap i 2020. Det kan jeg skrive under på. Samtidig tror vi at høsten blir bedre. Ingenting er avlyst fra 1. september og alt som skal dras i gang på nyåret 2021 må planlegges i høst. Vi tror på et bra 2021, sier Wold

Playroom slår tilbake og firedobler omsetningen – men eventsjefen tror 2020 blir «et drittår»