Lauritzen om TV-suksessen: - Har vært en del hodebry og søvnløse netter

- Jeg tror vi traff veldig bra med en realityserie som ikke fokuserer på deltagernes konflikter, sier kreativ leder i Seefood TV.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Første sesong av «Kompani Lauritzen» ble avsluttet i helgen. TV 2s nye kjendisreality har gått fra den ene oppturen til den andre gjennom totalt 20 episoder. Premiereepisoden hadde et seersnitt på 569.000 seere og en andel på 39,4 prosent blant alle seere, samtidig som både Dagbladet og VG rullet femmere på terningen. Førsteepisoden hadde flere seere enn premieren på årets «Farmen kjendis».

I slutten av mars satte militærskolen ny Sumo-rekord, før programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 kalte programmet «et TV-eventyr». Finaleepisoden hadde nærmere en million seere og samlet halvparten av alle TV-seerne lørdag kveld.

- Jeg tenker ikke så veldig mye på tallene, men det er veldig moro når det er så mange som ser. Det har vært høye seertall helt siden vi begynte og det har overgått vår drøm om seertall for å si det sånn, sier programleder Dag Otto Lauritzen til Kampanje.

- Vanvittig god respons

- Det har vært vanvittig god respons og utrolig mye positive tilbakemeldinger fra alle kanter. Både fra media, bekjente og fremmede som du treffer på gata og kommenterer det, sier Lauritzen.

14 kjendiser har grått, slitt, kjempet og konkurrert om opptak i Dag Otto Lauritzens kompani hver lørdag siden starten av mars. Programlederen forteller at han har fått meldinger fra foreldre som takker for at programmet samler hele familien. 

- Foreldre forteller også om at de tidligere hadde problemer med å få barna til å rydde hjemme og holde rommet ryddig, men nå kjører de Kompani Lauritzen hjemme med avmelding og inspeksjon på orden og sengestrekk, og det er veldig artig, sier Lauritzen.

Lauritzen som selv har bakgrunn som fallskjermjeger og proffsyklist har jobbet sammen med med-programleder Kristian Ødegård siden 2007. Sammen har de to TV-veteranene gjort spørreprogrammet «Huskestue» og reiseprogrammene på «Hjul med Dag Otto» og «På Tur med Dag Otto» sammen med deres produsent Nils Peder Sand.

- Vi har lagt litt av grunnlaget der. I stede for å dra to på tur, dra en hel gjeng og prøve å få de til å bli den beste versjonen av seg selv, og det føler jeg vi har lykkes med, sier Lauritzen.

Han forteller at de riktignok var litt smånervøse da de skulle gå i gang og lage spiltter ny lørdagsunderholdning for TV 2.

- Vil vi klare å få godt voksne folk som ikke har vært i militæret inn i en boble som gjør at de takler det sånn som vi håper på? Det har vært en del hodebry og Kristian og jeg har hatt noen til dels søvnløse netter underveis og lurt på om dette går, sier Lauritzen.

- Men det har gått utrolig bra, selv om det har vært grining, trøst, motivasjon, eksplosjoner og mostand underveis. Det har gått bra og de har opplevd mestringsfølelse så det har vært fantastisk, legger han til.

Blod, svette og tårer:

Deltagerne i Lauritzens militærskole fikk ingen myk start på kompani-tilværelsen. Her hjelper Henrik Thodesen, Marte Bratberg, Wanda og Vita Mashadi Lasse «Lazz» Jensen i episode to. Foto: Lars Fjellbakk / TV 2

- Et budskap i bunnen

«Kompani Lauritzen» er blitt beskrevet som «morsom og varm lørdagsunderholdning», men Dag Otto Lauritzen håper TV-seerne skal sitte igjen med mer.

- Vi ønsker at folk skal sitte igjen med god underholdning, men også et budskap i bunnen og det er akkurat det budskapet som Forsvaret forfekter, det å bry seg om andre og ikke tenke at det er bare er meg som er viktigst, sier Lauritzen.

- Rekruttene som var inne hos oss har opplevd det på kroppen, dette med samhold og å bry seg om andre, forsetter han.

- Hva overrasket deg mest med programmet?

- Det var mange som overasket på hver sin måte. Mange som har brutt barrierer og mestret ting de ikke trodde var mulig. Totalt sett vil jeg si hele gjengen har imponert stort. Dette skyldes ikke bare meg og Kristian, men et godt team både foran og bak kamera, det var en stor produksjon.

I tillegg til de 14 kjendisene dukket det også opp noen nye seerfavoritter, nemlig Lauritzens offiser-gruppe og i særdelshet «fenrik» Geir Aker som er blitt intervjuet av både Dagbladet og VG. Lauritzen forteller at de ønsket å ha kvalifiserte folk i apparatet. 

- Vi har fått god hjelp fra FSK (Forsvarets spesialkommando, journ. anm), som jeg opprinnelig kommer fra som fallskjermjeger. Vi har hatt noen audtions og søkt litt rundt og jeg følte vi hadde god klaff med offiserene. Det er folk som har vært i Forsvaret og noen er der i dag. Fenrik har vært troppsjef i Drilltroppen så du ser han har det under huden. Så det er ekte gode offiserer som har vært en vanvittig god støtte, sier Lauritzen.

Offiserer i aksjon:

Lauritzens rekrutter fikk opplæring av flere offiserer i «Kompani Lauritzen». - Noen kommer fra FSK og noen fra Elitegrupper i Heimvernet, sier Lauritzen. Foto: Matti Bernitz Pedersen / TV 2

- I full gang med planlegging

Det er produksjonselskapet Seefood som har laget «Kompani Lauritzen». Kreativ leder i Seefood TV, Aleksander Herresthal, sier responsen har vært enestående. 

- Vi merker at vi har klart å engasjere hele folket med denne serien og jeg tror det var ekstra viktig i den tiden vi har vært inne i nå, sier Herresthal til Kampanje.

Han tror det var et sjakktrekk å ikke fokusere på konflikter.

- Jeg tror vi traff veldig bra med en realityserie som ikke fokuserer på deltagernes konflikter eller dårlige sider, men som handler om å bli kjent med den beste versjonen av seg selv. Seerne har definitivt satt pris på å se på en serie som omfavner felleskapet og samholdet, sier Herresthal.

TV 2 bekreftet i går at det vil bli en ny sesong av serien, men Herresthal kan ikke røpe særlig om hvordan en sesong to vil se ut. 

- Foreløpig kan vi ikke røpe så mye om sesong to annet enn at vi er i full gang med planlegging av innholdet. Vi har lært veldig mye av første runde og skal gjøre vårt ytterste for å lage en ny sesong som innfrir publikums høye forventninger, sier han.

Lauritzen mener det er viktig at de får med seg kjendiser som tør å være seg selv.

- Jeg håper og tror vi skal få en fin gjeng med oss. Det er viktig å ha folk som tør å være seg selv på godt og vondt, folk som tør å vise følelser og ikke tenker at de skal være en skuespiller der inne, men være sin egen person og det er ikke alltid like lett, sier Lauritzen.

Lauritzen om TV-suksessen: - Har vært en del hodebry og søvnløse netter