Uppman satser på ung gründer

- Utmerket seg allerede som 21-åring i et tøft reklame- og kommmunikasjonsmiljø, sier den ferske venture-investoren.

Publisert / Oppdater

Camilla Hellum
Camilla Hellum

For to år siden solgte gründer Mathias Mikkelsen leiligheten sin for å flytte til Silicon Valley og bygge opp timeføringssystemet Timely. Selskapet har i amerikanske medier blitt beskrevet som «selskapet som finner opp timeføringen på nytt», og har i Itunes blitt stemt frem som beste nye app i flere land. Timely har i dag 750 betalende kunder i 40 ulike land.

Nå er gründer Mikkelsen klar for å satse videre med nye investorpenger i bagasjen. Denne uken investerte nemlig både 500 Startups og Snö Ventures i selskapet. Til sammen har Timely hentet inn 8 millioner kroner fra disse selskapene, og blir med det verdsatt til 41 millioner kroner.

- Det er ordentlig gøy at andre ser verdien i selskapet. Kundene våre bekrefter dette hver dag, men det er klart det er veldig spennende å få lov til å skalere opp babyen sin til å få ut sitt fulle potensiale, sier Mikkelsen.

Gründeren sier videre at selskapet nå skal «gire opp til et nytt nivå»

- For vår del handlet det ikke kun om å hente inn penger, men å finne investorer som er de flinkeste folkene i klassen og kan bidra med langt mer enn kun det økonomiske. Snö Ventures har partnere med veldig relevant bakgrunn for oss, og 500 Startups har et svært nettverk av mentorer som blant annet har jobbet i Facebook, Apple, Google og Twitter.

- Vi har bygget et bunnsolid produkt med egne midler. Nå skal vi triple størrelsen for å bygge videre på en plattform som kan løse utfordringen med tid i verden. Tid er vår mest verdifulle ressurs og vi tror vi kan bidra til langt mer effektiv bruk av den både i arbeidslivet og privat.

Første investeringen til Snö Ventures
- Vi har fulgt Timely en stund, så vi er utrolig glade for å få delta i denne runden. Vi er veldig imponerte over deres evne til ikke bare å bygge et solid produkt, men også hvordan de vokser både i antall kunder og inntekter. Alt dette mens de har bootstrappet (startet opp et selskap med kun egen kapital, red. anm.) 100 prosent. Siden dette er vår største investering så langt i Norge, er det klart vi er veldig optimistiske på vegne av teamet og deres fremtidige potensial, sier Sean Percivel i 500 Startups.

500 Startups har investert 1,6 millioner i selskapet, og Snö har investert 6,5 millioner.

Mens det for Snö Ventures er deres første investering, er det for 500 Startups den største investeringen de har gjort i Norge så langt.

Magne Uppman i Snö Ventures sier det er flere årsaker til at selskapet, som ble etablert like før jul, gjør sin første investering i nettopp Timely.

- For det første løser tjenesten et veldig konkret og tydelig problem. Vi som har vært ute i konsulentbransjen vet at tid er penger. Det er utrolig vanskelig å få ansatte til å føre timer riktig og hyppig nok, og så lenge timer er valutaen, og man glemmer fem prosent av timene, så er det enorme kostnader som går tapt. Mathias har løst dette på en smart måte slik at timeføring går som en lek, sier han til Kampanje.

- For det andre er det ikke brukt en krone på markedsføring, all vekst har vært organisk. Mathias sier at tid er verdens mest begrensede ressurs. Du har 24 timer i døgnet uansett, og det å klare å utnytte tiden bedre, enten om det er i næringslivet ellet privat, har ekstremt stor verdi for folk. Det er en veldig spennende dimensjon. Kombinasjonen med at det fungerer bra og den høytsvevende unorske, visjonen med å forandre verden appellerer veldig til oss.

Uppman er tidligere byråleder i iProspect, og har bakgrunn fra Finn og Schibsted Classifieds. Nå vil han være med å bygg eopp nye selskaper.


Får ny kapital: Mathias Mikkelsen får drøye åtte millioner kroner i frisk kapital etter å ha fått 500 Startups og Snö Ventures inn på investorsiden.

Jeg husker at han internt i konsernet var en utrolig populær person å jobbe med fordi han var så flink, alle ville jobbe med han. Magne Uppman

- Skilte seg ut i et tøft reklame- og kommunikasjonsmiljø
Uppman sier han over lenger tid har fulgt med på Mathias’ karriere.

- Første gang jeg oppdaget Mathias jobbet han i et søsterselskap av iProspect som jeg drev. Jeg husker at han internt i konsernet var en utrolig populær person å jobbe med fordi han var så flink, alle ville jobbe med han. Han bemerket seg som 21-åring i et tøft reklame- og kommunikasjonsmiljø, det er godt gjort.

Da Mathias flyttet til USA for å satse på Timely, fulgte Uppmann med på ham gjennom mediene.

- Da Teodor og jeg bestemte oss for å starte opp Snö Ventures rett før jul var det viktig å snakke tidlig med Mathias fordi vi ville investere i ham. Vi har fulgt spesielt nøye med på han de siste månedene, og fant til slutt ut at han var rett mann for første investering.

På leting etter 12 nye til selskapet
Million-investeringen til Snö Ventures sikrer selskapet en eierandel på 16 prosent.

- Hvordan ser du for deg veksten til selskapet over de neste fem årene?

- Vi forventer rask vekst, men har tålmodighet i forhold til at han har ganske mange planer for neste versjon av Timely, og at det tar tid å ansette nye.

Mathias har i dag lyst ut at han søker 12 nye personer til selskapet.

- Hva får man gjort med selskapet med de nye investeringene?

- Først og fremst får de gjort ting raskere enn de ellers ville ha gjort. Mathias kunne ha fortsatt som han gjør i dag uten problemer, for han har gode inntekter, men han får nå skalert opp. Han går fra seks til atten ansatte, og får da satt de planene han har ut i markedet mye raskere enn han ville få gjort alene. Det er også en plan å gå mer aktivt ut med salg og markedsføring, men ikke i form av medieplassering. Det investerer i gode folk. Timely har nettopp ansatt en «growth-hacker» (en person som prøver å få mest mulig distribusjon uten å bruke penger, red. anm). Jeg tror det kan gi gode resultater.

Uppman satser på ung gründer