- Norsk laks er en merkevare a la champagne, parmaskinke og foie gras

Ledene bransjeprofiler mener merkevarestyrken til den norske fisken er sterk. Men fortsatt er det mulig å gjøre mer for en av Norges viktigste eksportvarer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger

Flere ledene kommunikasjonsprofiler og merkevarebyggere mener Norge som nasjon fortsatt kan gjøre mye mer for å markedsføre norsk fisk i utlandet.

- Det er sjølvsagt alltid mogeleg å gjera meir, men fiskerinæring har sidan den fyrste moderne fiskeeksporten starta med at skipet Nordstjernen i 1842 gjekk med i last klippfisk til Brasil, synes eg me har vore veldig gode, sier konsernsjefen i Creuna, Arne Hjeltnes.

Arne Hjeltnes har lang erfaring fra både medie- og kommunikasjonsbransjen både som programleder på tv og som sjef for det digitale reklameselskapet Creuna. I tillegg har Hjeltnes også jobbet i Eksportutvalgert for fisk  og han har også vært kommunikasjonsdirektør i det norske sjømatselskapet Marine Harvest. 

- Er det i det hele tatt mulig å bygge en merkevare av fisken vår?

- Norsk laks er allereie ei sterk merkevare a la champagne, parmaskinke og foie gras. Det som er vanskeleg, er å laga eigne brands av fersk fisk. Torsk er det neste fiskeslaget ut, som må bygga seg nye marknader ute. Me kjem til å hamykje torsk framover og må satsa i nye områder for at ikkje den skal gå for spottpris. Det er ein utruleg ressurs, sier han.

- Norsk laks er en merkevare a la champagne, parmaskinke og foie gras