Bettinggigantenes PR-mann: - Sjokkerende å høre at lokalpolitikere blir bedt om ikke å delta

Nå håper Carl Fredrik Stenstrøm at flere politikere vil komme til spillkonferansen neste år.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist
Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Selv med 25 varmegrader, sol og nærhet til sjøen holdt det ikke for Carl Fredrik Stenstrøm. Generalsekretæren i Norsk bransjeforening for onlinespill (NBO) klarte heller ikke i år å lokke regjeringen og idretten til den årlige spillkonferansen. I år er det tredje gangen foreningen, som har noen av verdens største bettingselskaper som Kindred group, Comeon, Betsson og Leo Vegas i ryggen, inviterer til diskusjoner og seminar om den norske spillmodellen.

Trøsten får være at det var en dobling i antall politikere som stille opp i debatten i og med at Fremskrittspartiets Silje Hjemdal var eneste politiker i fjor. I år var det hele to politikere som var med i debatten.

- Jeg er veldig glad for at Høyre og Tage Pettersen stiller i år sammen med FrP. FrP har vært med hele veien og jeg opplever heller ikke at det har vært vanskelig å få Høyre hit i år, sier Stenstrøm til Kampanje.

Men både Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet glimret med sitt fravær.

- Venstre hadde kommet om de hadde anledning, også har vi invitert de andre partiene og statsråd, men de har ikke funnet tid til å være her, ei heller i år. Vi skulle gjerne hatt en skarpere debatt rundt spillpolitikken, sier han.

Les også: Betting-motstanderne nekter å stille på spillkonferanse: - Minner om no platforming

Noen er her og når vi snakker med dem så kommer det frem at du ikke biter av den hånda som gir deg mat. Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i NBO

- Det hadde vært fantastisk om de stilte

Men heller ikke Norsk Tipping og Lotteritilsynet hadde i år anledning til å komme.

- Tror du på dem når de sier de ikke har tid?

- Lotteritilsynet var påmeldt med to stykker, men hadde ikke anledning og ja, jeg tror på dem når de sier det. Det hadde vært fantastisk om de stilte og ikke minst idretten også. Jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger fra Norges Idrettsforbund (NIF) om at de ikke hadde anledning på grunn av et eget arrangement.

- Neste år kanskje?

- Jeg har tro og et ønske om at absolutt alle aktører til stede og særlig de politiske partiene er viktige, men også formålsmottagerne som ideelle organisasjoner og idretten. Noen er her og når vi snakker med dem så kommer det frem at du ikke biter av den hånda som før deg, sier han.

- Blir du sjokkert når du hører om folk som blir bedt om ikke å være her?

- Ja, jeg må jo si at jeg blir sjokkert, sier han.

- Det er sjokkerende

Tidligere har nettavisen Trav og Gallop-Nytt skrevet om at lederen av Det norske travselskap (DNT), Erik Skjervagen, fikk beskjed fra Landbruksdepartementet via Rikstoto om ikke å møte på spillkonferanse i Moss, og på konferansen kunne også varamedlem i styret i DNT og travlagsleder, Elisabeth Bremeyer Carlsen, fortelle at «hun fikk en advarsel» om ikke å være til stede på konferansen. Carlsen er i tillegg lokalpolitiker Senterpartiet.

- Når jeg hører at lokalpolitikere blir bedt om ikke å delta så er det sjokkerende.

- Hvorfor er det sånn?

- Man er redd for å få fakta og innsyn og man er bekymret for at man i våre naboland har omregulert og velger å omregulere. Også er man nok litt bekymret for konsekvensen av å stille opp her. Akkurat som om det er å støtte en sak og den saken vi jobber for, sier Stenstrøm.

Neste år er det valg og Stenstrøm mener det denne gangen er bevegelse både i Høyre og Venstre i saken,

- Det er veldig spennende og vi ser at Venstre engasjerer seg i spørsmål knyttet til spillpolitikk, sier han. 

 - Det er ikke en politisk vinnersak?

- Det blir lettere å fronte den som i Finland når man ikke klarer å levere på de samme omsetningsmålene som man har gjort tidligere. Det tvinger frem ny politikk, sier han.

Den norske spillmodellen er rigget slik at hele overskuddet fra Norsk Tipping går til gode formål. Det betyr at staten kan fordele over 15 millioner kroner til frivilligheten, hver eneste dag. I 2024 deler de etter alt å dømme ut cirka 6,5 milliarder kroner.

Bettinggigantenes PR-mann: - Sjokkerende å høre at lokalpolitikere blir bedt om ikke å delta