Rollebytter i Try-konsernet: - Kjenner ikke så mange 60-åringer i bransjen

Nå blir Sindre Beyer sjefen til Kjetil Try, men samtidig tar Try styrelederrollen og blir sjefen til Beyer.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Knut Kristian Hauger

Tirsdag denne uken ble det klart at Try-huset fikk en ny konsernsjef og ny styreleder. Men selv om endringene var både store og nye, var det ingen store nyheter i navnene som fikk jobbene. Kjetil Try (65) blir ny styreleder i Try-konsernet og Sindre Beyer (46) blir konsernsjef. Det betyr at Try selv går av som konsernsjef i selskapet som huser selskaper som Try Reklame, Try Dig, Try Råd og Try Opt og overlater topplederjobben til viseadministrerende direktør Sindre Beyer.

- Det har ligget i bakhodet mitt i mange år, at Sindre var en som kunne ta over. Det var ikke derfor jeg ansatte Sindre, men de siste fire-fem årene så har jeg tenkt at det er en god løsning, sier Kjetil Try til Kampanje. 

Try legger ikke skjul på at alderen spiller inn på beslutningen selv om han ikke slipper taket helt. Ved siden av styrelederjobben, vil Try også fortsette som leder av Try Reklamebyrå. Men som konsernsjef slipper han å følge opp alle de andre byråene på daglig basis. 

- Av og til må man kjenne på sine egne begrensinger. Når man er 65 år så har man litt mindre energi enn når man er 62, sier Kjetil Try. 

Han har akkurat holdt et styremøte i Try-huset der han ble klappet inn som ny styreleder etter Rikke Reinemo. Dermed blir Try og Beyer på sett og vis hverandres sjefer. Som konsernsjef må Sindre Beyer svare til Kjetil Try som styreleder, og som reklamesjef må Kjetil Try svare til Sindre Beyer som konsernsjef. 

- Har nok lidd litte grann

Nå skal Kjetil Try bruke mer av tiden sin på å lede Try Reklame. Det tror han både reklamebyrået og han selv kan ha godt av.

- Det å lede reklamebyrået er jo det faget jeg kan, og det har nok lidd litte grann under at det har vært mye annet. Det blir nok allright å komme nærmere på reklamebyrået igjen, sier han.

Try understreker at reklamebyrået hele tiden har levert gode resultater og gjort seg bemerket i ulike konkurranser.

- Vi har hatt sterke kreative ledere, så det har på ingen måte vært noen krise, men jeg mener reklameområdet fortjener å ha en sjef som er enda mer dedikert enn det jeg har vært, sier han.

- Hvor lenge ser du for deg å lede Try Reklame?

- Nei, det vet jeg ikke riktig, men det blir ikke 20 år til. Kanskje jeg kan feire 70-årslag her.

- Må være en 65-åring som er interessert i TikTok 

Kjetil Try er ikke den første i 60-årene som trapper ned i reklamebransjen. Tidligere i år har Kampanje omtalt både at Haakon Dahl (62) og Bjørn Polmar (62) sluttet i konsernet som eier reklamebyrået de var med å starte opp for over 20 år siden, Kitchen. 65-åringen Kjetil Try er åpen om at det er langt mellom seniorene i norsk reklamebransje. 

- Ja, jeg så det og tenkte litt over det. Jeg kjenner ikke så mange 60-åringer i norsk reklame, sier Try. 

- Er det plass til folk over 60 i reklamebransjen?

- Ja, det er det nok, men det er litt avhengig av hvilken rolle du har. Du må være en 65-åring som også er interessert i å være på TikTok, og det er det ikke så mange 65-åringer som er. Selv om Donald Trump sier at han er det.

Les også: Kitchen-gründere ferdige i Publicis: - Tiden er inne for å gjøre noe nytt

Beholder kontoret:

Tirsdag ettermiddag var den tidligere konsernsjefen Kjetil Try og den nye konsernsjefen Sindre Beyer samlet i sofaen på kontoret til Try. Men selv om Try gir fra seg konsernsjefjobben, beholder han både sofaen og kontoret. Foto: Dag Robert Jerijervi.

- Skal fortsatt være Kjetil Try

Sindre Beyer kom inn i selskapet i 2014, etter tidligere å ha jobbet for Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiets stortingsgruppe. I august i fjor ble det kjent at Beyer rykket opp og fikk stillingen som nestsjef i konsernet.  Nå skjer det en ny gradvis endring i Try-ledelsen. Med dagens endringer blir Beyer for først gang sjefen til grunnleggeren av reklamebyrået Try, Kjetil Try.

- Det er første gang du blir sjefen til Kjetil i daglig drift?

- Ja, det er første gang, men så har jo vi jobbet så lenge sammen og har en ganske grei arbeidsfordeling, så jeg tror ikke det kommer til å bli akutt forandring fra i morgen av. Jeg tror de fleste her ser på Kjetil som 80 prosent Kjetil Try og 20 prosent tradisjonell konserndirektør. Og Kjetil Try skal han fortsatt være.

Kjetil Try er en av få på huset som har hatt eget kontor. Det beholder han.

- Kjetil skal fortsatt ha kontoret. Og jeg skal jobbe ute i lokalene, sier Beyer.

- Men det kan godt hende du får det én gang senere, legger Try til.

Den avtroppende konsernsjefen legger til grunn at Try-ansatte fremdeles vil komme til å ha behov for to minutter med gründeren på tomannshånd.

- Men det er Sindre som er sjef, og det ser jeg frem til med gru og spenning.

Rollebytter i Try-konsernet: - Kjenner ikke så mange 60-åringer i bransjen