Altibox velger nytt reklamebyrå: - Skaper kommunikasjon som gir oppmerksomhet

Fremover blir det WAL som skal lage reklamen til Altibox. Dermed avsluttes reklamekontrakten med tidligere byrå.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Lyse-konsernet, som nylig slo sammen merkevarene Ice, Altibox og NiceMobil, til Lyse Tele, har nettopp signert en ny reklameavtale.

- Vi har vært på søken etter en partner som evner å forstå markedet, er bunnsolide på strategi, valg og prioriteringer, som skaper reklame- og kommunikasjon som gir oppmerksomhet og effekt, og som ikke minst leverer på kjemi og dynamikk i gruppen, sier markedsdirektør i Lyse Tele, Jannicken Lampe, i en pressemelding.

Altibox har tidligere samarbeidet med Fasett og det nå nedlagte reklamebyrået Good Morning Naug. De to byråene delte reklamekontoen, men fremover blir det WAL som tar over hele jobben.

- Avtalen med Fasett forlenges ikke, så hele kontoen går til WAL, sier Lampe til Kampanje. 

Les også: Altibox er en del av Lyse Tele, sammen med Ice og NiceMobil

 

TV-reklame:

Her ser du teamet fra TV-tjenesten Altibox og reklamebyrået WAL. Fra venstre Martine Gulbrandsen, Christian Bernt, Mabel Moya, Fredrik Bjørn, Hannah Byström, Mussa Dagnew, Cecilie Aurstad, Jannicken Lampe og Simen Frogner. Foto: WAL/Altibox

- Vært utrolig ryddige

Jannicken Lampe sier de fant alt de lette etter hos reklamebyrået WAL.

- Er dere også fristet til å legge medieinvesteringene til WAL ettersom de har startet mediebyrå også?

- Avtalen med WAL er kun på det kreative, sier Lampe. 

Sammen med WAL skal de jobbe for å styrke merkevaren og videreutvikle den allerede etablerte kommunikasjonsplattformen «På nett».

- WAL har levert på et utrolig høyt nivå gjennom hele prosessen. De imponerte oss med sin strategiske tilnærming, teamsammensetning og kreative teft. Og så lyktes de med å utfordre og inspirere oss underveis. Vi har stor tro på at dette blir et bra samarbeid og vi gleder oss til å komme i gang, sier Mabel Moya, leder for reklame og produksjon i Altibox.

Tidligere har Lampe gjennomført byråkonkurranser som både har vært utenfor og innafor boksen, og pitsjen der hun inviterte reklamebyråer på speeddating skapte diskusjoner i bransjen. Hun sier ideen om speeddating på ingen måte er slukket. 

- Vi kjørte «speeddate» på samme måte som i Ice-pitsjen med 30 minutters kjemi- og-bli-kjent-møter innledningsvis. Men vi inviterte ikke bredt til speeddate som vi gjorde med Ice. Vi inviterte inn byråer vi ønsket å ha med, sier Lampe. 

Les også: Ny Lyse-topp utelukker ikke mer speed-dating med byråene: - For oss fungerte det veldig bra

WAL sier de opplevde at Altibox fulgte boka og de nye bransjebudene til punkt og prikke og Christian Bernt, strategisk rådgiver i WAL, applauderer for gjennomføringen av byråkonkurransen.

- De har vært utrolig ryddige, og de har også honorert arbeidet med både workshop og kreativ løsning, i tråd med retningslinjene bransjen ble enige om tidligere i år, sier han. 

Les mer: Fra fire til elleve retningslinjer på et halvt år: - På vei i riktig retning

- Perfekt inngang på helgen

Byråkonkurransen ble avsluttet forrige fredag og startskuddet for det nye samarbeidet begynner denne måneden.

- En helt perfekt inngang på helgen, sier Bernt i WAL, som innrømmer at Altibox har vært på ønskelisten lenge. 

- Å få jobbe med en så solid og sterk merkevare er noe alle som jobber med reklame har lyst til, så vi var egentlig klare allerede da forespørselen kom inn døra. Men det fine med prosesser som den vi har vært gjennom med Altibox de siste månedene, er at man ikke går inn i et slags «arrangert ekteskap». Istedenfor er det en god anledning til å bli skikkelig godt kjent med merkevaren, bransjen folkene i Altibox underveis. Vi føler jo at vi kjenner Altibox godt fra start, som er et godt utgangspunkt for et vellykket samarbeid, avslutter Bernt.

Altibox velger nytt reklamebyrå: - Skaper kommunikasjon som gir oppmerksomhet