Zaineb Al-Samarai om PR-bakgrunnen: - Har vært nyttig

Men den nye idrettspresidenten vil ikke si hva som nå skjer med aksjene hun har i Petter Stordalens PR-byrå.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Jeg tror faktisk ikke det har gått helt opp for meg. Det er helt overveldende og jeg er så ekstremt takknemlig for alle som har heiet hele veien og for alle gode krefter som har trodd på meg, sier Zaineb Al-Samarai til Kampanje dagen etter at hun ble valgt til ny idrettspresident.

Hun fikk 139 stemmer mot Berit Kjølls 29 under avstemningen på tinget i Bergen søndag. Det ble avslutningen på en valgkamp hvor konfliktnivået tidvis har vært høyt. Avtroppende idrettspresident Berit Kjøll har brukt begrepet «urent trav» om mediedekningen.

- Hvordan vil du oppsummere valgkampen?

- Det har vært en lang og intens valgkamp. Sånn er det med valgkamp når man står midt i, sier Al-Samarai.

- Hva har vært det vanskeligste med valgkampen?

- Det vanskeligste er å snakke om idrettspolitikken som organisasjonen er opptatt av.

Zaineb Al-Samarai beskriver medietrykket som «mye».

- Det har det vært hele veien, og det blir sikkert ikke noe mindre nå.

Taus om PR-aksjer

Zaineb Al-Samarai har lang fartstid som Ap-politiker på Stortinget og i Oslo bystyre. Hun har vært aktiv som idrettsutøver og har samtidig vært styreleder i Holmlia sportsklubb og sitter også i styret i Vålerenga Fotball Elite.

Til daglig jobber Al-Samarai som kommunikasjonsrådgiver i Storm Samfunn, der hun også er partner. Storm Samfunn er søsterbyrået til Petter Stordalens PR-byrå, Storm Communications.

- Har det vært nyttig erfaring i denne valgkampen?

- Det er alltid nyttig å vite hvordan man kommuniserer og håndterer media. Det har selvsagt vært nyttig også i denne valgkampen, sier hun.

- Hva skjer med jobben din i Storm nå?

- Vi skal ta en runde i Storm i løpet av uka. Det er naturlig at jeg går ut nå, for dette er et heltidsverv, ikke en jobb.

- Må du selge aksjene dine?

- Den samtalen skal jeg ta med partnerne først.

Vil samle idretten

Styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok ordet for å kritisere pressen på idrettstignet søndag.

- Vi har lagt bak oss en periode med usedvanlig mange saker om norsk idrett i mediene. Det er en trist erkjennelse at det har handlet altfor lite om prestasjoner, sa Jacobsen ifølge NRK.

- Som tidligere PR-rådgiver, hvordan står det til med omdømmet til idretten?

- Idretten er en av våre viktigste samfunnsaktører og organiserer cirka 1,9 millioner medlemmer. Det vil alltid være meninger om idretten. Alt i alt er vi en fantastisk fin bevegelse med mange frivillige som hver dag står på for å gjøre norsk idrett enda bedre, sier Al-Samarai til Kampanje.

- Hva håper du vil karakterisere din tid som idrettspresident?

- Jeg håper det blir en periode der norsk idrett er samlet og hvor vi kan jobbe for bedre rammevilkår og styrke norsk idrett for fremtiden.

Zaineb Al-Samarai om PR-bakgrunnen: - Har vært nyttig