Kathrine Haldorsen slutter i TV 2: - Uenige

- Det er rart å slutte, men sånn måtte det bli, sier Kathrine Haldorsen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Saken blir oppdatert.

Programredaktør Kathrine Haldorsen slutter i TV 2 etter en uenighet med administrerende direktør og ansvarlig redaktør Olav T. Sandnes om veien videre. Det får Kampanje bekreftet av TV 2.

Mandag morgen ble de ansatte informert om avgangen.

- Det er rart å slutte, men sånn måtte det bli. Noen ganger er man også uenige med sine nærmeste, og jeg har brukt tid på denne avgjørelsen, sier Haldorsen i en uttalelse Kampanje har fått tilsendt.

TV 2 har besluttet å slå sammen programavdelingen, som Haldorsen har ledet, og avdelingen for innholdsstrategi og publisering, som ledes av kanaldirektør Trygve Rønningen. Den nye, sammenslåtte, avdelingen skal ledes av Rønningen, som dermed også får redaktøransvaret. Dette skal være bakgrunnen for uenigheten mellom Haldorsen og TV 2-sjefen.

- Olav har ønsket en annen organisering, der jeg ikke lenger ville hatt det helhetlige redaktøransvaret for programavdelingen. Så selv om TV 2 ønsker meg med videre, så har jeg tatt en beslutning om at veien denne gangen slutter her, sier Haldorsen i uttalelsen.

- Forlater en avdeling i toppform

Kathrine Haldorsen utdyper avgjørelsen om å slutte når Kampanje tar kontakt.

- Å miste redaktørhatten og gå inn i en ny omorganisering, ønsket ikke jeg å være med på, sier Haldorsen til Kampanje.

Hun ønsker imidlertid ikke å gå i detalj på hvorfor hun er uenig i avgjørelsen.

- Vi har fått til så mye og jeg forlater en avdeling i toppform. Jeg føler at jeg har gjort jobben min.- Har du noen tanker om hvor veien går videre?- Nei, akkurat nå har jeg ikke det.

TV 2-sjefen mener på sin side at sammenslåingen vil styrke mediehuset.

- Ved å samle disse to avdelingene kan vi bli mer effektive og bedre internt og dermed jobbe tettere og bli enda tydeligere ut mot produksjonsbransjen. Helt fra analyse og innsikt, til program og evaluering. Vi samler rett og slett viktige strategiske og redaksjonelle beslutninger, slik at TV 2 blir mer lettbeinte, bedre og mindre byråkratiske. Nå skal vi gjøre alt vi kan for at dette skal fungere så bra som mulig, så fort som mulig, sier Olav T. Sandnes.

- Blir mer lettbeinte, bedre og mindre byråkratiske

Kathrine Haldorsen begynte som programredaktør i TV 2 i 2019 og kom da fra jobben som administrerende direktør i produksjonsselskapet Mastiff. Før det har hun jobbet som journalist, vaktsjef, programleder, prosjektleder og utviklingssjef.

- Jeg er stolt av det vi har fått til i programavdelingen, den innsatsen vi har lagt ned og resultatene vi har skapt sammen med det norske produksjonsmiljøet. Aldri har norsk innhold stått sterkere, og det kan vi feire sammen med produsentene der ute. Godt samarbeid er nøkkelen til suksess, sier Haldorsen.

Sandnes mener Haldorsen har gjort «en kjempejobb» for kanalen de siste fire årene.

- Hun har en høy standing i produksjonsmiljøet blant annet fordi hun er en leder med et brennende engasjement for norsk innhold og fordi hun samarbeider godt med alle, sier han.

- Jeg ville gjerne hatt Kathrine med videre, men har respekt for hennes valg. Jeg er sikker på at hun vil tilføre mediebransjen både kunnskap og engasjement, også i fremtiden. Jeg håper også vi i TV 2 får samarbeide med henne videre i en eller annen form. 

Kathrine Haldorsen slutter i TV 2: - Uenige