DNB-talent på internasjonal toppliste: - Gøy å få anerkjennelse utenfor Norge

- Jeg er utrolig stolt over å være en del av DNB og landets mest attraktive arbeidsplass, sier Emilie Berg Kaasin.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Emilie Berg Kaasin har, som eneste fra Norge, fått plass på «Future 50» - som er en liste over 50 markedsføringstalenter fra hele verden satt sammen av nettstedet The Drum og World Federation of Advertisers (WFA). 

For å komme på lista må man enten være under 30 år eller ha jobbet på kundesiden i mindre enn 18 måneder.

Berg Kaasin jobber som konseptutvikler i DNB, hvor hun har vært ansvarlig for kundeprogrammet til Ung-segmentet til storbanken. 

- Jeg er utrolig stolt over å være en del av DNB og landets mest attraktive arbeidsplass. Det å jobbe med et så godt fagmiljø som markedsavdelingen i DNB har med flere utviklingsmuligheter for ansatte, er veldig lærerikt og motiverende. Det er derfor spesielt gøy at vi får anerkjennelse for arbeidet vårt utenfor Norge, sier hun til Kampanje.

Se hele listen her!

- Skapt helt konkrete, målbare resultater

Også DNBs markedsdirektør Aina Lemoen Lunde er stolt over kollegaen sin. De hadde på forhånd spilt inn Emilie Berg Kaasin som sin kandidat til listen. WFA bruker sitt nettverk, inkludert Anfo i Norge, for å hente inn navn til listen, men selve utvelgelsen er det redaksjonen i The Drum som gjør. 

- Emilie er et ferskt talent som på kort tid har kommet inn og jobbet på flere av de store satsingene våre og skapt helt konkrete, målbare resultater. For oss var hun en helt opplagt kandidat og vi er kjempestolte over at hun har klart å markere seg internasjonalt, sier hun til Kampanje.

- Det er sikkert fint også for DNB med en ansatt på denne lista? 

- Absolutt. Vi er opptatt av hele tiden å utvikle oss faglig. Vi har et miljø hvor vi har bygget mye marketingkompetanse med flinke folk som bygger hverandre opp og heier hverandre frem. Det kommer alle til gode, både de som er helt nye og de mer erfarne.

Et av bidragene til Emilie Berg Kaasin har vært å fylle kundeprogrammet til Ung-segmentet med mer innhold knyttet til bærekraft, noe som blant annet har resultert i DNBs første bankkort laget av resirkulert plast. Ikke minst har kjennskapen til programmet økt markant, ifølge markedsdirektøren.

- Vi vet at en av de viktigste hjertesakene til unge er miljøvern og klima samtidig som bank generelt er et lav-interesse tema, og vi har derfor tatt utgangspunkt i denne innsikten når vi har tilpasset kundeprogrammet til den unge målgruppen, sier Berg Kaasin.

- Relativt stor overgang

Emilie Berg Kaasin har en Bachelor i markedsføring og innovasjon fra Handelshøyskolen i Trondheim og en Master i Marketing and Brand Management ved Norges Handelshøyskole.

I 2019 danket hun ut flere hundre søkere og startet i DNB i deres Graduate-program. Der får nye talenter prøve seg i ulike deler av bankens virksomhet.

Før det var hun innom startupen Peersway i Toronto i Canada som en del av utdannelsen sin.

- Du har jo tidligere jobbet i startup, har det vært en stor overgang?

- Underveis i masteren på NHH dro jeg på utveksling til Toronto gjennom Gründerskolen hvor jeg som del av studiet jobbet i en startup. Det har vært en relativt stor overgang å gå fra en startup til et stort konsern, men samtidig har det vært nyttig å ha med seg erfaringene fra innovasjonsmiljøet inn i prosjektene i DNB, spesielt i arbeidet med tredjeparter i DNB Ung. Det å for eksempel ha en forståelse av at tempo og beslutningsprosesser i en startup er litt raskere enn i et større selskap, har vært viktig i dialogene med oppstartsbedrifter.

- Hva er ditt tips til andre som vil jobbe med markedsføring og som ikke har etablert seg i bransjen ennå?

- Som nyutdannet student kan det være vanskelig å vite helt konkret hva man ønsker å jobbe med. Som i andre bransjer, finnes det også flere ulike retninger innenfor markedsføring. Derfor vil jeg anbefale å søke seg til en arbeidsgiver som tilbyr et trainee-program hvor man får muligheten til å prøve seg på ulike arbeidsoppgaver og områder, før man går over i en fast rolle.

Anfo-sjef Jan Morten Drange er glad for at Norge er representert på listen til The Drum.

- Det er fantastisk at vi gjennom vårt globale nettverk kan ha en liten rolle i å få frem norske talenter. Vi snakker om en global ranking her. Er det rart at vi på vegne av verden, Norge, ANFO og norske markedsførere er stolte? Gratulerer til Emilie og gratulerer til DNB, sier han.

Opplagt kandidat:

- For oss var hun en helt opplagt kandidat og vi er kjempestolte over at hun har klart å markere seg internasjonalt, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde til Kampanje.

DNB-talent på internasjonal toppliste: - Gøy å få anerkjennelse utenfor Norge