Innerst i en blindvei i det som nok heter «beste Frogner» i Oslo, ligger en staselig, stor bygning som huser de OMG-eide selskapene i Norge; blant annet mediebyrået OMD Norge, reklamebyrået Nord DDB og mediebyrået PHD.
Byråleder Marie-Louise Alvær har ledet PHD i halvannet år, og selv om hun brenner for arbeidsplassen, er det noe annet som også må få plass i kalenderen akkurat i disse dager. For hun er midt inne i innspurten på Cannes Lions-shortlistjuryering, og ser daglig gjennom arbeid i årets Media-kategorien.
Men shortlist-jury betyr juryarbeid i Norge, ikke i Cannes. Selv om hun veldig gjerne skulle tatt med seg jurymøter og faglig diskusjoner med palmesus og bølgeskvulp i Cannes.
- Det føles rart å ikke skulle sitte i juryrommet. Vi har en chat-gruppe for juryen, men det er ikke mye aktivitet der. Det er ikke så vanskelig å lage en shortlist. Det virkelig morsomme er nok diskusjonene i et panel med folk fra bransjen. Nå er jeg halvveis gjennom de 330 casene jeg skal gjennom. Man må bare komme inn i et slags modus. Det er synd at det er så mange, for skulle gjerne brukt mer tid. Men det er veldig gøy, forteller hun.
Alvær setter seg likevel på flyet til Rivieraen i juni for å få med seg stemningen og nettverksbyggingen, det blir noen dager med Cannes Lions-stemning.
- Jeg synes vi trenger priser og konkurranser som dette – det er inspirerende både for egen del, eget byrå og for bransjen. Jeg synes også vi trenger det for å løfte blikket og være stolte av det som er bra. Det blir mye melk og brød til vanlig.
- Har dere i PHD også vært bekymret for økonomien knyttet til festivalen?
- Jeg tror alle tenker på økonomien. Det har klart at det er en økende bevissthet rundt alle prisene, og vi som byrå også må spare penger – i likhet med alle andre byråer, og i tillegg har man blitt mer bevisst at Cannes Lions er for stort og dyrt. Det kan ikke bare vokse og vokse i alle retninger. Det er nok sunt å stikke fingeren i jorda og mane til litt måtehold. Også fordi at det skal være overkommelig for unge mennesker og mindre byråer. Det skal være demokratisk, mener hun.