Adina Broady Aasebø i InSight og Kristin Undheim ved Høyskolen Kristiania har et pågående forskningsprosjekt på det de kaller «Kvinnelige pioneerer» – høyt utdannet urbane kvinner.
De bygger på et stort kvantativt materiale og de to har til nå intervjuet 483 kvinner i storbyene Oslo, Stockholm og København.
- Veldig mange annonsører ønsker å nå de smarte kvinnene for de har stor kjøpekraft og de har stor påvirkningskraft på andre, men de behøver innsikt om hva som virkelig beveger denne gruppen, uttalte Broady Aasebø fra scenen på konferansen «Hva virker? Effektiv kommunikasjon, påvirkning og rådgivning». Der holdt de foredraget «Hvordan nå frem til superkvinnene».
I denne målgruppen finner man kvinner med mer enn fire års utdanning, de har gjerne en posisjon i næringslivet og er en tydelige first-movers.
- Vi mener mange annonsører er altfor dårlige på å kommunisere med disse kvinnene i dag. De tar i bruk feil bilder og feil uttrykk, og er dessverre ikke interessert i å forstå dem, sier Broady Aasebø.
Hun mener mye av den tradisjonelle kommunikasjonen som retter seg mot kvinner spiller for mye på produktfordeler og for lite på historiefortelling.
- Den klassiske USP-tankegangen (Unique Selling Point, red. anm) er ikke nødvendigvis hennes beste venn. Det fungerer veldig dårlig på disse kvinnene, som ønsker seg et mer sympatisk innsalg.
Et eksempel på en merkevare som treffer denne målgruppen er bilprodusenten Tesla, mener de to.
- Snarere enn å være et tonn metall som står parkert i oppkjørselen og faller i verdi for hver dag, er en Tesla i en kontinuerlig forbedringsprosess. Den ene uken får man beskjed om at man får Spotify Premium i hele bilens levetid, uka etter kommer kanskje melding om at det er opprettet to nye ladestasjoner på vei til hytta, sier Broady Aasebø.