OL-vinner Siren Sundby tar over roret i Capgeminis teknologiselskap

I kjølvannet av sin seilerkarriere begynte Siren Sundby i Capgemini Invent. Etter å ha fortsatt seilasen der i 13 år har hun nå blitt administrerende direktør.

Publisert / Oppdater

Anne Marte Bang Fossberg
Anne Marte Bang Fossberg

- Dette blir veldig spennende. Jeg anerkjenner virkelig tilliten jeg har fått. Å tre inn i denne stillingen er noe jeg har drømt om over tid, så det er veldig gøy når muligheten byr seg.

Det sier Siren Sundby, som nå skal å styre skuta i Capgemini Invent i Norge. Dette er Capgemini-konsernets avdeling for teknologi og transformasjon.

Der får hun ansvar for 320 ansatte.

Siren Sundby er tidligere proff-seiler. I 2003-sesongen ble hun europamester, verdensmester og vant prøve-OL i europajolle. Hun forsvarte VM-gullet i 2004, og var stor favoritt til å ta gullmedaljen under OL i Athen i 2004. Hun tålte favorittstempelet og vant en klar gullmedalje, selv etter å ha blitt diskvalifisert i en av seilasene.

Kjenner selskapet godt

Sundby har gjennomført en bachelor i ingeniørstudier på Danmarks Tekniske Universitet. Deretter tok hun en master i entreprenørskap og innovasjon på BI. I tillegg har hun hatt flere styreverv, blant annet i Sats og Redningsselskapet.

- Da jeg skulle søke jobb etter studiene synes jeg Capgemini virket som noe som kunne passet meg godt. Jeg har likt meg godt her siden. Men det er først og fremst fordi det er så fine og flinke mennesker som jobber her.

Og etter å ha jobbet i Capgemini i 13 år kjenner hun selskapet godt.

- Jeg gleder meg til å ta Capgemi Invent videre. Etter å ha jobbet her lenge kjenner jeg potensialet og styrkene som ligger her. 

- Hatt god vekst

Sundby tar over etter Karl Thomas Reinertsen som nå skal gå over til selskapets teknologi-avdeling.

- Reinertssen har vært leder i i 11 år, og han har virkelig gjort en formidabel jobb, sier hun.

I Norge har Capgemini kontorer i Oslo, Bergen og Stavanger. Selskapet, med hovedkontor i Paris, har totalt over 7000 ansatte i Norden og over 300.000 ansatte globalt

- Det har jo vært noe broket sjø i markedet – hva tenker du om å ta over nå?

- Til tross for at det har vært noe krevende tider har Capgemini hele tiden hatt god vekst. Etter noen år med uro i verden ser vi at selskaper flytter produksjonen til Europa. Vi ser en trend rundt reindustrialisering. Og vi ser at det investeres i grønn og fornybar energi og forsvar. Teknologi er også i stadig utvikling med robotikk og KI. Capgemini er opptatt av å henge med på de områdene. Her er vi godt posisjonert og skal fokusere enda mer og være en partner for våre kunder knyttet til omstilling, effektivisering og vekst i tiden fremover.

- Hva tenker du om Capgemini sin rolle i det norske markedet?

- Vi lever i en spennende tid hvor betydningen av energi og grønn omstilling aldri har vært større og viktigere. Her spiller Capgemini Invent en viktig rolle. Så jeg tror Capgeminis kompetanse innen innovasjon, design, digital, teknologi, bærekraft, strategi og transformasjon som til sammen kan bidra til sterk verdiskapning i det norske markedet.

- Er det noe fra din erfaring som seiler du tenker er nyttig i denne jobben?

- Ja, blant annet det å hente ut potensialet i hverandre. Som idrettsutøver tenker man mye strategisk. Og i idretten setter man seg tydelige mål og jobber mot dem, og man vet hva som skal til for å nå målene.

 

OL-vinner Siren Sundby tar over roret i Capgeminis teknologiselskap