Nucleus snur underskudd til overskudd: - Vi har jobbet beinhardt

Byrået tok raskt grep ved inngangen til 2023. - Vi så ingen annen løsning enn å nedbemanne.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- 2023 skriver seg inn i historiebøkene som et tøft år for mange, så vi er veldig fornøyde med å snu skuta rundt fra en blytung start til et godt resultat alt tatt i betraktning, sier byråleder i Nucleus, Anette Jamtvedt til Kampanje.

På ett år har byrået snudd underskudd til overskudd, og fjoråret endte med én million kroner i pluss.

- Hele byrået brettet opp ermene og vi jobbet beinhardt gjennom hele fjoråret for å heve inntektene og sikre flere salg. Det er grunnen til at vi greier å lande der vi gjør, sier Jamtvedt.

- Ingen annen løsning enn å nedbemanne

Byrålederen forklarer at både 2022 og 2023 var utfordrende år.

- Det ble bråstopp mot slutten av 2022 og vi innså tidlig at 2023 også ville bli krevende, så vi måtte ta umiddelbare grep for å tilpasse organisasjonen et mye tregere marked, forklarer hun.

Starten av 2023 ble derfor innledet med tøffe kostnadskutt.

- Så fort vi innså hvor dårlig 2023 startet, så vi ingen annen løsning enn å nedbemanne. Det er aldri hyggelig, samtidig hadde det vært uansvarlig av oss å ikke gjøre det, sier Jamtvedt.

Totalt ble PR- og kommunikasjonsbyrået fem årsverk færre. Blant disse var det én naturlig avgang som ikke ble erstattet, mens én ble permittert og fant seg ny jobb, og tre ble nedbemannet som følge av et tregere marked.

- Det var nødvendig for å tilpasse byrået, og siden har vi hatt fokus på å unngå ytterligere kutt – noe vi har lykkes med.

Her kan du se alle regnskapstallene til Nucleus for 2023. Alle tall i MNOK.Fjoråret begynte tøft for Nucleus som har blitt fem årsverk fattigere fra starten av året

Nucleus 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 47,23 52,76 10,5
Byråinntekt 34,9 36,1 3,3
Driftsresultat 0,97 -0,96 -
Resultat før skatt 1,01 -0,99 -

- Det er fortsatt et krevende marked

Beinhard jobbing har gitt gode resultater for Nucleus som klarte å snu nær en million kroner i minus i 2022, til nær en million kroner i pluss i løpet av fjoråret.

- Vi har jobbet målrettet fra måned til måned for at vi skulle lande på et bedre resultat enn året før, sier Jamtvedt.

Til daglig jobber Nucleus med kunder som Bori, KS, Ikea, og sist inn dørene The Well Spa & Hotel. I tillegg har KI-tjenesten Nucleus Labs blitt godt mottatt, forteller byrålederen.

- Siden lanseringen av Nucleus Labs, har vi landet åtte oppdrag, så det er helt tydelig at vi har truffet med tjenesten og at det var et behov i markedet. Det er gledelig å se at salgsarbeidet som vi har fokusert så hardt på, gir god avkastning.

Nucleus Labs ble lansert i begynnelsen av året og er et prosjektbasert kundesamarbeid som er rettet mot virksomheter som ønsker å ta i bruk kunstig intelligens i arbeidshverdagen. Kombinert med mer fart i markedet har dette gitt Nucleus en god start på året, og sørger for at byrået ligger an til å øke resultatet fra i fjor.

- Dette året har begynt bedre enn fjoråret, samtidig som vi vet at nedgangstider ikke slipper taket så fort. Det er fortsatt et krevende marked, og er det én ting vi har lært av det vi har vært gjennom, så er det at det er fryktelig vanskelig å forutsi hva fremtiden vil bringe i denne bransjen. Men alt tatt i betraktning er vi fornøyde med utviklingen og er forsiktig optimistiske for fremtiden.

Nucleus snur underskudd til overskudd: - Vi har jobbet beinhardt