Mediebyrå mistet store kunder og 30 prosent av omsetningen: - Det tar tid å omstille seg

Mood Communication mistet betydelig omsetning i fjor etter at den største kunden forsvant ut dørene.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Moodgruppens flaggskip, mediebyrået Mood Communication, fikk en tøff start på 2023 da byrået tok farvel med to store kunder. Etter å ha flydd høyt med det norske flyselskapet Flyr, gikk selskapet inn for krasjlanding helt i starten av 2023 og Flyr slo seg selv konkurs 31. januar.

Bedre ble det ikke for Mood Communication litt ut på vårparten da One Call la på røret etter 15 år som kunde og flyttet hele mediekontoen sin over til EssenceMediacom.

- 2023 var et år hvor flere av kundene bremset aktiviteten i et krevende marked, spesielt i første halvår, erkjenner byråleder Nils Sejersted til Kampanje.

På ett år mistet byrået drøye 30 prosent av omsetning sin. Byrålederen forklarer at nedgangen skyldes kundetapene.

- Flyr var en stor kunde og One Call var vår største kunde. Denne kombinasjonen gjorde et betydelig utslag på resultatet vårt.

Les mer: One Call bytter mediebyrå etter 15 år: - Nå gikk det ikke lenger

- Har lagt 2023 bak oss

I tillegg til Mood Communication består Moodgruppen av Nettrafikk som er gruppens leverandør innen digital rådgivning, og sosiale medier og influenser-byrået Smood. Sistnevnte omsatte rett i underkant av 53 millioner kroner i fjor som er steg opp fra 48 millioner året før.

Men tilbake til Mood Communication som satte rekord i 2022 da byrået omsatte for nesten 414 millioner kroner og hadde en byråinntekt på drøye 30 millioner kroner. Det er dette året byråleder Sejersted legger inn all innsats for å kopiere.

- Det tar alltid litt tid å omstille seg når en stor kunde flytter på seg, men vi er meget fornøyde med utviklingen i år og har lagt 2023 bak oss. Vi hadde derimot en god høst i fjor, noe som resulterte i flere nye kunder, og hittil i år har Mood Communication en vekst på vei tilbake til 2022-nivåer. Et år som var all time high for oss, sier Sejersted.

Les mer: One Call bytter mediebyrå etter 15 år: - Nå gikk det ikke lenger

Her kan du se alle regnskapstallene til Mood Communication for 2023. Alle tall i MNOK.Mistet betydelig omsetning og byråinntekt i fjor

Mood Communication 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 283,9 413,9 - 31,4
Byråinntekt 23,9 30,1 - 20,6
Driftsresultat 3,5 8,3 - 57,8
Resultat før skatt 4,1 8,8 - 53,4

- 2024 blir et comeback år etter en dipp i 2023

I dag har mediebyrået fått inn flere nye kontrakter og jobber med kunder som KLP, Jernia, Ark, Sunkost og TV 2, som sørger for god fart og vind i seilene. Til tross for at fjoråret ble et tregere år og en omstilling som følge av endringer på kundefronten, slapp byrået unna permitteringer og nedbemanninger.

- Og det er jeg veldig glad for i det som var et veldig krevende år.

Nå ser Sejersted frem mot en god avslutning på 2024.

- 2024 blir et comeback-år etter en dipp i 2023 og jeg er stolt av gjengen vår som har fått til dette. Vi opplever høy aktivitet i år og et marked i bedring, selv om det fortsatt er en grad av usikkerhet. Det er økende oppdragsmengde til Moodgruppen, så det er god stemning hos oss og vi ser frem til høsten, avslutter byrålederen.

Mediebyrå mistet store kunder og 30 prosent av omsetningen: - Det tar tid å omstille seg