Kristiansand-byrå i pluss for første gang - nå sikter de mot rekordresultat og -omsetning

Event- og reklamebyrået Nosleeptillbrooklyn kommer seg helskinnet gjennom 2021. Etter årets første seks måneder er de allerede fire millioner kroner i overskudd.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Under pandemien i 2020 annonserte den norske musikkfestivalen, Palmesus, at de lanserte det nye marketingbyrået Nosleeptillbrooklyn sammen med blant annet mangeårig styremedlem i Palmesus og tidligere Futatsu-leder, Aris Theopilakis

Da ble ressurser fra reklamebyrået Fundament Kommunikasjon og eventbyrået Headliner slått sammen. Etter å ha satt i gang under verst tenkelige forhold under pandemien, kan det Kristiansand-baserte byrået nå rapportere om sitt første overskudd siden oppstart. 

Driften viser et overskudd på rett under én million kroner, og omsetningen ender på 39 millioner. 

- Vi har kommet oss gjennom pandemien og skapt overskudd og vekst, selv om vi har måttet jobbe for halv maskin med tanke på det potensialet vi kan ta ut, sier byråleder Joakim Coward-Hanssen til Kampanje. 

Han opplyser at overskuddet til slutt ender på 1,8 millioner kroner før skatt justert for av- og nedskrivninger.

- En spesiell type bedrift

Byrået som definerer seg som et strategisk og kreativt reklame- og eventbyrå, jobber med en bred portefølje av oppdragsgivere særlig rettet mot event. På Bystranda i Kristiansand gikk Skandinavias største strandfest, Palmesus, av stabelen tidligere i sommer med over 60.000 besøkende. Der var merkevarer som blant annet Samsung, Budweiser, Flyr, Corona Extra, Gjensidige, Coverbrands og Twentyfour tilstede. 

Felles for disse kundene er at de bruker det ferske byrået for å nå de yngre målgruppene.

- Vi har kommet oss godt gjennom pandemien og vi er begeistret for at markedet har tatt oss så godt i mot. Vi er en spesiell type bedrift med tanke på at vi jobber både med strategi og merkevarebygging, men også den fysiske dimensjonen. Vi hjelper nasjonale merkevarer til å komme i posisjon hvor de kan nå de unge. Dette er en posisjon vi har klart å ta, samtidig som vi har nådd inn med vår metodikk, og det har gjort at vi har fått tillit fra store, gode merkevarer. 

Utenom kundene som var tilstede på Palmesus, jobber byrået med en rekke aktører innen både næringslivet, veldedighet og det offentlige. Dette gjelder virksomheter som Fossbad, Hörmann, Strai Kjøkken, Elproffen, Modena, Visit Sørlandet, Sparebanken Sør, Kreftforeningen, Blå Kors,  Fædrelandsvennen, Agder kollektivtrafikk og Kristiansand kommune.

Les også: Aris Theophilakis er tilbake - starter nytt byrå sammen med årets sponsorobjekt

Sikter mot 50 millioner

Etter nesten tre år er Festival-Norge igjen i full blomst, og det gjør at byrået vokser med ekstra fart.

- Starten på året har vært fenomentalt fordi vi endelig har aktivisering på event. Dette er mye knyttet til Palmesus, hvor mange av kundene våre er sponsorer der, sier Coward-Hanssen.

Byrået opplyser nå at for første halvår 2022 har de gått med vel fire millioner i overskudd. Samtidig skal første halvårs omsetning være rett under det byrået solgte for i hele fjoråret. Etter de første seks månedene har de nå en omsetning på 31 millioner kroner.

- I år ender vi nok på et overskudd mellom tre til fem millioner kroner, og vi er således langt foran budsjettet for 2022. Sånn som det ser ut nå kommer vi til å ligge på omkring 50-60 millioner i omsetning, avslutter Coward-Hanssen.

Går med millionoverskudd

Nosleeptillbrooklyn 2021
Omsetning 39,0
Driftsresultat 0,85
Resultat før skatt (EBITDA) 1,8

Alle tall i MNOK.

Kristiansand-byrå i pluss for første gang - nå sikter de mot rekordresultat og -omsetning