Fredag er det premiere på NRKs nye humorprogram «Humoretaten». Dette er et helt nytt sketsjeprogram og det første i sjangeren på norsk TV siden «Underholdningsavdelingen» gikk av lufta i 2016. Etaten består av åtte komikere og flere av dem tar meg seg tung sketsje-erfaring til skjermen, som Sigrid Bonde Tusvik, Robert Stoltenberg og John Brungot. Det kan derimot ikke influencer David Mokel skryte på seg. Han er først og fremst kjent fra sosiale medier som TikTok og for å ha gitt ut låten «Dans på bordet» sammen med Ballinciaga.
Når første episode av «Humoretaten» spilles inn på Carls i Oslo onsdag denne uken, debuterer Mokel som scenekomiker. Det skjer med en viss skrekkblandet fryd.
- Jeg har spilt konserter og vært konferaniser, men jo mindre crowd det er, jo verre er det. VG-lista, Stavernfestivalen og Palmesus er lettere, sier han til Kampanje.
- Hvorfor det?
- Det er noe annet å kunne se ansiktsuttrykkene til menneskene. Om de kjeder seg eller gjesper. Når du spiller foran 30.000 på konsert, så ser du nesten ikke noe, sier han og fortsetter:
- Her må jeg bare stå i det. Jeg gleder meg til å teste det og hvis jeg er med på ti programmer, så vil man se hvor mye bedre jeg blir hver uke. Hvis jeg ikke får sparken først.
Det er nemlig ikke noen garanti for at NRK-karrieren kommer til å vare, ifølge influenceren selv.
- Jeg har vært mye forsinket og bryter sikkert en del av kontrakten.
- Er du genuint usikker på om du får være med på alle ti programmer?
- Ja, men jeg kan ikke si så mye mer. Neste spørsmål.
Les også: NRK samler åtte komikere til nytt sketsjeprogram
David Mokel har over 300.000 følgere på TikTok og over 170.000 på Snapchat. Tidligere denne uken vakte Mokel oppsikt da han dukket opp i en ny episode av Sidemen, som er en av verdens største YouTube-kanaler. Et drøyt døgn etter publisering er episoden sett av fem millioner mennesker.
Men også NRK er en gjev plattform, forteller Mokel.
- NRK er mye bedre for meg akkurat nå enn TV 2 og Amazon.
- Hvorfor det?
- Fordi hele Norge kan se det gratis og hele Norge kan bruke NRK. Alt annet er bak betalingsmur. Min generasjon er ikke så betalingsvillig. Jeg er «happy» med NRK.
- Tror du folk fra din generasjon kommer til å gå inn på NRK TV og se på programmet?
- Jeg håper det, men det blir et «moment of truth» om folk bryr seg.
Les også: Historisk skifte i TV-markedet - TV 2 er større enn NRK i strømmekampen