Reklameveteran Erik Heisholt la onsdag ettermiddag ut et innlegg på LinkedIn der han kommer med et forslag til sponsorkommunikasjon som passer dagens samfunn i 2025, og skriver ironisk:
«Jeg har tatt hensyn til absolutt alt man må ta hensyn til i disse dager; at ingen skal bli støtt, at alle skal være inkludert, og at dramatiseringen må være helt 100 prosent relevant og riktig, hvis ikke sender man jo helt feil signaler.»
Til innlegget har han lagt ved et bilde som er «korrekt» på alle måter. Heisholt som er kreativ leder i enmannsbyrået Unruled, understreker at kommunikasjon ingen reagerer på blir generisk.
- Jeg respekterer også synspunktene til de som kritiserer Klæbo-filmen, men jeg mener at de som enten ikke forstår tydelig ironi, eller later som de ikke forstår det - som jeg faktisk tror er i et kraftig mindretall, får for stor makt når de roper med utestemme. Ingen stor annonsør har lyst til å støte noen, men skal alle lage kommunikasjon som ikke noen reagerer på, så blir 100 prosent av kommunikasjonen generisk og glatt, og ikke bare 75 prosent som den er nå, sier Heisholt til Kampanje.
Han skulle gjerne sett at Nidar staket seg gjennom medietrykket.
- Jeg kan ikke fortelle Nidar at de skulle hatt noe mer is i magen, de tar sine egne avgjørelser, men skulle gjerne sett at de som ledende aktør tok debatten og forsvarte faglig hvorfor de ønsket å strekke en stort sett dørgende kjedelig sponsorreklameverden litt lenger, i stedet for å trekke filmen helt.
Heisholt legger til at han har stor respekt og medfølelse for alle grupper i samfunnet som føler på utenforskap, kroppspress, eller har vonde og traumatiske opplevelser de bærer på.
- Som strateg og kreatør jobber jeg kontinuerlig med organisasjoner som jeg kan hjelpe for å forsterke deres stemmer. Man skal alltid ha empati, antenner, og tenke seg nøye om før man putter uttrykk ut i offentligheten, men derfra til å kun lage kommunikasjon som skal tekkes alle og være fullstendig uten brodd, humor og utfordringer, ja da kan man like gjerne legge ned den menneskelige delen av den kreative bransjen og få kunstig intelligens til å lage alt.
- Da må man bare passe på at Klæbo ikke har syv fingre og sånt, minner han om.
Heisholt antyder at Nidar ble hakket for kreative sammen med Klæbo.
- Vi kjenner Klæbo stort sett fra «hva føler du nå»-spørsmål med sponsorbonansa på lue og drakt. Det at denne filmen trekkes når man endelig utfordrer dette formatet med det jeg tydelig synes er ironi og humor, gjør det verre neste gang noen ønsker og tenke annerledes. Ingen reagerer på samme måte under VM i svømming hvor det er overdose med mannlige muskuløse overkropper. Reaksjonen kommer fordi det er en annonsør og en atlet som gjør noe sammen utenfor A4-boksen, og det er jo utfordrende for mange dessverre.