Fikk nesten 400 søkere til jobben som markedsfører på Munch: - Vanvittig

Flere av søkerne som kjemper om jobben kommer fra byråbransjen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I begynnelsen av desember lyste Munch ut én stilling som markedsfører. Like over jul var fristen for å søke, og da kommunikasjons- og markedsdirektør Harald Nygaard Kvam var tilbake etter juleferie – lå nesten 400 søknader og ventet på ham.

- Vi valgte å la stillingen ligge ute en god stund slik at folk skulle få god tid til å tenke gjennom julen – og det har svært mange gjort, sier Kvam til Kampanje.

Hele 388 personer har søkt på jobben som markedsfører hos Munch.

- Det er helt vanvittig mange søkere. Jeg har aldri vært borti så mange søkere til én stilling.

Den utlyste stillingen inngår i kommunikasjons- og markedsavdelingen og blir den tredje rene markedsføreren på huset.

- Det er både overveldende og hyggelig med så mange søkere. Det viser at Munch anses som en svært attraktiv arbeidsplass, sier Kvam.

Han legger til at det er høyt nivå på mange av de nesten 400 søkerne.

- På papiret er veldig mange kvalifiserte søkere, og er folk som genuint har lyst til å jobbe på Munch.

Vil du få siste nytt fra medie- og kommunikasjonsbransjen før alle andre? Last ned Kampanje-appen og få nyhetsvarsler rett på mobilen.

Tror annonsørsiden virker forlokkende

Kvam tror det er todelt hvorfor interessen for markedsjobben er så ettertraktet.

- Først og fremst tror jeg det er fordi Munch har vokst og markert seg etter at vi flyttet inn i helt nye lokaler i Bjørvika. Også tror jeg ønsket om å jobbe med en så sterk merkevare som Munch og en av verdens mest kjente kunstnere, Edvard Munch, står høyt på listen hos mange.

I dag teller kommunikasjons- og markedsavdelingen tolv årsverk.

- De siste årene har Munchs program økt betydelig og årlig har vi rundt 200 arrangementer her, i tillegg til alle utstillingene våre. Alt dette skal kommuniseres og markedsføres, og det sier seg selv at vi trenger mer enn to som jobber med dette. Vi sitter tross alt på arven etter Edvard Munch, så det er en viktig oppgave for oss å ha et tydelig fotavtrykk i Stor-Oslo, Norge og resten av verden.

Innen to til tre uker håper Kvam å ha den rette personen til jobben.

- Det er klart at det tar tid å gå gjennom så mange søknader, men heldigvis har jeg et stødig HR-apparat som hjelper til. Jeg ser for meg å hente inn ti personer til førstegangsintervju og at stillingen er besatt mot slutten av januar. Fra 388 søkere til ti – det er et trangt nåløye.

Flere av søkerne kommer fra markeds- og kommunikasjonsbransjen.

- Jeg har registrert at det er mange søkere fra blant annet byråsiden, og det er nok flere grunner til det. Om det skyldes vanskelige tider i byråbransjen – vet ikke jeg, men det kan jo tenkes at flere har et ønske om å jobbe med én merkevare i stedet for mange, og at muligheten til å jobbe inhouse virker forlokkende, sier Kvam.

Markedsførerstillingen er ikke den eneste Munch-stillingen som har fått et overveldende antall søknader. Også stillingen som «Innholdsprodusent» viser seg å være ettertraktet og har mottatt 386 søknader. Det betyr altså at to stillinger har generert 774 søkere.

Godt fornøyd:

Kommunikasjons- og markedsdirektør i Munch, Harald Nygaard Kvam har litt av en jobb foran seg når 388 søkere skal bli til ti. Foto: Munch

- Stadig økning av andelen som ønsker å jobbe hos annonsør

På høsten i fjor gjennomførte rekrutterings- og rådgivningsselskapet Teft sin årlige bransjeundersøkelse, som danner grunnlaget for «Bransjerapporten». I fjor svarte nesten 1300 respondenter fra medie- og kommunikasjonsbransjen, som gir en god status fra hele kommunikasjonsnæringen.

Partner og rådgiver i Teft, Ole Janzso står bak Bransjerapporten og deler nok en gang innsikt fra fjorårets funn. Selv om Janzso ikke kommenterer Munch-utlysningen – viser funn fra Bransjerapporten at annonsørene stadig leder an som de mest attraktive arbeidsplassene.

- De fleste har en viss mening om hva slags selskap og miljø de kunne tenke seg å bytte til, dersom de måtte bytte jobb nå. Derfor har vi spurt om dette i mange år, og svarene gir en spennende innsikt i hvordan arbeidsmarkedet for fagfolk og ledere knyttet til kommunikasjon og markedsføring har utviklet seg de siste årene, innleder Janzso.

I fjor svarte 50 prosent at det er en jobb i et inhouse-miljø hos en annonsør som er mest attraktivt foran byrå (20 prosent), mediebedrift (12 prosent), eller alternativet å forlate «bransjen» og jobbe utenfor de gitte definisjonene (14 prosent). 5 prosent svarer at de vil jobbe som freelancer eller selvstendig konsulent, ifølge Bransjerapporten.

- Utviklingen de siste årene viser at det en stadig økning av andelen som ønsker å jobbe hos annonsør, og tilsvarende nedgang i andelen som ser byrå som sin neste arbeidsplass.

Nesten 50 prosent (49,8 prosent) mener et inhouse-miljø hos en annonsør er å foretrekke. Blant byråene er det reklamebyråene som blir sett på som mest attraktive.

- Det til tross for at reklamebyråene har vist en sterk nedgang fra 2021, da 18 prosent av respondentene svarte at reklamebyrå var mest interessant, til 2024 da 11 prosent svarer det samme, avslutter Janzso.

Her vil folk jobbe:Annonsørsiden er helt klart det mest attraktive stedet å jobbe

Her vil folk jobbe: Prosent:
Inhouse hos annonsør 49,8
Byrå (alle kategorier) 19,6
Slutte i bransjen 13,5
Mediekanal 11,5
Reklamebyrå 10,8
Kommunikasjons/PR-byrå 7,2
Management consulting 5,8
Freelance/selvstendig konsulent 5,5
Teknologi/Tjenestedesign (byrå) 5,4
Mediebyrå 4,7

Kilde: Teft Bransjeundersøkelsen 2024

Fikk nesten 400 søkere til jobben som markedsfører på Munch: - Vanvittig