Bransjeveteran snur i døra etter 14 dager i nytt byrå: - Det blir vel ikke noen bonus derfra

- Det var en overraskelse der og da, men når han har lyst til å gjøre sine egne prosjekter, må han få lov til det, sier byråleder i Hekt.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Det nye PR-og kommunikasjonsbyrået Hekt, som inngår i First House-familien, har hentet en rekke bransjeprofiler den siste tiden. Én av dem er Petter Gjelsnes, som i oktober kunngjorde at han skulle begynne i byrået som seniorrådgiver og partner etter over fem år som leder for PR og innhold i Ahead-byrået Nova Vista. 

Les også: Hekter på ny seniorkompetanse og partner i First House-byrå: - Endelig klaffet det

Nå er det imidlertid klart at oppholdet i Hekt ble av det korte slaget. Gjelsnes har nemlig startet for seg selv. 

- Hva er det som har skjedd? 

- Det har ingenting med Hekt å gjøre. Da jeg først fikk jobben, tenkte jeg at det en drømmejobb, men jeg fant raskt ut at jeg ønsket å starte for meg selv, sier Gjelsnes til Kampanje. 

- Så det er en indre motivasjon? 

- Ja. Jeg savnet å drive for meg selv. Jeg har grunnlaget for å kunne gjøre det, og jeg tror på mange måter at kundene mine setter pris på denne modellen. Ved å jobbe med meg selv er jeg mer fleksibel og jeg kan jobbe med den kompetansen og nettverket jeg sitter på inn mot de forskjellige prosjektene, sier Gjelsnes. 

- Rakk du å jobbe i Hekt? 

- Ja, jeg var der i hele 14 dager. Få, men gode dager. Men det blir vel ikke akkurat noen bonus derifra, sier Gjelsnes. 

- Noen ganger har man bare en magefølelse

Gjelsnes forteller at han kjenner byrålederen i Hekt, Marius Myhrvold, godt og at Myhrvold tok nyheten om at Gjelsnes ville starte for seg selv på en god måte. 

- Han ble overrasket, men han er proff og tok det fint. Vi er venner, og ønsker hverandre bare godt. Jeg har troen på Hekt, folka der og konseptet deres. Jeg tror de vil bli lagt merke til der ute og få stor suksess. Det var jo også grunnen til at jeg takket ja i første omgang, sier Gjelsnes. 

- Men noen ganger har man bare en magefølelse, legger han til. 

- Du føler at du står godt i dette? 

- Ja, det gjør jeg. Jeg har masse å gjøre. Jeg har tross alt vært i bransjen i mer enn 25 år og har et ganske stort nettverk. Dessuten har jeg drevet for meg selv tidligere i form av å stå helt på egne ben, etablere byråer og være partner, så jeg hopper ikke ut i noe nytt. Jeg gjør vel det mange egentlig drømmer om? Det sosiale ivaretar jeg med å dele kontor med bra folk, sier Gjelsnes. 

Byråleder i Hekt, Marius Myhrvold, forteller til Kampanje at Gjelsnes må få lov til å følge drømmene sine. 

- Det var en overraskelse der og da, men når han har lyst til å gjøre sine egne prosjekter, må han få lov til det. Ønsker han lykke til med egen satsing, sier Myhrvold som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. 

- Ser dere etter en erstatter for Gjelsnes? 

- Vi ser etter flinke folk hele tiden. Vi er et selskap som har planer om å vokse i 2024, sier Myhrvold. 

Les mer: First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt

Bransjeveteran snur i døra etter 14 dager i nytt byrå: - Det blir vel ikke noen bonus derfra