«Skal vi danse»-produsent om pausen: - Veldig kjedelig

- Det er mange både foran og bak kamera med hjertet sitt i den produksjonen som ble skuffet, sier administrerende direktør i produksjonsselskapet bak «Skal vi danse».

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Onsdag ettermiddag ble det klart at TV 2s store helgeunderholdning, og et av flaggskipprogrammene på kanalen siden 2006, «Skal vi danse» blir satt på pause.

- De siste årene har TV 2 kommet med ganske mange nye helgeformater og det gjør vi også i år. Dette er en kabal som skal gå opp med noe nytt og noe gammelt. Nå legger vi en plan, og den kunne vært med «Skal vi danse», men i høst gjør vi noe nytt, forklarte programredaktør og direktør for innholdsstrategi, Trygve Rønningen, til Kampanje onsdag.

Han lover imidlertid at danseskoene skal på igjen i 2025.

Les også: TV 2 setter «Skal vi danse» på pause

- Ingen kjempeoverraskelse

At TV 2 tar en pause fra parketten betyr samtidig at produksjonsselskapet Nordisk Banijay er nødt til å gjøre det samme. Erlend Hernø Røeggen, administrerende direktør i produksjonsselskapet, forteller at de fikk nyheten om dansepausen samme dag som alle andre, men at de har hatt kontakt med TV 2 i lengre tid.

- Vi fikk beskjed av TV 2 i dag, men dialogen om dette har vart lenge, så det er ikke noen kjempeoverraskelse, sier han til Kampanje.

- Strengt tatt lever vi jo på denne måten med de fleste prosjektene våre – det er én sesong om gangen og ingen garantier for nye sesonger, fortsetter Hernø Røeggen.

- Hva tenker du om høstpausen?

- Det er jo selvfølgelig veldig kjedelig. Vi elsker å lage «Skal vi danse» og det er mange både foran og bak kamera med hjertet sitt i den produksjonen som ble skuffet, men det er god trøst i at det bare er en kort pause før vi er tilbake med et smell. Jubileumssesong i 2025 klinger godt.

Nordisk Banijay står bak flere norske realitykonsepter i tillegg til «Skal vi danse», deriblant alle «71 grader nord»-konseptene, «Mesternes mester» og «Kongen befaler».

Får økonomiske konsekvenser

Kampanje har tidligere kommet med et anslag på at produksjoner som «Skal vi danse» fort kan ha en budsjettramme på mellom 30 og 40 millioner kroner.

- Det er en stor produksjon. Hva betyr det for dere at programmet settes på pause?

- Det spørs hvem du spør. For redaksjonen på Nordisk, proffdanserne, programlederne, dommerne og studio-crewet, er det jo skikkelig trist å ikke få svinget seg på parketten til høsten, sier Røeggen før han legger til:

- Så er det jo selvsagt en økonomisk konsekvens for Nordisk, men igjen så er jo dette et scenarie vi opplever til stadighet, så vi er ved godt mot. Vi har mange prosjekter som holder god kok og det kommer stadig nye ideer seilende, så det skal gå godt.

Selv om det ikke blir noe «Skal vi danse» til høsten, så kommer ikke Nordisk Banijay til å la programmet ligge helt i fred.

- Den pausen skal vi bruke godt, slik at jubileumssesongen blir helt makalaus. Det er helt sikkert, sier Hernø Røeggen.

«Skal vi danse»-produsent om pausen: - Veldig kjedelig