Redaktør blir realitykjendis: - Spørs om man ser den virkelige meg

Denne TV-våren går TV 2 på lufta med et nytt realitykonsept. Blant deltakerne finner man Subjekt-redaktør Danby Choi.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

23. februar er det duket for premiere på TV 2s nye realityserie «Spillet». 12 kjendiser fraktes til en hemmelig destinasjon der de skal bo sammen i tolv dager og filmes døgnet rundt. En av de deltakende kjendisene er forfatter og redaktør i kulturnettstedet Subjekt, Danby Choi.

- Jeg er glad i utfordringer og jeg så på dette som en spennende mulighet. Jeg tror jeg var blant de første de spurte, og blant de siste som takket ja, så jeg brukte god tid på å tenke meg om, sier Choi til Kampanje.

Dette er for øvrig første gang Choi deltar i en realityserie. Konseptet til serien stammer fra Sør-Korea, men det er TV 2 som er først ute med å lage en versjon utenfor moderlandet.

- Hvordan var det å delta i «Spillet»?

- Jeg visste ingenting da jeg gikk inn, og det pirret meg ekstra til å bli med. Det var en ellevill opplevelse, men vi gikk ut derfra ganske utslitte. Det var en belastning, men på en annen side veldig gøy og lærerikt, sier Choi.

- Er du glad i reality?

- Jeg mener det er stor forskjell på reality. Filosofer, psykologer og andre ser nok på eksempelvis «Forræder» med stor interesse, mens andre programmet er mer sladder-preget, forklarer Choi.

Les mer: Subjekt-redaktør klar for helt ny kjendisreality på TV 2

Ny serie:

Disse 12 kjendisene skal delta i TV 2s nyeste realitykonsept, Spillet. Foto: TV 2.

- Jeg likte meg godt i stormene

Choi har de siste årene etablerte seg som en stemme i flere debatter, men da særlig innenfor «woke-debatten» og debatter rundt kanselleringskulturen. Med deltakelse i «Spillet» får han nå vist seg fra en annen side.  

- Det synes jeg er veldig fint. I debatter snakker man gjerne for en sak, mens dette blir noe helt annet. Det spørs likevel om seerne får se den ekte meg, for dette er jo også et spill, sier han.

- Hvordan synes du realitydebuten gikk?

- Det må nesten være opp til de andre å vurdere. Jeg er spent, men jeg gikk ut derfra med en god følelse, også kommer det jo an på hvordan de klipper det til, sier Choi.

- Tror du at du blir klipt god?

- Jeg kan bare håpe på det, ler han.

I tillegg til Choi deltar blant annet influencer Martine Lunde, komiker Martha Leivestad og tidligere fotballproff Erik Thorstvedt.

- Hva synes du om den øvrige casten?

- Jeg synes det er en usannsynlig gjeng som det er veldig gøy å kunne treffe på denne måten. Vi er forskjellige, men matcher i personlighetsprofil. Det er offentlige personer som forstår hverandre godt, men som utsettes for vanskelige dilemmaer hele tiden. Jeg likte meg godt i stormene, mens andre tok det litt vanskeligere, sier Choi.

- Som redaktør er man en offentlig person

Choi er ikke den første redaktøren til å delta i en realityserie. I 2022 deltok Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk i «Farmen kjendis» hvor han tok seg helt til finaleuka. Selbekk skal for øvrig også delta i «Torpet kjendis» i 2024.

Også redaktør i kvinnemagasinet Altså, Ida Eliassen-Coker, har vært med i realityserie da hun i fjor var en av frierne i «Jakten på kjærligheten».

At redaktører blir en del av realitysirkuset mener Choi er helt innafor.

- Ja, det er det. Som redaktør er man en offentlig person, og det er fint å se offentlige personer utenom vanlige jobbsituasjoner, sier Choi.

Choi forteller imidlertid at han ikke har planer om å være med på flere realityserier med det første. Han lukker likevel ikke reality-døra helt.

- Jeg har foreløpig ingen planer om det, ikke i år. Jeg går inn i 2024 med mål om å sitte mer i redaktørstolen siden jeg skrev bok i fjor. Samtidig kommer det jo også helt an på situasjonen, sier Choi.

Redaktør blir realitykjendis: - Spørs om man ser den virkelige meg