Norske PR-byråer har fått dilla på kurs og seminarer: - Jeg skal stille så ofte som overhodet mulig

Siste ut i rekken av PR-byråer er Apriil som nå lanserer et nettverk for toppsjefer. Prislappen? - Den er betydelig, svarer PR-topp.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Den siste tiden har Kampanje omtalt flere norske PR-byråer som skal satse på egne kurs og nettverkssamlinger. Nå  slenger også Apriil PR seg på med et nytt ledernettverk som de foreløpig kaller «CEO-samlinger uten agenda.» 

- Vi ønsker å skape et rom hvor administrerende direktører kan søke råd, lufte tanker, ideer og erfaringer med oss og med ledere i andre bransjer og hvor det er agendaen, sier partner og medeier i Apriil PR, Trond Albert Skjelbred til Kampanje. 

Byrået startet nylig opp og hadde sin første samling der de inviterte et knippe ledere fra bransjer som IT-konsulenter, reiseliv, bygg og anlegg, rehabilitering, parkering, teknologi, havbruk, film, vitenskapsformidling, batteri og jus. 

Også PR-byrået Goodwill og kommunikasjonshuset Try har vært ute med et nytt kursopplegg og nye kurs og ledersamlinger. 

Les også: PR-byrå lanserer fagseminar for kommunikasjonsbransjen - får med BAdesKen

- Deltagerne må vise sårbarhet

Tema for den første samlingen til Apriil PR var «Takknemlighet, gjennomføringskraft og evnen til å trykke inn bremsen og si nei.»

- For at slike diskusjoner skal bli verdifulle må deltakerne vise sårbarhet, være ærlige og dele tanker som koster dem noe, forteller han. 

På hver samling får hver leder mellom 15 til 20 minutter til å dele sine tanker inkludert respons på det som deles.

- Hva er Apriils bidrag oppi det her? 

- Vårt bidrag er å skape arenaen og bidra til at det skjer. Det høres kanskje enkelt ut, men det krever mye erfaring i å gjøre en slik arena meningsfull og trygg. Men det er også viktig å si at disse samlingene ikke blir bedre enn deltakerne og deres evne til å dele og kommentere, legger Skjelbred til. 

- Ville lage noe som står seg over tid 

Fra Apriil har Skjelbred med seg tidligere finansbyråd i Bergen, Håkon Pettersen.

- Om ønskelig kan vi noen ganger ha agenda, som for eksempel gjennomgang av nytt byråd eller regjering, men det blir unntaket, sier han. 

Skjelbred forteller at initiativet har fått en svært god mottakelse på dette. Og at de nå vil kjøre kvartalsvise samlinger.

 - Er dette noe Apriil skal tjene penger på? 

- Ja, alt vi gjør ønsker vi å tjene penger på. Både på kort og på lang sikt. Vi forsterker også relasjonen med kundene våre og de med hverandre. Men det viktigste er at vi tilbyr noe som oppleves som verdifullt og ikke minst kjekt.

- Hvor mye koster det å delta?

- Vi ønsker ikke å gå ut med prisen, men den er betydelig. Nytten oppleves likevel som større enn kostnaden for de som takker ja. Hvis ikke hadde de takket nei, sier Skjelbred. 

Les også: Samler Apriils PR-byråer i ett selskap: - Naturlig at vi slår sammen

- Ufiltrerte tilbakemeldinger


En av dem som var til stede på den første samlingen til Apriil PRs nye ledersamling, var Ingvald Grindheim. Han er til daglig leder i Grasp, et helsefirma som fokuserer på utvikling, produksjon og distribusjon av et nytt digitalt verktøy til bruk innenfor helsesektoren.

- CEO-samling hos Apriil er myntet på en rolle, en viktig rolle i enhver bedrift. Det kunne fort blitt at alle gråter for seg selv og sammen med hverandre. Støtter opp om det vanskelige styret, medarbeiderne og stakkars ledere. Slik blir det ikke om de rette folkene er samlet. På disse samlingene er det ufiltrerte tilbakemeldinger både på åpne spørsmål og forslag til løsning eller fremgangsmåte, sier Grindheim.

Grindheim sier at samlingen ga han «stor verdi».

- Både gjennom å dele mine tanker og å høre andres problemstillinger og tanker. Mitt tema denne gangen var «takknemlighet». Å være mindre problemfokusert og sytete. Å høre om andres erfaringer rundt dette tema var gull. Dette er kommet for å bli, og jeg skal stille så ofte som overhodet mulig, sier Grindheim .

Trond Albert Skjelbred forteller at han først kom opp med ideen da han lyttet til låten «Nåt som verkligen är bra» av den svenske musikeren Lars Winnerbäck.

- Da fikk jeg lyst til å lage noe skikkelig bra. Noe som står seg over tid. Og det enkle er ofte det beste. Bort med PowerPoint og fullstappede agendaer på møter. De fleste mennesker blir dessuten mer lykkelige av å snakke selv fremfor å lytte. 

Norske PR-byråer har fått dilla på kurs og seminarer: - Jeg skal stille så ofte som overhodet mulig