NHO vraker eventbyrå etter to år - Gyro vinner storkontrakten tilbake

- Glad for å få tilliten igjen, sier Gyro-sjefen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Knut Kristian Hauger

Eventbyrået Gyro, som nylig ble en del av det nordiske eventbyråkonsernet Liwlig Group, har vunnet tilbake NHO som kunde og får dermed på nytt oppdraget med å produsere prestisjeprosjektet «Årskonferansen». De siste par årene er det rivalen All-In som har stått bak arrangementet, men i år er det altså igjen Gyro som har fått kontrakten.

- NHO vurderer eventbyråene ut ifra kriterier som kvalitet, pris og konsept og tar deretter en helhetlig vurdering av hvem som skal levere til «Årskonferansen». De siste to årene har vi brukt All-In (2022 og 2023, red. anm.), men i år har vi valgt Gyro, sier direktør for region og samfunn i NHO, Gjermund Løyning, til Kampanje.

Han er ansvarlig for Årskonferansen i NHO som i år skal handle om lederskap og løsninger innen «grønn konkurransekraft, kunstig intelligens og digitalisering og europeisk samarbeid.»

- All in har levert svært godt de årene de har hatt konferansen, men denne gangen var det Gyro vi mente hadde det beste konseptet. Vi er godt fornøyde med samarbeidet og gleder oss til konferansen. For å gjennomføre et så stort arrangement har vi samarbeid med flere aktører, men hovedpartneren er Gyro. Av konkurransemessige årsaker kan vi ikke dele detaljer om avtalen, sier Løyning.

Les også: NHO slår opp med Gyro etter ti år – Karlsen og All-In sikrer seg millionkontrakten

God stemning:

Det var god stemning da All-In vant NHO-avtalen og skulle lage årskonferansen. Her daværende kommunikasjonsdirektør i NHO, Peter Markovski, sammen med kreativ leder i All-In, Jan Fredrik Karlsen. Men det var i 2021. Foto: Eivor Eriksen.

- Ønsker både NHO og Gyro lykke til

Etter det Kampanje forstår er det kun snakk om årets arrangement og således ikke en tidsbestemt avtale, men oppdraget er et av de virkelig store prestisjeprosjektene i eventbransjen. Kampanje har tidligere anslått verdien av oppdraget til flere millioner kroner og det betyr mye for eventbyråene.

- Vi er stolte av å ha fått gjennomføre de to seneste «Årskonferansene» til NHO, med de to beste scorene i Årskonferansens historie. Vi elsker konkurranse og ønsker både NHO og Gyro lykke til i år, sier Nesse.

Han sier tapet av NHO-oppdraget ikke vil få noen store konsekvenser for All-In.

- Vi i All-In er heldige å få jobbe med mange små og store arrangement i løpet av året, og 2024 ser veldig fint ut for vår del, sier han.

Les også: Spår vekst på over 400 millioner i eventmarkedet: - Vi kommer til å levere vårt beste år

Siste forberedelser:

Etter to år hos konkurrenten All-In har Gyro på nytt vunnet oppdraget med å produsere NHOs årskonferanse. Her Gyro-teamet under de siste forberedelsene i forkant av årets konferanse. På scenen en konsentrert Øystein Dørum i NHO. Foto: Gyro.

Gyro-revansje på Årskonferanse

Etter flere dårlige pandemi-år, slo eventindustrien voldsomt tilbake i 2022 og en av dem som kunne rapportere om ny vekst i omsetningen var Gyro. Med 230 millioner kroner i omsetning, var 2022 blant de bedre inntektsårene for eventbyrået. Nå kan de også plusse på NHO-oppdraget på topplinjen.

- Vi er veldig glade for å få tilliten til å gjøre NHOs årskonferanse igjen. Vi føler oss jo veldig på hjemmebane sammen med NHO her i Spektrum, og synes det er ekstra spennende å jobbe med denne type agendasettende konferanser, sier Gyro-rådgiver Harald Stokke til Kampanje.

Han har tilbrakt mye tid i Oslo Spektrum de siste dagene for å gjøre alt klart til årets konferanse, som har en rekke profilerte foredragsholdere på programmet og som samler opp mot 1.300 av landets mektigste samfunnstopper, politikere og næringslivsledere. Harald Stokke er sammen prosjektleder Trine Hartz og produsent Jonas Bertelsen kjerneteamet til Gyro på Årskonferansen.

For daglig lede Trine Richardsen betyr det mye å vinne tilbake Årskonferansen og NHO som kunde.

- Vi er alltid glade når kunder kommer tilbake etter å ha vært ute ett par år. Pitching er jo noe vi må gjøre hele tiden og vi vet vi må være på tå hev i en veldig tøff konkurranse. Så når kunder finner tilbake til oss blir hele Gyro veldig stolte, sier Richardsen.

Les også: Eventbyråer slår tilbake etter pandemi-nedtur – Gyro øker omsetningen med over 100 millioner

- Vært en hektisk start på året

Det har skjedd mye på eventmarkedet i Norge den siste tiden, der internasjonale eventkonsern har kjøpt opp flere a de største eventbyråene som nettopp Gyro, men også 6. Sans og Z Event. Ser en på størrelsen i markedet er ikke det så rart. Da Sponsor Insight rett før jul la frem en prognose på veksten i eventmarkedet, kunne analyseselskapet måle markedet til 4,2 milliarder kroner.  Prognosen for 2023 anslås til en vekst på ytterligere 400 millioner kroner til hele 4,6 milliarder kroner.

- Og hvordan ser det ut for 2024?

- Det ser bra ut. Det har vært en hektisk start på året, men vi merker at kundene venter lengre med beslutningene og vi har kortere tid på planlegging. Et skift som skjedde i korona og som vi har lært oss å leve med, sier Richardsen til Kampanje.

I dag klokken åtte på morgenen åpnes dørene i Oslo Spektrum og NHO og Gyro kan igjen ønske landets maktelite velkommen til en ny årskonferanse.

Les også: Medieledere skal lede konferanse for Norges mektigste: - En av landets viktigste møteplasser

Kraftig vekst i eventmarkedet

Her kan du se utviklingen i eventmarkedet de siste årene målt i omsetning. Kilde: Sponsor Insight.  

 • 1.586
  2020
 • 2.066
  2021
 • 4.662
  2023p
 • 5.454
  2024p

NHO vraker eventbyrå etter to år - Gyro vinner storkontrakten tilbake