Har fått 300 søkere på én stilling: - Dette har aldri skjedd før

Rekordmange vil bli PR-rådgiver i Visit Norway. Nå er det duket for speed dating.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Visit Norway begynte året med å jakte et nytt PR-talent, og de siste tre ukene har stillingsutlysningen etter en «internasjonal PR-rådgiver», vært annonsert i jobbmarkedet, blant annet hos Kampanje. Lite visste Kathrine Mosfjeld og resten av kommunikasjons- og markedsavdelingen at de til slutt skulle få inn 300 søknader.

- Dette har aldri skjedd før, så her har vi virkelig truffet bredt, sier Mosfjeld til Kampanje.

Hun er avtroppende leder for forbrukermarkedsføring i Innovasjon Norge, etter at det nylig ble det kjent at hun blir administrerende direktør i reiseselskapet Fjord travel Norway i april.

Les mer: Markedssjef slutter i Visit Norway: - Ikke lett å forlate denne gjengen

Siste frist for å søke på PR-stillingen var sist søndag. Da hadde det klokket inn 297 søknader.

- Kun ved en tidligere anledning har søknadsbunken tippet 400 søkere. Men da skulle vi tross alt ansette til syv ulike stillinger. Denne gangen sitter vi med 297 søkere til en stilling. Jeg har aldri vært borti dette før, og det hadde heller ikke Hilde Opdal, som er vår HR-ressurs på rekruttering. Men vi skal ikke klage – dette er et luksusproblem, sier Mosfjeld.

- Krevende å få inn så mange søknader

En ting som kanskje gjør at Visit Norways utlysning skiller seg ut, er at den ikke inneholder en punktliste med ulike krav til søkeren.

- Vi har bevisst utformet en tekst som inviterer folk med ulik bakgrunn til å søke. I stedet for å skrive en mengde krav, har vi heller forsøkt å beskrive oppdraget denne stillingen får i organisasjonen og hva jobben går ut på.

- Treffer den litt for bredt?

- Når vi skal ansette fast betyr det at vi leter etter en person for et langsiktig perspektiv og da er det et privilegium å kunne velge fra øverste hylle i mange ulike erfaringer og bakgrunner. Vi er veldig fornøyde, men det er klart det også er krevende å få inn så mange søknader.

Antallet søknader er langt ifra vanlig kost og Mosfjeld tror det er flere grunner til at Visit Norway knuser tidligere søknads-rekorder.

- Det er hyggelig at vi har klart å skape en attraktiv merkevare og et sted folk har lyst til å jobbe. Vi har over lengre tid jobbet målrettet for å komme i den posisjonen – og det er gøy at vi har lykkes med det. I tillegg til en litt utradisjonell annonsetekst er det også tøffere tider i kommunikasjon- og mediebransjen, spesielt eetter et år der mange har tatt sluttpakke og/eller mistet jobben. Det er kanskje en av årsakene til at søknadstallet er langt over normalen.

Inviterer til speed date

Fristen var søndag 28. januar og Mosfjeld og resten av teamet er i full gang med å velge ut potensielle kandidater til intervju.

- Heldigvis har vi gått gjennom søknader fortløpende så vi er godt på vei, men selve rekrutteringsprosessen blir helt annerledes enn hva vi hadde sett for oss, forteller Mosfjeld.

Dermed er det duket for en romantisk valentine-måned hos Visit Norway.

- I stedet for å begynne med tradisjonelle intervjuer kommer vi til å invitere et større antall kandidater på speed date, røper hun.

Det blir satt av 20 minutters dater med aktuelle kandidater som får presentere seg selv digitalt.

- Vi begynner med Teams-møter for å snakke med så mange som mulig. Vi velger å gjøre det på denne måten av respekt for alle som har søkt.

De digitale møtene blir bakgrunn for større intervjuer etter at antallet er kuttet betydelig ned, før case-oppgaver og et siste intervju venter siste gruppe.

- Vi hadde absolutt ikke forventet så mange søkere. Hadde vi fått 80 søkere så hadde vi også vært kjempefornøyde. Speed dating er ikke en fase vi hadde tenkt ut på forhånd, men vi gleder oss og tror det kommer til å bli en positiv overraskelse.

Har fått 300 søkere på én stilling: - Dette har aldri skjedd før