Geelmuyden Kiese slo ti byråer i kampen om nord-norsk snuoperasjon

- Det er alltid stas å gå seirende ut av en anbudsrunde i konkurranse med så mange andre flinke byråer, sier rådgiver og samarbeidspartner i Geelmuyden Kiese.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Flere tiår med personrettede tiltak har ikke klart å stoppe befolkningsnedgangen i Finnmark og Nord-Troms. Derfor inviterte Øst-Finnmarkrådet flere kommunikasjonsbyråer til en anbudkonkurranse for å snu den negative trenden. Det er totalt 11 byråer som deltok i anbudsrunden. I denne omgangen var det GK som stakk av med det lengste strået. 

Rådgiver og samarbeidspartner i Geelmuyden Kiese, John Arne Markussen har ledet arbeidsgruppen som vant konkurransen. Han sier til Kampanje at han er veldig fornøyd med seieren. 

- Det er alltid stas å gå seirende ut av en anbudsrunde i konkurranse med så mange andre flinke byråer, og kanskje spesielt denne siden det er snakk om et viktig samfunnsoppdrag, sier Markussen. 

- For meg personlig er det selvsagt ekstra spennende siden jeg er finnmarking og har sterk tilknytning til regionen, legger han til. 

Markussen er opprinnelig fra Nordkapp og begynte sin mediekarriere i Altaposten. Han har tidligere vært sjefredaktør i Dagbladet.

 

- Overrasket

Styreleder i Øst-Finnmarkrådet og ordfører i Vadsø, Wenche Pedersen sier de ble «overrasket» over at det var såpass mange som meldte interesse. 

- Og vi håpet at det skulle være med mange fra nord, men det endte opp med at Geelmuyden Kiese presenterte ideen som passet best med betingelsene i et stort anbud, sier hun. 

I tillegg til Geelmuyden Kiese deltok Heia Nord-Norge, Elg, Fete typer, Boldt, Siste Skrik kommunikasjon, HK reklamebyrå Tromsø, Kreativ Industri, Syde, Tja og  Inord i konkurransen.

Oppdraget dreier seg om å utvikle en kampanje for godt omdømme og markedsføring av tiltakssonen, som omfatter Finnmark og Nord-Troms. Kampanjen lanseres før påsken i år og vil vare fram mot sommeren. Pedersen forteller at anbudet er på nærmere 800.000 norske kroner. 

 

- Nasjonal interesse

Pedersen forteller at innbyggertallet i Finnmark og Nord-Troms over lang tid har falt og at befolkningen blir stadig eldre.

- Personrettede, økonomiske virkemidler for å stimulere til befolkningsvekst har ikke vært nok til å hindre dette. Én årsak kan være at tiltakene er for lite kjent. Det skal kommunikasjonskampanjen rette på, sier hun.  

Med dagens sikkerhetspolitiske situasjon som bakteppe, er det viktigere enn noen gang med livskraftige lokalsamfunn i Finnmark og Nord-Troms, mener Pedersen.

- Det er av nasjonal interesse å sikre regionen befolkningsvekst, arbeidskraft til næringsliv og offentlig sektor, og generelt større oppmerksomhet i Norge og i utlandet, sier hun.

Geelmuyden Kiese slo ti byråer i kampen om nord-norsk snuoperasjon