TV-sjefen i Telenor får ny jobb: - Spennende å få bygge opp en helt ny divisjon

Camilla Amundsen slutter som leder av telegigantens TV- og bredbåndsdivisjon.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Tirsdag ble det annonsert kutt og nedbemanninger i flere store selskaper som både Schibsted, Telenor og Post Nord og det er åpenbart at de krevende tidene nå slår innover selskapene. Den norske telegiganten kunne varsle om nedbemanninger i størrelsesorden 200 stillinger og en omorganisering der selskapet oppretter én divisjon rettet mot forbrukermarkedet og på tvers av mobil, bredbånd og TV. 

Frem til nå har «Mobil» og «TV og internett» vært to separate forretningsområder, der Camilla Amundsen har ledet sistnevnte. Amundsen slutter dermed som sjef for det som kalles Fastnett i Telenor og får i stedet jobben med å lede en helt ny satsing under navnet «Infrastructure Growth».

- Jeg synes det er veldig spennende å få bygge opp en helt ny divisjon i Telenor Norge. I Infrastructure Growth skal vi sikre kundevekst og nettverksutnyttelse for fiber og mobil infrastruktur, og sørge for at Telenors kunder over hele landet får tilgang til nett i verdensklasse, sier Amundsen til Kampanje.

Hun tok over jobben som sjef for TV- og internett i Telenor i 2019 og kom den gang fra Talkmore. Nå legges alt dette inn i det nye virksomhetsområdet som skal hete «Consumer.»

- Vi vil jobbe veldig tett med den nye Consumer-divisjonen. Infrastructure Growth vil ha ansvar for salg og leveranse av bredbånd og TV, som er en viktig del av vår fiber- og mobilutbygging. Godt og tett samarbeid blir enda viktigere i vårt nye Telenor-oppsett, sier Amundsen.

I den nye organisasjonen vil medarbeidere gå inn i ulike enheter, og iflølge Telenor vil en stor andel av de som jobbet i fastnett og TV-divisjonen nå starte i enheten Infrastructure Growth. 

Les også: Telenor-sjef har sikret TV-avtaler for flere milliarder kroner – over ni av ti har valgt å beholde TV 2 Play

Samler merkevarene i ny avdeling

Den nye sjefen for underholdningsmerkevaren T-We og de andre forbrukertjenestene blir dermed Ric Brown som skal leder Consumer i Telenor.  Brown begynte i Telenor i 1995 og har tidligere vært markedsdirektør og leder for mobildivisjonen i Telenor Norge. Han rapporterer direkte til den nye Telenor Norge-sjefen, Birgitte Engebregtsen.

- Vi forenkler oppsettet for kundesegmentdivisjonene ved å etablere én divisjon rettet mot forbrukermarkedet, på tvers av mobil, bredbånd og TV, og én for bedriftskundemarkedet. Vi etablerer en felles kundeservice for disse, på tvers av tjenestene våre for å kunne betjene kundene enda bedre, sier Telenor Norge-sjefen.

Hun legger til at Telenor Norge «går fremtiden friskt i møte ved å igangsette en transformasjon som skal gå over flere år.»

- Vi startet 2023 med ny divisjonsstruktur, nå er neste fase der vi definerer bemanningsbehovet, deretter kommer en fase som vil pågå over flere år, mot et enklere, mer samskapende Telenor, sier hun.

- Må endre måten vi jobber på

Det norske mobiltelefonseksapet har ved siden Telenor-merkevaren også merkevarene Talkmore, Dipper, T-We og Yng.  I meldingen som Telenor sendte ut tirsdag kommer det også frem at telekjempen ønsker og «fremstå tydelig som ett Telenor».

- Blir det færre Telenor-merkevarer når dere sier dette?

- Dette handler absolutt ikke om merkevarene, de er bunnsolide og skal utvikles videre. Det vi endrer, er hvordan vi er organisert i Telenor Norge. Vi skal også levere mer verdi til kundene, og da må vi omstille oss i takt med både utvikling i kundebehov og teknologi, sier Engebregtsen.

Hun legger til at omstillingen inngår som «en del av hvordan Telenor rigger seg for å skape bedre vekst- og effektiviseringsmuligheter for Telenor Norge i årene som kommer.»

- Aldri tidligere har kundebehovene endret seg så hurtig. Vi må innrette organisasjonen slik at vi kan svare raskere på endrede kundebehov. Det vi nå gjør og i tiden som kommer, er å rigge organisasjon slik at den fungerer i fremtiden, som ett Telenor for kundene våre. For å få dette til må vi også endre måten vi jobber på. Dette vil vi gjøre blant annet gjennom etablering av kundefokuserte tverrfaglige team som jobber agilt – med kort vei fra tanke til handling, sier hun.

Hun sier det fortsatt er for tidlig å være spesifikk på hvor kuttene i Telenor Norge vil ramme og om de vil treffe avdelinger som jobber med markedsføring, kommunikasjon eller TV.

- Det er for tidlig å si noe om hvordan de ulike enhetene og fagområdene i Telenor vil bli berørt. Vi har i dag kommunisert omfanget på tvers av Telenor, sier Engebregtsen.

TV-sjefen i Telenor får ny jobb: - Spennende å få bygge opp en helt ny divisjon