Dagbladet tar opp humorkampen med VGTV: - På tide å pushe noen grenser

Og som storebror Schibsted legger Aller Media for første gang et TV-program inn i abonnementet til Dagbladet og Se og Hør.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Mediekonsernet Aller Media har hatt levende bilder som et av sine aller største satsingsområder. Nett-TV-satsingen har så lang vært tuftet på dekningen av hendelsesnyheter, sport og underholdning og programmer som «Rød løper», viralprogrammet «Non Stop», «Embla gjør det best», «Rødt Kort» og alle TV-innslagene av nyheter og sport som produseres av Dagbladet.

Fredag er det klart for premieren på et helt nytt TV-program og denne gangen er det reinspikka humor Dagbladet og Se og Hør vil tilby seerne.  Programsjef i Aller Media, Tellef Dahll, medgir at de med serien ønsker å pushe grenser for å kunne kåre Norges drøyeste kjendis.

- Motivasjonen vår har vært å lage et morsomt program, og det har det virkelig blitt. Samtidig har vi forsøkt å lage noe som får sin rettmessige oppmerksomhet. Det er mye programstoff som dyttes på leserne og seerne hele tiden og da må du lage noe som stikker seg ut og dette er et forsøk på akkurat det, også skal jeg innrømme at vi ble litt overrasket over å se hvor langt det gikk. Det ble vilt, sier Dahll til Kampanje.

Programsjefen mener at 20 år etter Harald Eia viste skrukken og Anette og Rodney fra Big Brother hadde sex på  TV, «er for lite som sjokkerer om dagen.»

- Det var på tide å pushe noen grenser, sier han.

- Dere er happy med sluttproduktet?

- Vi er veldig fornøyde med programmet. Deltagerne har bydd på seg selv og det er gjort med en morsom tone, sier han.

Tellef Dahll er programsjef i Aller Media. Foto: Knut Kristian Hauger.

Kjendiser droppet pressetreff

Også programleder Hasse Hope lover «drøy og banebrytende kjendis-TV» når han inviterer til festleken de fleste av oss nok har vært borte i, «Nødt eller sannhet». Programmet er spilt inn sammen med produksjonsselskapet Monday og består av åtte episoder og der den som står igjen vinner 50.000 kroner.

- Deltakerne er med på å ta banebrytende utfordringer, og de svarer på svært intime spørsmål. Vi har alle lekt «Nødt eller sannhet» på hyttetur eller vors, og vet hvor jævlig det kan være. Den følelsen dyrker vi her. Noen vil påstå at dette er flaut og ekkelt å se på, og til dem vil jeg si følgende: Dere har helt rett. Men først og fremst er dette hysterisk morsomt, mye på grunn av de fantastiske folka som er med. De er Norges tøffeste kjendiser, sier Hope.

Deltagerne i TV-programmet er artisten Jorun Stiansen, skuespiller Mia Gundersen, radioprofil og P3-programleder Egil Skurdal, influencer Adam Schjølberg, influencer og programleder Sebastian Solberg, Vidar Villa, programleder i Dagbladet- og Se og Hør-programmet «Rød Løper», Jonas Hammer og komiker Marlene Stavrum.

Ifølge Nettavisen skal flere av deltakerne følt seg lurt til å være med på noe de ikke ønsket (ekstern lenke), og da Dagbladet og Aller Media arrangerte pressetreff mandag var det flere av kjendisene som ikke stilte.

– Det som jeg anser som vanskelig med deltakelsen var at jeg ikke fikk noe informasjon på forhånd om hvor drøyt det kom til å bli. Oppgavene var tidvis ydmykende for flere av deltakerne og det føltes ubehagelig, sier Mia Gundersen til Nettavisen.

- Kan føles litt vondt etterpå

Reglene i programmet kan best oppsummeres som en kombinasjon av flasketuten peker på med «nødt eller sannhet» på toppen. Også er det en overdommer i Hasse Hope som drar på med noen ekstra programmer hvis tempoet i programmet faller.

- Det er litt ekstra oppgaver der noen er morsomme, noen er søte, noen litt harry også er det noen oppgaver du kanskje tenker du ikke bør gjøre, sier Dahll i Aller Media.

- Så nå kan kjendisene grue seg til hva som kommer på lufta?

- Det kan nesten ikke jeg svare på, men alle som har lekt «nødt eller sannhet» vet godt at det kan føles litt vondt etterpå, sier han.

Også programleder Hasse Hope er overrasket over langt kjendisene var villige til å gå.

- Deltagerne blir utfordret til å gjøre ting de aldri trodde de kom til å gjøre, og de deler sine innerste hemmeligheter, sier Hasse Hope.

Legger programmet bak betalingsmur

Sesong én av «Nødt eller sannhet» får altså premiere fredag 27. januar på Dagbladet TV og Se og Hør, og på premieredagen slippes de to første episodene som seerne kan se gratis. Ved å kjøpe plussabonnement på Dagbladet eller Se og Hør, kan man imidlertid se alle åtte episodene allerede nå. Dermed skal det ikke mye til før en tenker på VG-suksessen «Ikke lov å le på hytta», et reinspikka humorprogram lagt bak abonnement for å drive salg av VG.

- Inspirert av VGTV og «Ikke lov å le på hytta», TV-sjef Mads Andersen?

- Det er riktig at det er et 100 prosent, renspikka humor-TV og vi har blitt inspirert av det som ellers flyr godt på web-TV i Norge, i Skandinavia og deler av Europa og som er humoristisk TV som dreier seg om hendelser, historier, sitater og motsetninger. Også vil de være å lyve ikke å si at vi vil gjerne oppnå noe av det VG har oppnådd med enkelte av sine programmer. De har gjort en rekke forsøk på å selge pluss-abonnement med TV og lykkes godt med noe, sier han.

TV-sjefen i Aller Media har tidligere finansiert satsingen på levende bilder med reklame, men tar Andersen og resten av mediehuset på Hasle skrittet over i abonnementsøkonomien. Han mener et abonnementsprodukt i 2023 må inneholde TV.

- Et moderne abonnementsprodukt mener jeg bør inneholde rikelig med web-TV og det er på den veien vi nå starter, sier han.

- Blir det suksess eller fiasko?  

- Som alt annet av det vi driver med her så blir det en suksess, sier Andersen.

Les også: Aller Media øker TV-salget til over 70 millioner kroner: - En fjelltopp vi har sett på ganske lenge

VG holder seg rolig i båten

Konkurrenten VGTV har selv flere humorsatsinger i sin TV-spiller. «Ikke lov å le på hytta» har nærmest etablert seg som et fast innslag og hadde i høst sin tredje sesong. Og for et par uker siden debuterte VGTV med Rikets Roast.

Programsjef i VGTV, Martin Jøndahl, forteller til Kampanje mener imidlertid ikke Dagbladet TVs nyeste konsept er noen konkurrent til disse konseptene.

- Hvilke av deres programmer anser dere dette som en konkurrent mot?  

- Det nærmeste er kanskje SMS-rulett fra 2017, svarer Jøndahl.

Han forteller samtidig at selv om Dagbladet nå er ute med sin første skikkelig humorsatsing på TV, så vil de forholde seg rolige i båten inntil videre.

- Kommer dere til å gire om enda et hakk nå som Dagbladet også kommer med nye programkonsepter?

- Jeg velger å svare sannhet på det spørsmålet: Nei, sier Jøndahl.

Dagbladet tar opp humorkampen med VGTV: - På tide å pushe noen grenser