Finn er favoritten på annonsørliste – suser også inn på listen over populære arbeidsplasser

Rubrikktjenesten Finn.no er den annonsøren som utmerker seg mest positivt. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Teft.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud og Ragnhild Aarø Njie

Den nettbaserte markedsplassen Finn.no trekker inn på topp fem listene på rekrutteringsbyrået Teft sin bransjerapport for første gang. De viser seg både å være en populær arbeidsplass, i tillegg til å være et selskap som har gjort seg bemerket det siste året.

- Årets vinner må sies å være Finn.no. Ikke bare debuterer de på listen over selskaper der markedsførere og kommunikasjonsfolk vil jobbe, men de troner på toppen av listen over markedsførere som har gjort en spesielt god jobb det siste året, skriver Ole Janzso i Teft i rapporten.

Han forteller til Kampanje at han tror markedsplassen «gjør det såpass bra fordi 2021 har vært preget av mange timer innenfor husets fire vegger.»

- Kjente merkevarer knyttet til ting vi kan gjøre hjemme, har vært viktig for oss i 2021. Finn.no er en hjemlig merkevare som tilbyr en tjeneste som er veldig verdifull i hverdagen. De tilbyr en merkevare og en tjeneste som er relevant, også i en periode slik den vi har vært igjennom med pandemien, sier Janszo.

Markedsdirektør i Finn.no, Janne Jacobsen, er glad for å være på listen og stolt over jobben som hun og kollegene har lagt ned for å havne på det.

- Det er jo utrolig gøy å høre! Blir jo litt ekstra stolt av de flinke folka i markedsavdelingen vår som lager så mye bra innhold og tar i bruk en mediemiks som gjør at vi blir lagt merke til og får så gode resultater, sier Jacobsen til Kampanje.

Bak seg på listen har Finn.no kjente merkevarer og annonsører som DNB, Oda, Ikea og helsetjenesten Maja.no. 

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de fem merkevarene og annonsørene som har utmerket seg i 2021 Finn topper annonsørliste

Plassering  Annonsør
1. Finn
2. DNB
3. Oda
4. Ikea
5. Maja.no

Tullet med Ropstad og pendlerboligskandalen

På spørsmål om hva de har gjort riktig det siste året, svarer markedsdirektør Janne Jacobsen at hun tror «satsingen på merkevarebygging og konsistent jobbing med merkevareopplevelser over flere år har vært nøkkelen.»

- Vi har en leken merkevare som er til stede i mange ulike bransjer, alt fra eiendom til reiser og bruktmarked. I 2021 har vi lansert nyheter som «smidig bilhandel», hvor vi hjelper folk med hele salgsprosessen og vi har levert flere morsomme stunts som har fått stor oppmerksomhet i bransjen, sier Jacobsen.

En av kampanjene hun trekker frem er utendørsreklame der Schibsteds rubrikktjeneste tullet med pendlerboligskandalen og norske politikere.

- Ja, jeg tenker spesielt på bolig til leie-annonsene som vi plasserte rundt Stortinget, da nyheten om at Kjell Ingolf Ropstad fortsatt bodde hjemme på gutterommet kom ut, samt pop-up-Munchmuseet med brukte Munch-gjenstander som var til salgs på Finn.no, da det viste seg at museet vi har ventet på i årevis, var utsolgt for folk flest på åpningsdagen, sier Jacobsen.

I tillegg til førsteplassen på listen over norske merkevarer og annonsører som har utmerket seg, havnet de også på fjerdeplass over de mest populære arbeidsgiverne i medie- og kommunikasjonsbransjen. Det var samtidig en liste som morselskapet Schibsted toppet.

- Det er vi først og fremst veldig glade for. Vi er et vekstselskap og trenger stadig flere dyktige medarbeidere. Finn har alltid vært opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø. Filosofien vår har alltid vært «innsiden ut». Vi har investert i at medarbeiderne våre skal trives på jobb, både faglig og sosialt. Da vil det også smitte utover og gjøre det attraktivt å jobbe hos oss, sier Jacobsen.

Selskapet teller snart 500 ansatte og fikk i 2021 65 nye medarbeidere. Jacobsen forteller at de skal ansette minst like mange i 2022.

- Så det er bare å følge med på Finn Jobb, sier hun.

Politiker-spark:

Finn kom med følgende reklame-spark til politikerne som hadde «glemt» å me lde flytting fra gutterommet. politiker-spark. - Vi beveger oss raskt når vi får en god idé, sa markedsdirektør Janne Jacobsen da Kampanje omtalte stuntet.

- Sterk og sjarmerende merkevare

Partner og rådgiver i Teft, Ole Aleksander Janzso, forteller at selv om Finn.no er en nykommer på «Topp 5»-listen i år, har de vært i nærheten av å snike seg inn også tidligere år.

- Finn har selvsagt vært nevnt av mange også tidligere, men de har først i år kommet seg opp på Topp 5. Det er tre-fire år siden de begynte å gjøre seg gjeldende. Vi i Teft tror at det er tverrfagligheten hos Finn som er en viktig driver. De er åpenbart et tech-selskap, men de lykkes også svært godt kommersielt, og de har kontroll på tall og analyse, sier Janzso.

Han forteller at de under pandemien har lykkes innenfor flere områder, som teknologi, kommersielt og som merkevare.

- Det er viktige fagområder for mesteparten av de ansatte i vår bransje jobber med eller ønsker å utvikle seg innen. I tillegg kommer jo den sterke og sjarmerende merkevaren de har bygget som annonsør over tid, sier Janzso.

I tillegg til Finn.no utmerker som nevnt også eierselskapet Schibsted seg med positivt fortegn på årets lister. Kristin Skogen Lund topper listen som den mest populære lederen, mens Schibsted selv topper listen over mest populære arbeidsgiver.

Rekrutteringsselskapet Teft rangerer de mest populære arbeidsplassene i medie- og kommunikasjonsbransjenSchibsted på topp - Try inn på pallen

Plassering (ifjor) Arbeidsplass
1. (1) Schibsted
2. (2) NRK
3. (4) Try
4. (ny) Finn
5. (3) DNB

Finn er favoritten på annonsørliste – suser også inn på listen over populære arbeidsplasser