Nina (26) sa opp jobben i Dentsu for å satse på TikTok - går rett inn på førstelaget til influencer-byrå

- Det har gått veldig fort, sier finansinfluenceren som på kort tid har fått 40.000 følgere på TikTok.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Islandske Nina (26), eller Jonina Reynisdottir som hun egentlig heter, bestemte seg i fjor for å satse for fullt som influencer på TikTok der hun kommer med generelle råd om finansielle investeringer i verdipapirer som fond og aksjer.

- Det har vært kjempespennende å satse på dette for fullt og det har gått fort og veldig bra. Heldigvis. Jeg sa jo opp jobben for å drive med dette på heltid. TikTok er en veldig raskt voksende mediekanal og det er mange nordmenn som tilbringer mye tid på kanalen daglig, men du må være flink å produsere mye. Jeg legger ut flere filmer og innlegg i uka, men aller helst bør du nok komme med noe daglig på TikTok, sier Reynisdottir til Kampanje.

For 1,5 år siden sa hun altså opp en jobb i medie- og performancebyrået til Red Dentsu X og startet selskapet Jonina Reynisdotttir Productions. Nå har hun fått 40.000 følgere på den nye sosiale medier-plattformen som kjennetegnes av at brukerne laster opp korte videosnutter med alt tenkelig innhold.

- Hvordan er det å formidle økonomiinnhold på en så flyktig plattform som TikTok?

- Ja, man må være vær klar over at oppmerksomhet-spannet på TikTok er veldig kort. Så her må du presentere innholdet ditt veldig kort. Finans er jo et fag og et område der man vanligvis ville brukt timelange møter med bankfolk i dress, så når du har 60 sekunder til rådighet må du forenkle en del. Men jeg opplever at det er en veldig god kanal til å lære bort og til å komme med litt enklere råd om ulike saker også har jeg også en YouTube-kanal der jeg kan gå litt mer i dybden, sier hun.

- Hvor kommer engasjementet for økonomi fra?

- Jeg har alltid vært opptatt av sparing og penger helt siden jeg var barn. Familien min kom til Norge som arbeidsinnvandrere fra Island, og vi har alltid vært opptatt av sparing og hvordan man skal klare seg selv. Så interessen for sparing har ligget der hele tiden, men da jeg var i begynnelsen av 20-årene ble jeg mer opptatt av investeringer og begynte å lese masse bøker og gjorde mine første investeringer selv, sier hun.

Vil doble antall følgere:

TikTok'er Nina Reynisdottir sa opp jobben i Red Performance for å satse fulltid på sosiale medier. Nå blir hun en del av stallen til influencerbyrået Kontent. - Målet er å doble antall følgere til 80.000, sier hun til Kampanje.

- Tar avstand fra kryptovaluta

Da Reyninsdottir var 22 år kjøpte hun sin første utleiebolig i Oslo og har siden investert 1,5 millioner kroner i fond, aksjer og eiendom. Men i fjor sommer brøt det ut en større debatt om kompetansen til de nye finansinfluencerne, eller finfluencerne som de raskt ble døpt om til, der mange fikk kritikk for manglende kompetanse om et komplisert og vanskelig fagfelt. Både forvalter Jan Petter Sissener, leder av Aksje Norge, Kristin Skaug, og Kapital-redaktør Vibeke Holth var kritiske.

- Deltok du i den debatten?

- Jeg deltok i den og var jevnlig i dialog med Finanstilsynet på den tiden for å høre med dem hvordan jeg kunne drive siden min på en god og seriøst måte. Jeg er opptatt av å drive ansvarlig, så jeg både fulgte med på debatten og deltok i den, sier hun.

- Hva tenker du, må man han en master i økonomi for å gi gode råd om investeringer?

- Det er viktig å huske på at det er elementære råd jeg kommer med og jeg bruker aldri ordlyden «løp og kjøp» eller gir råd kryptovaluta. Det tar jeg avstand fra. Ser du på kanalen min, er det elementære råd om investeringer i indeksfond og aksjer du vil finne og det er ikke høy risiko på det jeg snakker om. Målgruppen min på TikTok er heller ikke 15-16-åringer. De fleste som følger profilen min er i 20- og 30-årene, sier hun.

Hun har allerede flere kommersielle samarbeid med aktører Boligfond og kredittsjekkselskapet Defero, men for å bygge opp og utvikle TikTok-siden ytterligere har Reynisdottir nå signert sin første byråkontrakt med influencerbyrået Kontent.

- Det har vært mye pågang og etterspørsel og jeg ønsket meg derfor et seriøst og profesjonelt byrå som kunne hjelpe meg videre og Kontent var det byrået som imponerte meg mest. De hadde noen interessante profiler i stallen og de fremstod som veldig proffe og seriøse. Det blir utrolig spennende å starte opp samarbeidet, sier hun.

Kanalen til Nina engasjerer sterkt og hun har allerede fått seg et navn blant unge som setter pris på de tipsene hun kommer med i hverdagen. Stian Johansen, Kontent

- Har allerede fått et navn blant unge

Daglig leder i Kontent, Stian Johansen, sier han raskt ble fascinert av profilen «Invester med Nina» og at hun når «en målgruppe de fleste kunder ønsker å nå tidlig.»

- Vi ser at kanalen til Nina engasjerer sterkt og hun har allerede fått seg et navn blant unge som setter pris på de tipsene hun kommer med i hverdagen. Sammen med riktige kunder kan vi gjøre slike samarbeid verdifulle også for de yngre brukerne på sosiale medier, og kanskje i enda større grad enn tidligere, sier han.

Før jul i år kunne Johansen fortelle at Kontent hadde satt i gang en større satsing på TikTok og at byrået nå har signert flere profiler som Leah Isadora Behn, Emma Ellingsen og Jonas Braaten.

- Den raskt økende plattformen har allerede fått sterkt fotfeste her til lands. Men bruken av TikTok-influencere er fortsatt relativt ny i Norge. I Kontent er vi knallgode på Instagram, og ønsker å kunne tilby den samme ekspertisen på TikTok til våre kunder. Vi skal også bygge de beste profilene Norge har å by på, ved å rekruttere sterke profiler som har utmerket seg, sier han.

- Kamp om profilene:

Daglig leder i Kontent, Stian Johansen, sier at det er en kamp for å få tak i de beste profilene. Her sammen med kommersiell sjef i byrået, Tone Christensen

- Den raskest voksende sosiale medier-kanalen

Men å snakke til særlig unge kvinner om økonomi og gründervirksomhet er et mer krevende mer krevende område enn skjønnhet, ifølge byrålederen.

- Det er mer utfordrende å få tak i kunder som vi skal samarbeide med innenfor økonomi og investering enn beauty, men allikevel ser vi at kanalen til Nina engasjerer sterkt og hun har allerede fått seg et navn blant unge som setter pris på de tipsene hun kommer med i hverdagen. Sammen med riktige kunder kan vi gjøre slike samarbeid verdifulle også for de yngre brukerne på sosiale medier, og kanskje i enda større grad enn tidligere. Dette er også en målgruppe de fleste kunder ønsker å nå tidlig, sier Stian Johansen. 

- Hvorfor TikTok?

- Vi begynte å jobbe med denne avdelingen i fjor og på det tidspunktet var også TikTok den raskest voksende sosiale medier-kanalen med et publikum på over 850 millioner brukere i verden, sier han.

I Norge nærmer TikTok seg to millioner aktive brukere og blant den yngre målgruppen regnes TikTok som en av de mest populære mediene.

- Dette er og blir en kanal kundene ikke kan ignorere for lenge. I tillegg vil det komme flere og flere nye annonseløsninger som kan bli spennende for kundene å teste ut i tiden som kommer, men det er viktig å tilpasse seg plattformen med tanke på det budskapet de ønsker å få ut, sier han.

- Er det en kamp om profilene?

- Det er selvfølgelig en liten kamp om profiler, men vi opplever at Kontent har et godt navn der ute og vi får en del henvendelser direkte til oss fra influencere som ønsker å være en del av Kontent, sier han.

Håper å doble antall følgere

Tilbake hos Nina Reynisdottir sier den unge finansinfluenceren at målet nå er å satse enda mer på kanalen «Invester med Nna» slik at hun kan får flere kommersielle samarbeid, følgere og mulighetene til å gjøre flere investeringer. 

- Om ett år hvor mange følgere håper du å ha?

- Da får jeg vel si at jeg håper å klare å doble antallet til 80.000, sier hun.

- Og til slutt: Skal man i 2022 putte pengene i fond eller enkeltaksjer?

- Jeg liker å si begge deler. Mange tenker nok skal jeg gjøre det ene eller andre, men det fullt mulig å gjøre mange ting samtidig. Det er det som gjør en portefølje spennende. Jeg vil si begge deler, sier Reynisdottir.

Nina (26) sa opp jobben i Dentsu for å satse på TikTok - går rett inn på førstelaget til influencer-byrå